arkadaşlar konuyu doğru yerde mi açtım bilmiyorum. ama forumu didik didik ettim ve arama yaptım detaylı bir bilgi bulamadım kusura bakmayın nolur.
yaklaşık 2 ay önce efsanemi serviste bakıma sokmuştum yapılanlar arasında gösterge ampüllerinin ve kallorifer ampüllerinin değimi de vardı. bir operasyon geçirdiğim için 2 ay boyunca pek arabaya binememiştim. Türkiye yollarını malum biliyorsunuz. dün arabamla stabilize yoldan giderken ön taraftan tıkırtı ve cızırtılı (baya yüksek) bir ses duydum eve geldiğimde gösterge panelinin ordaki ön plastik çerçevenin tıkır tıkır oynadığını farkettim. bayağı bir kafam bozuldu . ve inceleme esnasında plastik çerçevenin 2 taraftan ortalarıyla gösterge camının ortasının gözle görülür şekilde belkide yarım santim açık ve plastiğin üst kısmınında açık olduğunu farkettim. yanlış hatırlamıyorsam servisteki tamirattan önce plastik gfösterge camına tam olarak oturuyordu. sonra biraz cesaret dedim ve göstergeyi sökmeye karar verdim üstten 2 vida var başta onları söktüm bu vidaların sağ taraftakinin pullu ( doğru tabirmi bilmiyorum uç tarafında yuvarlak halka olanlardan civatalardan sol taraftaki diğerinin ise normal (pulsuz) ve diğerinden 2-3 mm uzun olduğunu gördüm. bu sizce normalmi?? vida deliklerine parmaklarımı taktırdım ve hafiften kendime doğru çekince çok rahat bir şekilde yerinden oynadı çerçevenin arkasına parmaklarımı getirerek altta 2 klips varmış ve biraz zorlayaınca çerçeveyi çıkarmayı başardım. ve incelemeye koyuldum.
üst tarafında ortada bir tırnak, tırnağın onar cantim yanlarında birer adet iz var (sanki daha önceden orada tırnak varmışda kırılmış gibi geldi bana ) sizce böyle bir şey olabilirmi. alttada 2 adet klips.
defalarca söküp takmama rağmen gösterge camı ile plastik çerçeveyi birbirine otutturamadım aralarında tam ortalarda dediğim gibi bir boşluk var çerçeveyi biraz ileri ittirince boşluk kapanır gibi oluyor yinede kapanmıyor. üstteki ortadaki tırnağın nereye girdiğini bulamadım belkide boşta herhangi bir yere kilitlenmiyor. çünkü çerçeveyi takar gibi yaparak üsteki tırnağın nereye denk geldiğini bulmaya çalıştım ama nafile sanki boşta gibi.
neyse vidalarıda tam sıkmama rağmen (belkide sevis gibi bende sıkamadım çümkü özel tornavida gerekebilir.) çerçeve yine zıngır zıngır oynuyor.
konunun uzmanı arkadaşlar. bu kadar ayrıntılı anlatmak zorunda kaldığım için affola anca bu kadar oldu...

sorularım
1- çerçevedeki üstte kaç tırnak olması lazım ve bu tırnağın denk geldiği bir yer varsa nasıl oturtabilirim.
2- vidaların birisinin değişik olması sağdakinin uzun olması normalmi?
3-çerçevenin oturmamasını sebebi gösterge panelinin montajıyla alakası olabilir mi?
4-çerçevenin kenarlarında plastik conta felan varmıydı orjinalde..
servis biraz uzak kaldığı için gitmek istemiyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.