Gönderen Konu: Lütfen Yardım (Arka Fren Tutmuyor.)  (Okunma sayısı 3094 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Lütfen Yardım (Arka Fren Tutmuyor.)
« : Mart 25, 2012, 13:44:09 »
iyi günler arkadaşlar.

1997 model XEİ 1.6 cc arabam var. iki kez muayeneye girdim ama geçemedim. tamircim akşama kadar uğraştı ancak yapamadı. teste girdim yine aynı. arka sağ tekerin freni tutmuyor.aks değiştim. balatalarım yeni. hidrolik yağını değiştim. rekorları kontrol ettim. yani akla gelebilecek herşeyi yaptım. ancak arka sağ tekerin fren sorunu gideremedik. muayenede ilk seferinde fren limitörüm çalışmıyor diye de ağır kusur yazıyordu. dediklerimi yaptıktan sonra limitör sorunu ortadan kalktı ama ben hala limitörden süpheleniyorum.

arkadaşlar bu sorunla karşılaşan birini grmüştüm sanayide ancak nasıl halletti bilmiyorum. sizden biri bu sorunla karşılaştı mı?  eğer karşılaşmışsa nasıl çözdü. eğer limitörden ise limitör nerden bulabilirim. yardımlarınızı bekliyorum. çok sinirim bozuldu. şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Lütfen Yardım (Arka Fren Tutmuyor.)
« : Mart 25, 2012, 13:44:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Lütfen Yardım (Arka Fren Tutmuyor.)
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2012, 16:45:32 »
Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. bu kadar ıvır zıvır şeyler için cevap yazan arkadaşlardan bir tanesi de çıkıp şuna bişey yazayım zahmetinde bulunmadığı için teşekkür ederim.

şimdi ben bunları yazdıktan sonra muhtemelen yasaklanacağım. ama olsun. yardım alamadığım bir yerde durmamın bir manası yok. başka bir forum sitesinde yazmıştım. arkadaşın biri sağolsun resimleri ile açıklayıcı bilgi verdi.

birde burası toyota kulübü olacak. burda oynamaya devam edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2012, 16:58:27 »
Forum kullanicilarinin teknisyen olmadigini bilmenizi isterim en basta. Bu basliga cevap yazilmadiysa ya karsilasan biri olmamistir ya da fikri olan birisi yoktur. İnsanlar Toyota kullandigi icin Toyota'larin her aksamini bilecek diye bir durum veya zorunlulukta yok.

İleti gecmisinize baktigimda da sadece bu soruyu sormak icin kayit olmussunuz gibi geldi, insanlar yardim almak degil yardimlasmak icin kayit olmali forumlara. Soyle aciklamak isterim, yerinizde olsaydim cozumun ne oldugunu paylasirdim ileride bu sorunu yasayabilecek kisilere yol gosterici olmasi icin.

Forumdan memnun degilseniz girmemek sizin insiyatifinizdir, ayrica burasi resmi bir forumda degildir, her sorunu cozme zorunlulugu yoktur.

İyi gunler dilerim, cozumsuz sorunlarla karsilasmamaniz dilegiyle.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2012, 16:58:43 »
Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. bu kadar ıvır zıvır şeyler için cevap yazan arkadaşlardan bir tanesi de çıkıp şuna birşey yazayım zahmetinde bulunmadığı için teşekkür ederim.

şimdi ben bunları yazdıktan sonra muhtemelen yasaklanacağım. ama olsun. yardım alamadığım bir yerde durmamın bir manası yok. başka bir forum sitesinde yazmıştım. arkadaşın biri sağolsun resimleri ile açıklayıcı bilgi verdi.

birde burası toyota kulübü olacak. burda oynamaya devam edin.

Ferhat
Arkadaş bu forumda insanlar bildikleri konuda yorum yazmaya özen gösterirler. Bilmedikleri hususta ahkam kesmeyi sevmezler. Her ne kadar senin sezenişini anlayabiliyor olsam da senin de forumdaki kişiler arasında senin karşılaştığın sorunla karşılaşmamış kişiler olabileceğini düşün derim. Aynı sorunla karşılaşan birisi varsa mutlaka yorum yazacak ve kendince yardımcı olmaya çalışacaktır.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2012, 17:26:57 »
o zaman sorunu nasıl çözdüğümü anlatayım. öncelikle foruma yeni üyeyim ama yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum. (toyotamı aldığımdan beri.

sorun limitörden kaynaklı imiş. ancak bizi ve tamirciyi yanıltan tüvtürkte limitörün çalışıyor göstermesiydi.

orijinal limitör sordum servislerden. 487 lira. takması 160 lira dediler.

bende çıkma buldum. 100 lira 30 liraya da taktırdım. belki bu sorunla karşıaşan arkadaşlar olur diye yazıyorum. maksat paylaşmak olsun dimi!! :))

ayrıca adana toyota servisinden aldığım bilgiye göre ae101 kasaların kronik sorunuymuş bu limitör arızası. tavsiyem ise arabalarını teste sokup frenlerini kontrol ettirmeleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 01, 2012, 17:33:23 »
 Herkesin, her an buradaki soruları cevaplamasını beklemek çok doğru olmaz bence Ferhat. Buradaki herkesin işleri, aileleri ve sorumlu oldukları bir hayatları var. Bunun yanında da hemen herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor.
 Ben bu yazıyı yeni gördüm ve işk aklıma gelen (P valfinin dahil olduğu ikincil fren merkezi) limitördü ama geçmiş konuları taratsaydın bu cevaba sende zaten ulaşabilirdin.
 Sorununun çözülmesine sevindim, umarım faydalı paylaşımların ve sorulara cevapların devam eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 01, 2012, 17:36:53 »
evet haklısın bende öyle düşündüğüm için 1 hafta bekledim. görmemişlerdir dedim. ayrıca forumu tarattım ama tam çözüm bulamadım. çünkü tüvtürkte çalışıyor gözüken parça arızalıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 01, 2012, 17:42:13 »
Gerçekten o modeller bence gelmiş geçmiş en sorunsuz araçlardan birisidir bir önceki kasaları ile birlikte. Sadece soğutma suyu devirdaim pompası ve fren dağıtıcı merkez(P valfinin olduğu) belirgin sıkıntı yaratan parçalardır.
 Bu arada parça fiyatıda çok yüksekmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 01, 2012, 17:50:49 »
evet hakan bey parçanın fiyatı gerçekten çok yüksek. şimdi onu evde üksek bir yere iple astım en azından deprem olduğu zaman sallandığını görüp deprem olduğunu anlayabiliyorum. :) parçanın fiyatını bulunduğum yerdeki (VAN) servisten, adana servisten ve istanbulda bir servisten sordum. hepsi aynı fiyatı verdiler.