Gönderen Konu: toyota corolla verso taş izleri  (Okunma sayısı 5377 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
toyota corolla verso taş izleri
« : Mart 25, 2012, 00:18:39 »
Arkadaşlar 2008 toyota corolla verso elegant arabamızda motor kaputunda ve tamponda azımsanamayacak kadar fazla sayıda taş izleri var.bunları rötuşla kapattırabilirmiyim kötü görünür mü ? yada ilerde arabayı satarken bir zorluk çıkartır mı bu durum ?

Toyota Club Türkiye

toyota corolla verso taş izleri
« : Mart 25, 2012, 00:18:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota corolla verso taş izleri
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2012, 00:43:38 »
Arkadaşlar 2008 toyota corolla verso elegant arabamızda motor kaputunda ve tamponda azımsanamayacak kadar fazla sayıda taş izleri var.bunları rötuşla kapattırabilirmiyim kötü görünür mü ? yada ilerde arabayı satarken bir zorluk çıkartır mı bu durum ?
bendede var aynısı, bi kısmı rötuş la kapatılmış, çok hoş durmuyor, iyi işçilik yapamamışlar. Ama aracı alırken ben çok önemsemedim, inş sizede benim gibi alıcılar denk gelir
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2012, 11:03:51 »
bendede var aynısı, bir kısmı rötuş la kapatılmış, çok hoş durmuyor, iyi işçilik yapamamışlar. Ama aracı alırken ben çok önemsemedim, inş sizede benim gibi alıcılar denk gelir

toyota servisiyle ve başka servislerle konuşuyum bakalım ne diyecekler eğer adam akıllı yapabileceklerini söylerlerse yaptırmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2012, 11:17:45 »
Canınızı hiç sıkmayın. Bir parfümeriden otomobilinize en yakın renkte oje alınız ve o küçük delikleri doldurunuz, oje önce kabarık kalacak fakat kurudukça çöküp düzelecektir. Daha ilerki zamanda ya öyle satarsınız yada yakından önce fotoğraf çekip sonra boyatırsınız.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2012, 11:38:42 »
Canınızı hiç sıkmayın. Bir parfümeriden otomobilinize en yakın renkte oje alınız ve o küçük delikleri doldurunuz, oje önce kabarık kalacak fakat kurudukça çöküp düzelecektir. Daha ilerki zamanda ya öyle satarsınız yada yakından önce fotoğraf çekip sonra boyatırsınız.

tekin abi peki oje arabanın üzerinde kötü durur mu ? araba gümüş gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2012, 11:53:07 »
tekin abi peki oje arabanın üzerinde kötü durur mu ? araba gümüş gri.

Benimkide Gümüş Gri ve önde baya çok boya atması var, o renge çok yakın içinde parçacıklar olan bir oje kullanıyorum, 1m yakına kadar uzaktan kesinlikle belli olmuyor, 1m veya daha yakından bakınca boya atık görünmesinden daha iyi duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2012, 12:17:29 »
Benimkide Gümüş Gri ve önde baya çok boya atması var, o renge çok yakın içinde parçacıklar olan bir oje kullanıyorum, 1m yakına kadar uzaktan kesinlikle belli olmuyor, 1m veya daha yakından bakınca boya atık görünmesinden daha iyi duruyor.

peki rötuş yaptırırsam nasıl durur ? birçok yerde taş izi var arabanın birde gümüş gri olunca daha çok göze batıyor.araba siyah olsaydı fazla belli olmazdı.rötuş yaptırınca araba nın önü komple boyanmış kategorisine mi girer ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2012, 16:41:12 »
peki rötuş yaptırırsam nasıl durur ? birçok yerde taş izi var arabanın birde gümüş gri olunca daha çok göze batıyor.araba siyah olsaydı fazla belli olmazdı.rötuş yaptırınca araba nın önü komple boyanmış kategorisine mi girer ?

Okan bey, benim anlattığım işlem zaten rötuş işlemidir, ister ojeyle, ister aracın orjinal boyasıyla, isterse başka cins bir boyayla yapılmış olsun bir şey değişmez. Bunun haricinde yapılacak tek bir işlem vardır, o da o parçayı komple boyama işlemidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2012, 19:28:41 »
Okan bey, benim anlattığım işlem zaten rötuş işlemidir, ister ojeyle, ister aracın orjinal boyasıyla, isterse başka cins bir boyayla yapılmış olsun bir şey değişmez. Bunun haricinde yapılacak tek bir işlem vardır, o da o parçayı komple boyama işlemidir.

tmm anladımda sonuçta orjinal boya ile yapılan rötuşla oje ile yapılan rötuş bir olmaz,orjinal boya ile yapılan hem daha kalıcı hemde daha az belli olur diye düşünüyorum.ama ilerde orjinal boya ile rötuş yaptığım belli olmasa bile ustalar bunu anlar mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2012, 19:42:19 »
tmm anladımda sonuçta orjinal boya ile yapılan rötuşla oje ile yapılan rötuş bir olmaz,orjinal boya ile yapılan hem daha kalıcı hemde daha az belli olur diye düşünüyorum.ama ilerde orjinal boya ile rötuş yaptığım belli olmasa bile ustalar bunu anlar mı ?

Kesinlikle anlaşılır, kim yaparsa yapsın, oje ile yapılanla orjinal boya ile yapılan arasında sadece fiyat farkı vardır. Elinizde orjinal boyadan varsa o ayrı bir durum, sorun şu ki, boya bir defa açıldımı çok uzun süre koruyamazsınız ama aracınızı uzun yıllar kullanacağınızdan bu boya atmaları devam edecek ve siz her yıl 1 - 2 defa rötuş yapacaksınız.

Eğer şimdi motor kaputunuzu komple boyatırsanız, 1 yıl sonra kimse boyandığını anlayamaz, özel boya kontrol cihazları hariç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2012, 19:49:02 »
Kesinlikle anlaşılır, kim yaparsa yapsın, oje ile yapılanla orjinal boya ile yapılan arasında sadece fiyat farkı vardır. Elinizde orjinal boyadan varsa o ayrı bir durum, sorun şu ki, boya bir defa açıldımı çok uzun süre koruyamazsınız ama aracınızı uzun yıllar kullanacağınızdan bu boya atmaları devam edecek ve siz her yıl 1 - 2 defa rötuş yapacaksınız.

Eğer şimdi motor kaputunuzu komple boyatırsanız, 1 yıl sonra kimse boyandığını anlayamaz, özel boya kontrol cihazları hariç.

tekin abi o zaman en iyisi oje ile kapatmak gerisini sonra düşünürüm :)) yada internette rötuş kalemleri satılıyor onları denediniz mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 25, 2012, 19:56:37 »
tekin abi o zaman en iyisi oje ile kapatmak gerisini sonra düşünürüm :)) yada internette rötuş kalemleri satılıyor onları denediniz mi ?

Rötuş kalemi pek işe yaramıyor, genelde bayat oluyorlar ve yaklaşık rengi bulmak zor. En güzeli bol renk çeşidi ve ucuz olan ojelerden renginize uygun olanı seçip uygulamak, hem şişedeki kurumaya yüz tuttuysa biraz asetonla sulandırabiliyorsunuz, sonrada istediğiniz zaman komple boyatmak tek çözüm gibi duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 25, 2012, 20:00:16 »
Rötuş kalemi pek işe yaramıyor, genelde bayat oluyorlar ve yaklaşık rengi bulmak zor. En güzeli bol renk çeşidi ve ucuz olan ojelerden renginize uygun olanı seçip uygulamak, hem şişedeki kurumaya yüz tuttuysa biraz asetonla sulandırabiliyorsunuz, sonrada istediğiniz zaman komple boyatmak tek çözüm gibi duruyor.

tekin abi önerebileceğin bir oje markası var mı birde gümüş gri renge uygun.pek anlamıyorum ojelerden :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 25, 2012, 20:13:37 »
tekin abi önerebileceğin bir oje markası var mı birde gümüş gri renge uygun.pek anlamıyorum ojelerden :)

İşte burda dur!  bu teknik konu beni aşar, ya annenden yada sevgilinden bu öneriyi al. İlk kimden öneri gelirse birde ona hediyelik al  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 25, 2012, 20:22:50 »
İşte burda dur!  bu teknik konu beni aşar, ya annenden yada sevgilinden bu öneriyi al. İlk kimden öneri gelirse birde ona hediyelik al  :)

tmm tekin abi soruyum ikisinede bakalım ne önerecekler.ama en iyisini bulmak için yine google amcaya başvurmamız gerecek :)