0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abi saat cok guzelmis
Güzel bir yadiger.Kaç yıllık?
Annemin babasından (dedemden) bana kalan bir yadigar, evet çok güzel nadide kolçaklı bir saat. Dedem gençliğinde almış, Longines marka, bir anahtarla ayarlanıyor diğer anahtarla kuruluyor. Makinasının bir parçası kırıktı ve çalışmıyordu, İstanbulda gitmediğim saatçi kalmamıştı, sonunda Beyoğlunda Longines'in merkezine gittim ve bu saatlerin parçalarının yapılmadığını belki Kapalıçarşıda yerini tarif ettiği, 1m2 lik bir saatçide olabileceğini söylediler. Son çare olarak bulduğum bu saatçide 2 adet benzer fakat sadece bir kaç parçası kalmış, açık gövde şeklinde saatlerden vardı, adam kutuların içinde zar zor buldu ve şansıma benim ihtiyacım olan son parçayıda ben almış oldum. Parça yenilendikten sonra Fethiye'ye döndüm ve saati tanıdığım bir saat tamircisine verdim ve makinasını komple sökerek temizlik yaptırdım. Bu işlemler bana 180TL ye mal olmuştu ama şimdi dakik çalışan, gövdesi ve zinciri komple Gümüş olan çok kaliteli bir saatim var.Aynı otomobiller gibi böyle saatlerde artık yapılmıyor malesef, fakat ekonomilerin dönmesi içinde öyle olması gerekiyor.
+1Bende de Serkisof markası var, TCDD armalı. Tıkır tıkır çalışıyor hala.
Sayın Tekin abicim merhaba; ben sizin konunuzu görmeden aynı konuyu açmıştım ama sizden farklı olarak yol bilgisayarları otomatik olarak saatlerimizi ayarlıyor mu diye ekledim konuma. Ben şu an arkadaşımın aracı ile iş seyehatinde olduğum için kendi aracımı kontrol edemedim. O yüzden forumda sordum arkadaşımın aracı otomatik olarak ayarlamış. Acaba bizimkiler ayarlıyor mu merak ediyorum. Bu arada saat çok güzel.
Tekin beyden bir klasik daha...Abi bir söylediğinle de şaşırtma beni..
Kerem bey iltifatınız için teşekkür ederim, sizi bir kere daha şaşırtayım o zaman, fotoğraftaki saatin zamanıyla yayınlanma zamanına bakınız.
dumur
Farkındayım, bu kez kaçırdın
Çetin bey, oldukça iyi durumda görünüyorlar, iyi korumaya devam edin. Not: 1dk'lık fark, fotoğraf makinanızdaki eski tip şarjlı flah'ın dolma süresinden kaynaklandı zannedersem