Gönderen Konu: E140 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 156294 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '17
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: E140 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #60 : Kasım 24, 2013, 02:05:43 »
nerdeyse bir sene oldu size maceramı anlatayım   :D
Servis fiyatları pahalı geldiği için herkesin tavsiye ettiği bi yerde bakıma soktum aracı 250 300 arası bi masraf çıktı , toyotada da 600 civarı bi tutar çıkıyordu |-\
yalan olmasın fiyatları tam hatırlamıyorum ama yakın rakamlar kusura bakmayın  :-\
neyse herşey çok iyiydi arabadan bi ses gelmeye başladı gittim ustaya sordum çözemediler sonra komple motoru indirmemiz lazım dediler bende korktum tabi doğal olarak baya masraf çıkacak diye :o
o arada hemen servisi aradım bi randevu istedim o gün içinde gittim >:(
meğerse yan sanayi hava filtresi takmışlar ve o ses yapıyormuş hemen değiştirdiler ve işçilik ücreti almadılar :)
sanayide ki usta da orjinal birebir aynı parçaları taktığını söylemişti olaydan sonra ustayı sıkıştırdığımda hepsinin yan sanayi olduğunu söyledi
o günden sonra bir daha uğramadım sanayiye ;)
serviste insanın içi her zaman daha rahat oluyor en azından bi sorun çıktığında gidiceğiniz yeri biliyorsunuz  :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 24, 2013, 02:05:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 24, 2013, 02:12:12 »
nerdeyse bir sene oldu size maceramı anlatayım   :D
Servis fiyatları pahalı geldiği için herkesin tavsiye ettiği bi yerde bakıma soktum aracı 250 300 arası bi masraf çıktı , toyotada da 600 civarı bi tutar çıkıyordu |-\
yalan olmasın fiyatları tam hatırlamıyorum ama yakın rakamlar kusura bakmayın  :-\
neyse herşey çok iyiydi arabadan bi ses gelmeye başladı gittim ustaya sordum çözemediler sonra komple motoru indirmemiz lazım dediler bende korktum tabi doğal olarak baya masraf çıkacak diye :o
o arada hemen servisi aradım bi randevu istedim o gün içinde gittim >:(
meğerse yan sanayi hava filtresi takmışlar ve o ses yapıyormuş hemen değiştirdiler ve ücret almadılar :)
sanayide ki usta da orjinal birebir aynı parçaları taktığını söylemişti olaydan sonra ustayı sıkıştırdığımda hepsinin yan sanayi olduğunu söyledi
o günden sonra bir daha uğramadım sanayiye ;)
serviste insanın içi her zaman daha rahat oluyor en azından bi sorun çıktığında gidiceğiniz yeri biliyorsunuz  :)
Serviste hava filtrenizi değiştirdiler ve para almadılar öyle mi? Bende servise gitmiyorum ancak orjinal filtrelerin servis dışında bulunamayacağını bildiğim için önceden kendim alıp öyle yaptırıyorum bakımlarını.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 24, 2013, 02:18:51 »
Özür dilerim işçilik ücreti almadılar desem daha doğru olur  :argh:
Faturaları hep saklarım bi ara fotoğraf atarım  :)

Doğru anladım mı servisten parçayı sipariş edip dışarda taktırıyorsunuz? sadece hava filtresi için mi yoksa diğerleri için de mi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Kasım 24, 2013, 02:22:55 »
Özür dilerim işçilik ücreti almadılar desem daha doğru olur  :argh:
Faturaları hep saklarım bi ara fotoğraf atarım  :)

Doğru anladım mı servisten parçayı sipariş edip dışarda taktırıyorsunuz? sadece hava filtresi için mi yoksa diğerleri için de mi :)
Servisten sipariş etmiyorum, kendim yedek parça kısmından yağ filtresi, hava filtresi, karter contası değişecekse şanzıman yağı contası, yakıt filtresi gibi filtreleri alıyorum. Sonra diğer malzemeleride internetten alıp sadece işçilik yaptırarak bakımı hallediyorum. Bilmediğim hiçbir malzeme kullanılmadığı gibi daha uygun oluyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Kasım 24, 2013, 02:29:41 »
Önemli olan mazemeleri bilmek işte sanayiye hiç güvenemiyorum artık
Serviste en çok ellerinde bi kağıttaki yazan şeyleri tek tek kontrol ediyorlar ya o hoşuma gidiyor
110 bin bakımından önce size danışsam iyi olur o zman, artık bu araca çok masraf etmek istemiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Kasım 24, 2013, 02:34:23 »
Önemli olan mazemeleri bilmek işte sanayiye hiç güvenemiyorum artık
Serviste en çok ellerinde bi kağıttaki yazan şeyleri tek tek kontrol ediyorlar ya o hoşuma gidiyor
110 bin bakımından önce size danışsam iyi olur o zman, artık bu araca çok masraf etmek istemiyorum :)
Ben en son 90000 bakımında gittim, sonrasında 57000 kmdir servise gitmiyorum. Bu süre içerisinde baskı balata, 4 disk+ balata ve soğutma suyu değişimi gibi değişimlerde yaptırdım. Hiçbir sorunum olmadı. Bakımlarda yapılan işlemlerin listesi kitapçıkta var zaten oradan bakıp aynı kontrolleri yaptırıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Kasım 24, 2013, 02:43:02 »
Ben en son 90000 bakımında gittim, sonrasında 57000 kmdir servise gitmiyorum. Bu süre içerisinde baskı balata, 4 disk+ balata ve soğutma suyu değişimi gibi değişimlerde yaptırdım. Hiçbir sorunum olmadı. Bakımlarda yapılan işlemlerin listesi kitapçıkta var zaten oradan bakıp aynı kontrolleri yaptırıyorum.
Kitapçıkta olduğu öğrendiğim iyi oldu  , artık 110 binde bana düşen parçaları temin edip sağlam bi usta bulmak  :)
Baskı balatayı kaç km değiştirdiniz ve ne kadar tuttu peki ?
Eskisi gibi tat vermiyor debriyaj hissizleşti
bi kaç defa zemin yüzünden zorlamak zorunda kalmıştım ve duman çıkmıştı :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Kasım 24, 2013, 02:47:39 »
Kitapçıkta olduğu öğrendiğim iyi oldu  , artık 110 binde bana düşen parçaları temin edip sağlam bi usta bulmak  :)
Baskı balatayı kaç km değiştirdiniz ve ne kadar tuttu peki ?
Eskisi gibi tat vermiyor debriyaj hissizleşti
bi kaç defa zemin yüzünden zorlamak zorunda kalmıştım ve duman çıkmıştı :-\
270 lira baskı, balata ve bilya, litresi 40 liradan 2 litre şanzıman yağı 80 lira 150 lirada işçilik verdim. Servistende 2 adet şanzıman yağ tapa contasını aldım. Düz hesap 500 lira tuttu. Değiştirdiğimde 125000 km de idi aracım. Aslında sorun yoktu fakat yavaş yavaş ömrünü tamamlıyordu bende değiştirdim gitti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Kasım 24, 2013, 02:55:39 »
270 lira baskı, balata ve bilya, litresi 40 liradan 2 litre şanzıman yağı 80 lira 150 lirada işçilik verdim. Servistende 2 adet şanzıman yağ tapa contasını aldım. Düz hesap 500 lira tuttu. Değiştirdiğimde 125000 km de idi aracım. Aslında sorun yoktu fakat yavaş yavaş ömrünü tamamlıyordu bende değiştirdim gitti.
Serviste 1000 tl den aşağı çıkacağını zannetmiyorum :blink:
Bende aynı düşüncedeyim ömrünü tamamlamadan tadında değiştirmek lazım ,şu kışı bi atlatalım da |-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Mekaniğe Açılan Pencere
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Aralık 02, 2013, 14:58:04 »
Arkadaşlar yarın 40 bin bakımı için randevu aldım. Kabataslak 450 Tl tutar dediler. Bu pazarlık ile hangi seviyeye inebilir? Yakın zamanda 40.00 bakımı yaptıran oldumu acaba. Aracın  2011 1.33 Corolla.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #70 : Aralık 07, 2013, 15:28:39 »
ankara toyota dörtnal da 80 bin bakımını yaptırdım. 250 tl tuttu çok memnun kaldım. herkese tavsiye ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 78500
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Aralık 08, 2013, 00:08:22 »
2010 dizel mmt aracıma bugün bakım yaptırdım, aracın bendeki ilk bakımı olduğundan acemiliğime geldi sanırım, biraz pahalı oldu

Malzemeleri yetkili servisten aldım
Yakıt filtresi 81 tl
Yağ filtresi 20 tl
Hava filtresi 50 tl
Şanzıman yağı 2 ltsi 73 tl (özel serviste değişmeye gerek yok diye ısrar etmelerine rağmen, değiştirdim, sonra pişman oldum, çünkü yağı akıttıklarında deformasyon yoktu gerçekten)
fren hidroliği - 13 tl (özel serviste ısrar etmeme rağmen değişmediler-duruyor)
5 litre 5w30 Mobil 1 ESP formula-140 lira

polen filtresine hava basarak takıldı
frenlere bakıldı,
işçilik 80 lira aldılar

bir sonraki bakımda yakıt filtresi dışında yan sanayi almayı düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Aralık 08, 2013, 00:25:05 »
2010 dizel mmt aracıma bugün bakım yaptırdım, aracın bendeki ilk bakımı olduğundan acemiliğime geldi sanırım, biraz pahalı oldu

Malzemeleri yetkili servisten aldım
Yakıt filtresi 81 tl
Yağ filtresi 20 tl
Hava filtresi 50 tl
Şanzıman yağı 2 ltsi 73 tl (özel serviste değişmeye gerek yok diye ısrar etmelerine rağmen, değiştirdim, sonra pişman oldum, çünkü yağı akıttıklarında deformasyon yoktu gerçekten)
fren hidroliği - 13 tl (özel serviste ısrar etmeme rağmen değişmediler-duruyor)
5 litre 5w30 Mobil 1 ESP formula-140 lira

polen filtresine hava basarak takıldı
frenlere bakıldı,
işçilik 80 lira aldılar

bir sonraki bakımda yakıt filtresi dışında yan sanayi almayı düşünüyorum
Sonraki bakımınızda yakıt filtresi değişmeyecek, 80000 km de bir değişiyor olması lazım. filtreleri kesinlikle orjinal almanızı öneririm, emin olun sonrasında kat kat acısı çıkar. Fren hidroliğinizide değiştirtmeniz gerekiyor, biraz bastırsaydınız değişirlerdi. Şanzıman yağınıda değiştirmekle iyi yapmışsınız, doğru olanıda buydu. Gözle yağda bir değişim görememeniz özelliğini kaybetmeye başlamadığının göstergesi değildir ve 73 lira için şanzımanı riske etmek ne kadar mantıklı olurdu tartışılır. 80 lira işçilikte çok fazla değil belki 10-15 lira kadar daha düşülebilirdi, her yerine bakmışlardır aracın muhtemelen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #73 : Aralık 13, 2013, 12:12:27 »
Arkadaşlar 1.6 elegant corolla aracımın 10bin akımını dün yaptırdım ve hava filtresi değiştirilmedi, sordum 10bin de değiştirilmez dendi. Bu işte bir yanlışlık var mıdır acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Aralık 13, 2013, 12:17:24 »
Hava filtresini 40bin de bir degistirin diyor toyota. Ben simdiye kadar 20binden fazla kullanmadim. 10binde cok kirli degilse 20binde degistiriyordum. Kirli ise degistirin 10binde diyordum.

Toyota 40bin de degistirin desede bence hava filtresi icin uzun bir sure.
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Aralık 13, 2013, 16:21:07 »
ben her 10,000 km de bir değiştiriyorum arabamın akciğerlerini temiz tutmam lazım yoksa yol da öksürür kıyamam ben ona
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Aralık 16, 2013, 12:38:59 »
merhabalar;

haziran 2013 ayında aracımın ilk aylık bakımını (6000 km de) yaptırmıştım. 202.00 TL ödemiştim. bir sonraki bakım için aralık 2013 tarihi verilmişti. az önce aradım ve görüştüm.aracım şuanda 10800 km de. bana en yakın olan bayii bakımın 10000 km bakım kapsamında yapılacağını söylediler ve
4.3 lt 5-30 yağ+yağ filtresi+polen filtresi+karter contası vb. toplamda=390.00 TL fiyat çıkardılar. yağı kendim getirsem ne olur dedim ona da =255.00 TL dediler. fiyat sanki biraz fazla uçuk gibi geldi. siz ne dersiniz arkadaşlar?
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Aralık 16, 2013, 16:39:47 »
arkadaşlar burası  40,000 bakımla ilgili forum 10,000 km bakımları sayfasına yazsanız daha iyi olmaz mı
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Aralık 16, 2013, 16:58:48 »
arkadaşlar burası  40,000 bakımla ilgili forum 10,000 km bakımları sayfasına yazsanız daha iyi olmaz mı
E140 kodlu araçların bütün periyodik bakımlarının konuşulduğu bölüm olarak burası belirlenmiştir. Bunun dışında periyodik bakım ile ilgili açılacak bütün konular buraya taşınacaktır. Bu nedenle buradan devam edilmesi gerekmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Aralık 17, 2013, 22:16:22 »
Kusura bakmsyin arkadaslar periyodik deyince bende 10 20 30 bin bakimlari icin ayri sayfa oldugunu düşünmüştüm yanlislikli oldu