0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konuyu yeniden kendi aslına döndüreyim bari. Adil ULUTAŞ'ı yazmayı unutmuşum, bu aralar yanınada gitmedim ilk fırsatta uğrayım bari.
Alla alla ya.Abime neden 117 km/h ceza kesildi ki?
özcan abi, biliyorsun ankara sivrihisar arası kameralı ortalama hız alan radarlar var. o radarlarda hem anlık olarak hem de ortalama olarak 120km üzerindeysen cevayı yiyorsun, ortalama 113km hızla geçtim geze yemedim. ekranda yazandı 113.. ceza yerseniz ekranda yazan hız yanıp sönüyor, ceza yemezseniz ortalama hız sabit yanıyor.hatta niye ikna etmeye çalışıyorum ki, buyur abi karayolları genel müdürlüğü sitesinin hız tablosu;http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Trafik/HizSinirlari.aspx
Haklısın Ardabir ara bir polis buna benzer bir şey söylemişti% 10 hakkım ne olacak dediğimde; "sollamı yapıyordun" diye karşılık vermiştiheralde bu dediğin olayAma ben asıl Türkayın bahsettiği ortalama hız tesbiti olayından fena tırstımdemek radarlar ortalama hızı tesbit edip ona göre yakalıyorlarradar noktalarını bilmek anlık hız kesmek yeterli olmuyor yaniteknoloji amma gelişmiş ya, çok can yakacak gibiartık ister istemez tüm kurallara uymamız gerekecek
Bence her araca karakutu taksinlar
Sistemi biliyorum ancak bizim memlekette varmı
Yazmayayım diyorum konu sapıyor ama başka konu başlığı da açmak istemedim.Adamın canı ceza yazmak isteyince , talimat almışsa ve seni uğraştırmak istiyorsa cezayı yazar. Şimdi işim kanun tarafından bakarsak , bölünmüş yolda şehir dışı hız limiti 110 km/s. Diğer bir trafik kanunu maddesi de %10'u aşmadan ilk cezayı kesmiyor. Bu durumda yolun neresinden giderseniz gidin o bölge için ceza yemeye başlama sürati >121 km/s dir. Bunun üstüne ekip bir 10km/s daha tolerans göstermeyebilir, haklıdır. Bahsedilen " sollama yapıyordum..." gerekçesi daha ziyade çift yönlü yollar için , sollama yapıp hemen kendi yönüne gireceksin, aciliyet ve tehlike var. Bölünmüş yolda böyle bir durum yok..117 km hıza kaç TL ceza kesildi %10, %30 hangisiydi? Tabi en önemlisi bu 110 km sınırı çeşitli yerlerde azalıp artıyor, insan bunları kaçırabiliyor.Ceza buradan da kaynaklanmış olabilir. 110 km değişikliği başlamadan önce, Keşan'dan Tekirdağa dönerken 3 ekip geçtim, hepsi de tatlı su kurnazlığı yapıp aynı yöne yatmışlar süratim hepsinde de 96, 97 idi. Sorun çıkmadı. Her durumda trafikçi arkadaşları da töhmet altında bırakmamak lazım.
Her ne kadar geri kalmış bir ülke olsak ta(veya biz buna gelişmekte, kalkınmakta olan ülke diyelim)artık yavaş yavaş bizde çağa ayak uydurmaya başladıkmesela büyük kentlerde mobesa kameraları çok yaygınlaştıradar sistemleri geliştiyayaya saygı bilinci yükseliyoryasasın kalkınan türkiye
UĞUR DALKIRAN ve Vedat Nurkan GÜLEN nerelerde? hic gorunmuyorlar.
Uğr dalkıran 6 ay ceza almıştı Vedat ise şu aralar pekmeşgül