Gönderen Konu: rölanti düşünce motordan gelen pul sesi  (Okunma sayısı 1647 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
rölanti düşünce motordan gelen pul sesi
« : Mart 23, 2012, 22:55:11 »
Slmlar. 2011 model toyota corolla comfort extram var. 1 hafta önce dümdüz yolda giderken aracımın ön kısmından sanki duvara sürtünüyormuş gibi sesler geldi. Bu durumun üzerinden sonra olduğunu düşündüğüm motordan bir ses gelmeye başladı. Aracın rölantisi 0,3 e düştüğü zaman aracın sağ ön kısmından pul sesi gibi bir ötme sesi geliyor. Servise gittiğimde kayışlara taş filan girdiğini düşünüp kontrol ettiler. Herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Araçtan gelen sesin enjeksiyon sisteminden geldiğini söylediler ve herhangi bir şey yapmadılar. Söyledikleri bana pek inandırıcı gelmedi. Sonuçta eskiden böyle bir ses yoktu. Ayrıca direksiyondan park esnasında kırım yaparken sesler geliyor. Direksiyon ile ilgili sorun yaşayanlar var mı? Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir. Aracım 15 gün önce 10000km periyodik bakımı yapıldı.
Görüş öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

rölanti düşünce motordan gelen pul sesi
« : Mart 23, 2012, 22:55:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Tavşan korktuğu için kaçmaz; kaçtığı için korkar..
  • Araç: Corolla
Ynt: rölanti düşünce motordan gelen pul sesi
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2012, 02:12:56 »
merhaba,

sizi yanıltmak istemiyorum. ancak, toyota serviste bilgisayara bağlatsanız diyorum aracınızı. bildiğim kadarıyla, motor devrinin 700 rpm altına düşmemesi gerekli.

iyi günler...
EE90 - 1992 Corolla XL 1.3 - 12 valve - Atiker LPG - Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: rölanti düşünce motordan gelen pul sesi
« Yanıtla #2 : Mart 28, 2012, 02:22:08 »
bendeki 2008 corollanın fren diski ile arkasındaki koruyucu demir kapağın arasına çakıl taşları zaman zaman girerdi ,dediğiniz duvara sürtünme sesi geliyor sonra tekrar ses kesiliyordu ve yavaş gidince şıngırtı yapıyordu, taşı ordan çıkarmadığım sürece şıngırtı kesilmezdi.dediğim yerlere bir göz atın isterseniz.