Gönderen Konu: 1997 Opel Astra 1.6 GLS almak üzereyiz.  (Okunma sayısı 38981 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
1997 Opel Astra 1.6 GLS almak üzereyiz.
« : Mart 23, 2012, 20:54:21 »
1997 Opel Astra 1.6 GLS alacağız uygun fiyata bulduk sizce nasıl bir arabadır.Bazılarınzı biliyor 5 ay önce corollamızı satmıştık bazı sebeplerden ötürübütçe buna yetiyor ne dersiniz alsak başımıza iş olmayız demi :)

Toyota Club Türkiye

1997 Opel Astra 1.6 GLS almak üzereyiz.
« : Mart 23, 2012, 20:54:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: 1997 Opel Astra 1.6 GLS almak üzereyiz.
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2012, 21:23:54 »
1997 Opel Astra 1.6 GLS alacağız uygun fiyata bulduk sizce nasıl bir arabadır.Bazılarınzı biliyor 5 ay önce corollamızı satmıştık bazı sebeplerden ötürübütçe buna yetiyor ne dersiniz alsak başımıza iş olmayız demi :)

Ben 1999 Model Corsa 1.4 16V kullaniyordum 20 gun oncesine kadar. GM'in urettigi motorlar karakteristiktir, sicagi sever derler, gercekten de oyledir, benim aracim 92 derecede termostat kapatip! 98 derecede aciyordu.

O donemde uretilen Opel'lerin ortak sorunu EGR valfidir, ariza cikarma ihtimali yuksektir, keza bende satmadan bir ay kadar once EGR degistirmek zorunda kalmistim.

Ayrica bildigim kadariyla Astra F'lerinde (O donemki Astra kasa kodu F'dir) aynalari katlanmiyor. Bu bir sorun mudur. Evet. Soyle bir sorundur, bir sure sonra ayna cok kolay dusmeye basliyor ve daha sonra tutmamaya basliyor. Bunu ben yasamadim aracimda fakat bazen aynamin yerinden cikmis oldugunu goruyordum ve "İnsallah kirilmamistir." seklinde dualar esliginde bakiyordum.

Bildigim kadariyla GLS o kasanin full donanimi, benim Corsa CD ile yaklasik ayni donanimda sanirim. ABS, cift airbag ve klima mevcut.

Bu arada benim Corsa otomatikti ve sizin dusundugunuz aractaki gibi ECOTEC motordu, sadece hacmi dusuktu (1.4) ve acik konusmak gerekirse biraz fazla yakiyordu (LPG yoktu). Karsilastirmak gerekirse, suan kullandigim 1.6 Corolla'dan fazlaydi yakiti.

Unutmayin, almayi dusundugunuz arac 15 yasinda, muhakkak ufak masraflar ettirecektir size fakat EGR disinda buyuk bir masraf olacagini dusunmuyorum. Ben EGR'yi 190TL'ye almistim (iscilik haric). Almayi dusundugunuz aracin muhakkak triger setinin ne zaman degistigini ogrenin. Parca sikintisi cok cekmezsiniz bence, ben arka silecegimin civatasini kapatan kapagi Orjinal GM 2.5TL'ye almistim mesela :)

Ve tabi bence.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2012, 21:43:32 »
Vectra da cd-cdx en yuksek donanım.

Gls de arka camlar kollu filan.

Bildigim kadariyla GLS o kasanin full donanimi, benim Corsa CD ile yaklasik ayni donanimda sanirim. ABS, cift airbag ve klima mevcut.

...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2012, 21:50:23 »
Vectra da cd-cdx en yuksek donanım.

Gls de arka camlar kollu filan.

Dusunulen arac Astra, zaten benim Corsa'da CD idi en yuksek donanim oydu, F kasanin tam donanimlarini bilmiyorum fakat CD veya CDX gormedim hic.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2012, 22:08:00 »
99 cd astra 4 cam oto. idi eğer gls de arka camlar kolluysa en yüksek olmuyor galiba..
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2012, 22:11:49 »
99 cd astra 4 cam oto. idi eğer gls de arka camlar kolluysa en yüksek olmuyor galiba..

Astra 99 yilinda G kasaya gecti, o kasalarda CD donanim bulunmakta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür etti
Ynt:
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2012, 22:28:36 »
Donanım olarak bilmiyorum ama biz marea araştırırken bir kaç tane denk geldi 98 modeline 13250 istemişti biraz çok geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2012, 23:03:24 »
Türkçe konusunda  biraz daha özen gösterelim arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2012, 23:05:26 »
Astra 99 yilinda G kasaya gecti, o kasalarda CD donanim bulunmakta.
doğrudur.. onu da sorcaktım kodu değişti mi diye
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 24, 2012, 00:51:53 »
HEpinize teşekkürler.Evet en fullü gls.arka camlar otomatik olmasada olur.2005 corollada yoktu siz düşünün :) arabanın herşeyi 1 ay önce değişti tertemiz boyası değişeni yok.hiç tüp takılmamış alınca takarız kesin.120 bin km de.çok titiz kullanılmış bir araba tanıdık birisi.Eğer öyle büyük arıza veriyorsa kronik olarak söyleyin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2012, 11:30:48 »
Erdem eğer temiz kullanılmış ise bakımları tam ve zamanında yapılmış ise Astra F kasa güzel arabadır ben yaklaşık 1 yıl kadar kullandım.. 97 model bir araç için de 120bin km normal bence.. hele bir de tanıdıkmış alacağınız kişi en azından neyi var neyi yok arabanın söyleyecektir size.. triger kayışını mutlaka öğrenin ne zaman değiştiğini.. şimdiden hayırlı olsun eğer alırsanız..
bu arada fiyat nedir?? araba sedan mı hatcback mi?
selamlar :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 25, 2012, 11:40:48 »
ben o kadar eski opele paramı bağlamazdım sanırım. güvenmiyorum opele her an bozulup her an masraf açacak gibi geliyor. babamda 2009 astra var, geçen aylarda arabanın bilmemnesi bozulmuş bir ay serviste yattı, çalışmıyormuş, parça da gelmek bilmedi, delirdi babam. babam ki abartı sakin, abartı düzgün, abartı titiz kullanır. araba daha 25-30 bin kmde. ufak tefek küçük masraflar da çok açtı, aynı anneme alınan corolla şu an 36 bin kmde, sadece periyodik bakım yapıldı bir de arabayı ben kullandığımdan kelli biraz hor kullanıyorum sanırım devirdaim ses yapmaya başladı onu değiştirdik.
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 25, 2012, 20:20:47 »
Erdem eğer temiz kullanılmış ise bakımları tam ve zamanında yapılmış ise Astra F kasa güzel arabadır ben yaklaşık 1 yıl kadar kullandım.. 97 model bir araç için de 120bin km normal bence.. hele bir de tanıdıkmış alacağınız kişi en azından neyi var neyi yok arabanın söyleyecektir size.. triger kayışını mutlaka öğrenin ne zaman değiştiğini.. şimdiden hayırlı olsun eğer alırsanız..
bu arada fiyat nedir?? araba sedan mı hatcback mi?
selamlar :)
Abi bütün bakımları yeni yapılmış triger kayışı filan alt takımlar her şeyi yenilenmiş.Boyasız değişensiz.Arabanın fiyatı 12 bin lira ama 11.500 verir.Sedan kasa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 25, 2012, 20:22:14 »
ben o kadar eski opele paramı bağlamazdım sanırım. güvenmiyorum opele her an bozulup her an masraf açacak gibi geliyor. babamda 2009 astra var, geçen aylarda arabanın bilmemnesi bozulmuş bir ay serviste yattı, çalışmıyormuş, parça da gelmek bilmedi, delirdi babam. babam ki abartı sakin, abartı düzgün, abartı titiz kullanır. araba daha 25-30 bin kmde. ufak tefek küçük masraflar da çok açtı, aynı anneme alınan corolla şu an 36 bin kmde, sadece periyodik bakım yapıldı bir de arabayı ben kullandığımdan kelli biraz hor kullanıyorum sanırım devirdaim ses yapmaya başladı onu değiştirdik.
Türkay abi her araç da sıkıntı oluyor corolladan da sıkıntı yaşayanlar çok çıktı sıfır alıp da.Sonuçta 12 bin liraya alcaz 2 3 sene binmek için ideal gibi duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 26, 2012, 21:34:28 »
vallahi kardeşim ne bileyim  işte dediğim gibi işte 3-4 sıkıntı çıksa ufak tefek sorunlar vs derken araba sana 15bin liraya gelcek bir de çektiğin sıkıntı ve sanayide geçen zaman çabası. haa tabi kesin öyle olacak diye bir şey var mı? tabii ki yok
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 27, 2012, 05:24:26 »
vallahi kardeşim ne bileyim  işte dediğim gibi işte 3-4 sıkıntı çıksa ufak tefek sorunlar vs derken araba sana 15bin liraya gelcek bir de çektiğin sıkıntı ve sanayide geçen zaman çabası. haa tabi kesin öyle olacak diye bir şey var mı? tabii ki yok

Ucuza gli special verdiler de biz mi almadık abi hep toyota aradım malesef çok yüksek fiyatları gücümüz yetmez o kadarına :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 03, 2013, 01:45:38 »
2000 model doğan SLX e 12.000 tl (çok komik) istenen bir ortamda bence astraya 13.000-14.000 tl vermek çok çok mantıklı.Opel in sadece donanımı yeter.Bence arabayı incekedikten sonra alın
kesinlikle toyotaaaaaaaaaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 03, 2013, 10:03:30 »
Bahsi geçen araç sağlam ve sorunsuz kabul edilebilecek araç türlerinden dir .Piyasada hala temizlerini görürüm ve hoşuma gider. Fakat şunu net belirteyim Toyota dan sonra hayli sert gelebilir .Alman araçları hayli sert araçlardır bunu unutmayın birde alman araçlarında genelde elektronik sorun çoktur. Motorları yüksek hararetlidir ibre sürekli 100 civarlarında durur rölanti sorunları gözlemlenir .Bence sen TOYOTA ya git :D
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 03, 2013, 10:19:37 »
Bi bitmediniz a...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 214000
  • Model Yılı: '01
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 19, 2013, 15:14:53 »
opel fazla km aracını almayacaksın ve vectra serisini almayacaksın geneli sorunlu tavsiye etmem ama astra f kasa olsun g kasa olsun güzel araclardır yol tutuşu falan güzeldir benim bildiğim F kasalarda cd donanımı yok g kasalarda var o donanımlar cd,comfort,njoy,elegance,gl,classic       F Kasalarda ise gl,gls,gsi  classic , gibi donanımlar var ben böyle biliyorum
Her canlı ölümü tadacaktır