Gönderen Konu: Araçtaki Elektrik Problemleri  (Okunma sayısı 2247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Araçtaki Elektrik Problemleri
« : Mart 23, 2012, 00:12:16 »
Arkadaşlar yeni bir toyota sw aldık 2000 model arabada ufak tefek problemler var problemlere şöyle başlayım

Arabaya merkezi klit takılmış uzaktan kumanda kontrollü arabayı açarken yada kaparken bağlayan adam öndeki kaportadaki sinyallere bağlamış bide karışıklık yaparak diğer sinyal ucunuda park lambalarına vermiş arka sinyallere vereceğine bu birinci sorunumdu

İkinci sorunumda yine sinyallerle alakalı arabada 4 lü yada sağa sola sinyallerde Arabanın ön tarafında bulunan kaportadaki sinyaller yanmıyor.. Netice olarak iş bilmeyen bi elektrikçinin yaptığı ortada gibi geldi bana

Bende elektrik mezunuyum mesleğimede devam ediyorum sorunu kendim çözerim diye düşündüm ama araba olunca biraz daha temkinli olmak gerekiyor binada yanlış birşey oldu mu sigorta atıyor birşeyler oluyor :D ama arabada kaçak oldu mu aküyü yiyor falan :D daha sıkıntılı bi durum doğuyor yani :D

Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Toyota Club Türkiye

Araçtaki Elektrik Problemleri
« : Mart 23, 2012, 00:12:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Araçtaki Elektrik Problemleri
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2012, 08:32:06 »
hayırlı olsun merkezi kilit beyni motorla beraber satılan komple kit olanlardan monte edilmiş olabilir ae 101 negatif tetikleme ile kitler dörtlü sinyal açıkken kaportadaki sinyal yanıyor kaportadaki sönünce  tampondaki  sinyal yanıyormu sol altta sigorta kutusunun bi kapağı var debriyaj padalının solunda bi somun tutuyor ordamerkezi kilit beyni beyine giren soketi söküp bi deneyin düzelirse montaj hatalı olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Araçtaki Elektrik Problemleri
« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2012, 07:06:16 »
hayırlı olsun merkezi kilit beyni motorla beraber satılan komple kit olanlardan monte edilmiş olabilir ae 101 negatif tetikleme ile kitler dörtlü sinyal açıkken kaportadaki sinyal yanıyor kaportadaki sönünce  tampondaki  sinyal yanıyormu sol altta sigorta kutusunun bir kapağı var debriyaj padalının solunda bir somun tutuyor ordamerkezi kilit beyni beyine giren soketi söküp bir deneyin düzelirse montaj hatalı olabilir
ben arabama (93 sw) gündüz ledi bağladım kaportadaki sinyal 93-94 modellerde park lambasının içinde, lambanın içine 3 tane kablo giriyor 1.şase-nötr ortak kablo, 2.sinyal, 3.park lambasının.
gündüz ledlerini nötr ve park lambasının kablosuna bağladım parkları açınca yanıyor + dörtlüleri yakınca dörtlü yanarken gündüz ledleri sönüyordu, ledlerin nötr kablosunu kaportaya direk şase yaptım sorun çözüldü
şase kablosunu kontrol etmekte fayda var
1993 Corolla Xl StationWagon