Gönderen Konu: Arka fren diski ve El fren balata yayları koptu acil yardımmm  (Okunma sayısı 3075 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Çok değerli Corollacılar. Durumum biraz vahim galiba. El fren balata yayları koptu ve balatalar sıktı jantı ısıttı. Hava eksi derecelerde iken babam sağolsun el frenini çekik bırakmıs ve ilk kalkısındaki zorlamayı önemsemedim. Lastikler yere yapısmıs sandım. Ve diskin aynı zamanda bir kampanasının olduğunu iş isten geçince anladım. Kopan el fren balata yayları sıkışmış ve balataları zedelemış sağ ve sol her ikiside. Birde
El freni telinin uzamış olması ihtimali var mı? Yeni sistem takılınca en son dişte tutar gibi oluyor ancak tam tutmuyor. Arka fren disk ve dıger aksamların orjinal ve yedek para karşılaştırmalı ortalama fiyat bilgisi verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Arka fren diski ve El fren balata yayları koptu acil yardımmm
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2012, 21:12:01 »
 Öncelikle geçmiş olsun.
Balata yayının koptuğunu gözle tespit ettiniz mi? Sadece balata ve yaylar mı zedelenmiş?
 Evet, arka frenler diskte olsa onların içi genelde kampana şeklindedir ve el freni ile kumanda gören balatalar(ayak freninden ayrı) vardır.
 Disk iç yüzeyide kontrol edilmeli. Gerekli ise komple değişim yapılmalı. Yaylar muhtemelen yetkili serviste vardır. Çok pahalı olnasa gerek. Bu sistemdeki tüm parçaların yüksek kaliteli seçilmesini öneririm.
 El fren telinde muhtemelen sorun yoktur(bazen o da donarak kılıfına yapışabilir) ama emin olmak lazım.
 Değişim ve ayar sonrası muhtemelen sorun kalmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2012, 21:21:38 »
Hasan bey,
Öncelikle cevabınız icin tesekkür ederim. Yaylarn koptuğunu bizzat değistirilirken gördüm. Balataları değistirdim fakat yay olmadığı ve aciliyetten dolayı Meganın yayları kullanıldı. Dıskin birinde boşluk mevcut. Bu diskin orjinalliğini nasıl anlayabilirim. Doküm markalamalarını bana bu konuda bir ip ucu verebilir. Eğer bu boşluk orjinal diskte ve döküm hatası  ise herhangi bir yasal konu gelişirmi ve sürtünme yüzeyine etkisni fotoğrafları göndersem yardımcı olabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2012, 00:27:17 »
Hakan bey;
Kusura bakmayın dalgınlıktan isminizi yanlış yazmşım. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkr ederim