Gönderen Konu: Bence Chiptuning Arkadaşlar  (Okunma sayısı 1999 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GÜÇLÜ MOTOR DAHA AZ YAKAR
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Bence Chiptuning Arkadaşlar
« : Mart 22, 2012, 16:24:31 »
Chiptuning Nedir ?
Chiptuning uygulaması, bir aracın motor kontrol ünitesinin, işletim sistemini yeniden programlanması yazılımının değiştirilme işlemidir. Doğrudan performans etkilenmesinin yaşandığı ve zaman kaybı yaşamayan bir sistemdir.

Boxtuning Nedir ?
Boxtuning genellikle Commonrail Yakıt püskürtme teknolojisine sahip Turbo Dizel motorlara uygulanan harici bir modüler uygulamadır.. Chiptuning in uygulanamadığı araclarda uygulanmaktadır.

Toyota Club Türkiye

Bence Chiptuning Arkadaşlar
« : Mart 22, 2012, 16:24:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: Bence Chiptuning Arkadaşlar
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2012, 16:30:05 »
Bencede hiçbiri. Adamlar milyarlarca arge yapıyor, gitcez chiptuningmiş box tuningmiş yaptırıyoruz.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2012, 16:39:57 »
Chiptuning Nedir ?
Chiptuning uygulaması, bir aracın motor kontrol ünitesinin, işletim sistemini yeniden programlanması yazılımının değiştirilme işlemidir. Doğrudan performans etkilenmesinin yaşandığı ve zaman kaybı yaşamayan bir sistemdir.

Boxtuning Nedir ?
Boxtuning genellikle Commonrail Yakıt püskürtme teknolojisine sahip Turbo Dizel motorlara uygulanan harici bir modüler uygulamadır.. Chiptuning in uygulanamadığı araclarda uygulanmaktadır.

aklıma cem yılmazın anestezistin hastayı nasıl bayılttığı espirisi geldi :) sizin gibi teknik bir adamdan bukadar basite indirgenmiş bir yazı beklemezdim hiç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2012, 16:43:55 »
Sinan bey siz şanlısınız aracınız yazılım çok zor yapılabilir fakat yapılsa bile 7-8 ps alırsınız oda değmez zaten o nun içinde herkez olmuyor der işin içinden çıkar.Sizin kullandığınız otomobil atmosferik 1,6 gücünü tamamiyle kullanan bir otomobil ama günümüz çağında ve bu çevre kanunları sebebiyle turbo diesel otomobillerin gücünü çok çalıyorlar bunların bir kısmı box tuning yapılıyor bir kısmıda chiptuning yapılabiliyor sadece iyi hesaplanarak yapılan bir yazılımla 1.4 d4d motor (aurıs,yaris,corolla)  118 ps ve 275 nm torka çıkabiliyor üstelikte tüv muayne kontrolünde emisyondanda sınıfta kalmıyor. Argelerde çevre kanunları gereği emisyon bedelide hesaplanıyor otomobili nekadar çok kısarlarsa o kadar onlar için maliyeti düşük oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2012, 16:48:29 »
Sayın AHMET bey  TOYOTA CLUP ta yapmış olduğum bir kaç toyota sahibi var umarım onlarla sohbet etme fırsatınız olur. Bu arada hırçın çocuk AURIS 'de çok severim fakat keşke denso ecu lu olmasaydı daha çok verim alınırdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2012, 22:22:48 »
Sayın AHMET bey  TOYOTA CLUP ta yapmış olduğum bir kaç toyota sahibi var umarım onlarla sohbet etme fırsatınız olur. Bu arada hırçın çocuk AURIS 'de çok severim fakat keşke denso ecu lu olmasaydı daha çok verim alınırdı.
denso ecunun yazılım için ne gibi dez avantajı oluyor , yazılım konusunda en sıkıntısız araç hangisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2012, 22:28:12 »
Ben box ve chip tuning arasında çok kararsızdım ve ikisini yaptırmaktanda vaz geçmiştim ama forumda Abdurrahman abinin race chip ten memnun kalması sonucu race chip aldım ve çok memnunum. Araçta ne duman atma olayı var nede arıza lambası yakma olayı belki yazılım kadar güçlendirmedi aracı fakat sonuçta elinizde somut bir cihaz var ve ilerde aracınızı değiştirdiğinizde yeni aracınıza sadece kablo seti alarak takabiliyorsunuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2012, 16:26:04 »
MERHABALAR
Sayın AHMET bey
 Denso ecu da yazılımı değiştirme özelliği bulunan micro işlemci bulunmamaktadır. Bu sebepten dolayı commonrail araçlarda denso ecu var ise çeşitli box guruplarından fayda sağlıyabilirsiniz ancak bu konuda en kaliteli ve özelliği en çok olan box çeşitlerini tercih etmeniz en iyi performans çözümünü sağlayacaktır. Ben bir kaç tane 20 D4D avensis, rav4 20 D4D,hılux 30 D4D, landcruiser prado 30 D4D araçlarına box işlemi yaptım çünkü bunlara yazılım yapılamıyor.  Toyotada yazılımına müdahele edilebilen corolla,aurıs ve yaris modelleri vardır bu modellere istenildiği gibi güvenli modda yazılım yapılabilir ve hiç bir sorun yaşanmaz istenilen karakter tarzıda uygulanabilir. Bu 3 gurup otomobile ekonomik ve race tarzı yazılım yapılabiliyor sorunsuz olarak 1.4 D4D 120 ps ve 275 tork değerleri elde edilebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2012, 18:23:20 »
harici beyin kullanılarak yazılım yapılamıyor mu ?, veya epron sökülüp üzerine işlem yapılarak
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 11, 2012, 21:17:46 »
 Tabiki ecuyu söküp epromuna müdahele edilerek yapılabilir. Fakat ben müşterilerime şefaf bir birçimde obd den okunamıyan ecular için onayını alırım, genelde obd den okunamayan araçlara box taktırıyorlar, bu da bu işin en güvenli modu oluyor en azından yetkili servis kontrol ettiğinde ecuda açılma tahribatı görmüyor çünkü müşteri box'ı çıkarıp cebine koymuş oluyor. Herkes memnun yani :D
OBD den okunanlar ise zaten hiç bir delil bırakmıyor istenildiği gibide güvenli modda araç dolduruluyor ondan sonrada 275 tork 120 ps D4D için tabi.
  Ben garajımda yaptığım otomobillere yazılı 1 yıllık garanti veriyorum yaptığım iş sebebiyle herhangi bir motor arızası servisimde garanti işlemiyle onarım görür yanlız 2005 yılından beri yaptığım otomobiller hala dolaşımda dolaşmakta ve hiç bir şekilde memnuniyetsizlik yaşamadılar, periyodik değişimler ve kullanım ömürlü malzemeleri hariç tabi.
 Asılında bu işlemlerin asıl ana teması bir miktar güçlendirilen araç motorunun yakıt sarfiyatınında azalması, bunların dışına gerekli tadilatlarla çıkılabilinir tabiki fakat yakıt sarfiyatıda artacaktır buda müşterilerimizin memnun olacağı bir durum değildir.
  Yani otomobillere güvenli modda yapılan motor içindeki saklı gücü ortaya çıkartığımız yazılımlar doğru kullanımda ekonomi yarattığından herkez memnun oluyor bu işlemlerden. Yani şu konudaki en önemli durum emiyon standartları sebebiyle kısılmış olan araçlarınızın günlük kullanımda daha seri olması,kalkışlarındaki ağırlığı ortadan kaldırmak ve ara hızlandırmaları güçlendirmek. Pistlere araç hazırlanacağı zaman bir çok tadilatla birlikte yapılması gereklidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 14, 2012, 10:20:08 »
Erkan Bey, lütfen mesajlarımız altına firma ünvanı ve iletişim detayları yazmayalım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 14, 2012, 10:22:35 »
Sayın D4D SAHİPLERİ ...
  Otomobillerinizin içindeki sakılı gücü biliyormusunuz ?       90 ps lik ve 205 tork üreten  d4d motorunuzun isterseniz motor gücü 120 ps torkuda
275 nm ye çıkabiliyor ve güvenli modda hemde hiç bir zararı olmadan. İspatlı arkadaşlar ver bu konuda bence sizlerde düşünün .
 Benim kullandığım toyota yaris d4d işlemi yapılalı 45.000 km oldu motor sabahları halen sıfır gibi çalıştığı söyleniyor.