Gönderen Konu: CHIP  (Okunma sayısı 4723 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
CHIP
« : Haziran 03, 2006, 09:19:34 »
selam ,
Bir arkadaşım D4D corrollaya chip taktırmış, iyi de olmuş gözüküyo performans açısından.
Fakat benzinli corolla da, yakıt ta nasıl bir değişim gösterir bilmiyorum ama benzinli corollaya
taktırmayı düşünüyorum. Eğer bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.
(marka, fiyat vb. bilgileride yazarsanız iyi olur)

Toyota Club Türkiye

CHIP
« : Haziran 03, 2006, 09:19:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
CHIP
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2006, 10:05:36 »
Dizel için güzel modüller var, ancak atmosferik benzinlilerde o kadra fark yaşayamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
CHIP
« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2006, 21:06:58 »
Onno ustaya sormuştum benzinli (1.6) için 5hp alabiliyormuşuz ancak.

Dizellerde turbo olduğu için onlarda çok fazla güç elde ediliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
CHIP
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2006, 23:48:43 »
sanırım TRD yada TTE üretiyo ve fiyatta 1000 euro gibi bi uçuk bi fiyat bence ama motor modçular fln hallederler yaa heralde onu
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
CHIP
« Yanıtla #4 : Haziran 04, 2006, 00:00:33 »
d4d yi dyno ya çıkarsa keşke
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
CHIP
« Yanıtla #5 : Haziran 04, 2006, 00:13:24 »
Alıntı yapılan: Levent Sevim
Komple beyin olduğu için az bile

D-4D'yi Hollandada biri çıkarmıştı, 99.3 hp almış.Nette okumuştum.Standartken.
[/quote]

sende yaptır o zmn hiç durma
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
CHIP
« Yanıtla #6 : Haziran 04, 2006, 00:27:53 »
ben 3zze için chıp in oldukça zor bir işlem olduğunu hatta imkansız olduğunu  onno ustadan duymuştum
çünkü normal ele.püs. değil ki
lambda sensörünün dışında farklı ve daha başka yerden başka bilgi toplayan 100 e yakın sensörün oluşturduğu komplike bir sistem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: CHIP
« Yanıtla #7 : Ekim 31, 2008, 20:56:14 »
kardeş dizel de turbo var oyuzden faydası biraz fazla benzinlide okadar faydası yok + dizel de alsa benzinlide olsa arbaya zarar veriyor onun yerine performence filitre , katalik iptali yap bunlarda etki eder
corolla sol HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 23, 2008, 01:17:17 »
benzındede turbo olursa chıp,dızelden daha ıyı performans alıcagın kesın ama turbo olmaayınca tabı etkısı az olur
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
« Yanıtla #9 : Kasım 23, 2008, 11:44:01 »
arkadaşım bence benzinli arabaya cihp taktırma derim çünkü dizeldeki etkiyi benzinlide alamasın eksantirikği filan değiştir derim  benzinli araçta.....
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #10 : Kasım 23, 2008, 14:04:59 »
yaaa yerim dynoyu abi biz geçen standart 08 cooper s çıkardık paşada mslakta 184hp çıktı haha kolpa :) Türkiyede 1e1 dyno sonucu veren tek şey aracınızı aldığınızda elinize verilen teknik özellik hiç paranızı kaptırmayın öle şeylere =)
Nerde Nerde YERLERDE :D YaRiSs D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 23, 2008, 14:35:00 »
ne benzinliye nede dizele taktırmayın, illaki takacaksanız sadece modülle sınırla kalmayın motoru güçlendirmek adına birşeyler yapın derim. sadece modül takarsanız motoru çok zorlicağınız için sorunlar yaşayabilirsiniz. şayet 2.0 dizel leona modül taktıktan 4 hafta sonra turbo parçaladık, serviste yapıldıktan sonra yine bieşy değişmedi yine gitti turbo. tekrar tekrar servise girdikten sonra araç toplam 3 turbo değişimi ve sonunda ispanyadan 0 motor geldi motor bloğu çatlamış. tabi kesin olarak modülden mi kimse bilmiyor ama biz ona bağladık olayı arabayı da ztn sattık hemen sonrasında. bilmem yeterince açıklayıcı olabildim mi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 24, 2008, 12:05:41 »
kardeş dizel de turbo var oyuzden faydası biraz fazla benzinlide okadar faydası yok + dizel de alsa benzinlide olsa arbaya zarar veriyor onun yerine performence filitre , katalik iptali yap bunlarda etki eder

arabaya zarar vermesi kısmına katılmıyorum sen aracı zorlamadıkça... filtre ve katalitik iptali turbo dizellerde hiç bir işe yaramaz aksine sahip oldugun bg leride kaçırır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 24, 2008, 19:15:21 »

arabaya zarar vermesi kısmına katılmıyorum sen aracı zorlamadıkça... filtre ve katalitik iptali turbo dizellerde hiç bir işe yaramaz aksine sahip oldugun bg leride kaçırır :)

Sinan arkadaşım haklısın arabayı zorlamadıkça belki çok zarar vermez ama bir de şöyle düşünmek lazım arabasını zorlamicak biri neden modül ya da chip takma gereği duysun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 04, 2008, 12:18:58 »
misal ben :) sadece arada bir sollamalarda işimi kolaylaştırsın diye ;) habire redline takılacak değilim ki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #15 : Aralık 23, 2008, 11:41:53 »
yaklasık 4 aydır kullanıyorum chip olayını normal kullanımda tasaruf bile sagladı ama gerektigindede hakkını veriyor zararı oldugunu katılıyorum motor omru acısından ama japon motoru omru uzundur diye takımıyorum o sorunu.. gokmen bey benim dusuncem leonun motor omru ile japon motor omru aynı degildir bunuda unutmayın. ayrıca kullanım sartıda onemlidir turbo dagıtmak icin chipsiz turbo bile dagıtılır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 23, 2008, 12:33:28 »
yaklasık 4 aydır kullanıyorum chip olayını normal kullanımda tasaruf bile sagladı ama gerektigindede hakkını veriyor zararı oldugunu katılıyorum motor omru acısından ama japon motoru omru uzundur diye takımıyorum o sorunu.. gokmen bey benim dusuncem leonun motor omru ile japon motor omru aynı degildir bunuda unutmayın. ayrıca kullanım sartıda onemlidir turbo dagıtmak icin chipsiz turbo bile dagıtılır..
Eser al sana kullanan kişiden inanmadığın cümle :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
« Yanıtla #17 : Aralık 23, 2008, 12:41:38 »
emre chip tasarruf saağladığını bende biliyorum ama sana demek istediğim şu sırf yakıt tasarrufu için chip taktırcağına tüp taktır daha iyi...
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 23, 2008, 15:06:32 »
turbo motora insan vücüduna verilen doping gibidir bir miktar kaldırır ama sonra yawaş yawaş organların iflas verir orjinal takımlarda bu sorun yok çünkü uyumu üretiliyor fakat sonradan takılınca iflas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 24, 2008, 12:33:58 »
chipsiz bir araçla tasaruf yapmak chipli araçla tasarruf yapmaktan çok daha kolaydır. artan bg ve torq eğrisinin daha düşük devirlerde optimum seviyeye ulaşmış olması bundan reel anlamda iyi oranda faydalanacak olmanız manasına gelmez...

Sabit hız giderken  örneğin 70 le giderseniz 1400 yerine 1300 devir çevirerek yolunuza devam edebilirsiniz kazanacağınız tasarruf ancak bu ve benzeri koşulllarda mantıklı değerler olarak size geri döner. Bunun dışındaki tüm koşullarda ekonomi felan düşünmeyin

3 kuruşa 10 köfte veren bir motor daha icaat edilmedi.

ama şu bir gerçek kazandığınız ölçüde tüketiminiz artmıyor bu durumda gene avantajlı oluyorsunuz. ( Turbo dizeller için )