Gönderen Konu: Kaliper boyama hakkında..  (Okunma sayısı 1429 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Kaliper boyama hakkında..
« : Mart 21, 2012, 13:47:12 »
Selamlar arkadaşlar.artık kışlık lastiklerimi sökmeyi düşünüyorum ve sökmüşken de kaliperleri boyamayı karar verdim.Kaliperleri boyamak için ne kadar boya almalıyım piyasada satılanlar,ısıya dayanıklı olanlar 400ml ve 2 kat boyamak gerkiyor bunun için 1 tanesi yeterli oluyor mu boyama yapan arkadaşlar belirtirse çok iyi olur teşekkür.. kaliper boyama ile ilgili konularda boya miktarını belirtmemişler..

Toyota Club Türkiye

Kaliper boyama hakkında..
« : Mart 21, 2012, 13:47:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaliper boyama hakkında..
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2012, 13:56:54 »
sprey boyalar yeterli . 1 sene oluyor 1 tüple 2 kat hepsini boyadım. öyle cok zor ve uğraştıran bi iş değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2012, 14:33:14 »
400ml 2 kat boyuyor yani.ayrıca herhangi bir dökülme falan oluyor mu.temiliği için önceden tıner fırça ile temizlemek mi gerekiyor kaliperleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2012, 14:44:55 »
hiçbişey yapmadım. direk 2 kat sıktım. mis gibi de oldu. çok kirli degilse o işlemlere gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2012, 15:09:28 »
Yasin bey bence boyamadan önce mutlaka kaliperlerin üzerindeki balata tozunu arındırın , aksi halde yıkamacılar basınçlı tabanca ile yakından sıkarsa altında balata tozu kalan kısımlar kalkabiliyor.  benim konumu incelemişsiniz benim yaptığım gibi mutlaka kaliperlerin ve disklerin etrafını gazete ile sarınki onlarda boyanmasın :)

ben CASATTI marka boya kullandım , kaliperin sıcağına dayanıyorlar ayrıca sıcakta boya yüzeye daha iyi tutunuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2012, 16:54:01 »
Yasin bey bence boyamadan önce mutlaka kaliperlerin üzerindeki balata tozunu arındırın , aksi halde yıkamacılar basınçlı tabanca ile yakından sıkarsa altında balata tozu kalan kısımlar kalkabiliyor.  benim konumu incelemişsiniz benim yaptığım gibi mutlaka kaliperlerin ve disklerin etrafını gazete ile sarınki onlarda boyanmasın :)

ben CASATTI marka boya kullandım , kaliperin sıcağına dayanıyorlar ayrıca sıcakta boya yüzeye daha iyi tutunuyor.
Ben yazın direk boyadım gezete filanda kullanmadım sadece temizleyip boyadım 1 kutuya 2 kat yeterli ama gazete koymakta fayda var yoksa disklerdeki boyanın çıkması için 3 kere kırmızı ışıkta durmak zorudasınız   :D
2006 Corolla HB 1.4 4D Sol M/M----CARRARO CR 032

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2012, 16:57:44 »

Teşekkürler Mesutbey boya siparişi verecektim ondan dolayı konu açmıştım.Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür..