Gönderen Konu: acil yardım d4d. sarsıntı  (Okunma sayısı 1634 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
acil yardım d4d. sarsıntı
« : Haziran 08, 2008, 01:25:14 »
arkadaşlar bende 2007 corolla dizel var araç 25.000km de geçen gün mazot aldığım istasyonu değiştirdim(tavsiye üzerine). mazot almışken 3 ytl ye birde enjektör temizleyici satılıyordu depoya  attım yarım depo yakmıştım ki , sabhleyin işe giderken ani fren yapmak zorunda kaldımve aracım 3 viteste iken yavaşladım ve stop ettirdim ve yola devam ettim bir süre sonra fakettim ki 11000-12000 devir arasında hafif bir silkelenme var rolantidede çok dikkatli dinleyince fakediliyor. acaba bu yakıttan mı oldu yoksa stop  ettirince bişey mi oldu. bilmiyorum ama acaba sente atlatması veya eksantrik kayışı bir diş atlasa böyle mi olur yoksa daha mı kötü olurdu.işlerim dolayısı ile servise bir hafta sonra gidicem, yüksek devirde falan kullandım, depoyu bitirip başka yerden doldurdum değişen bişey yok, bu arada geçen 20000 bakımında hava filtres temiz diyip değişmemişlerdi, filter aşırı kirli, temizlemeye çalıştım ama değişen birşey yok korkum enjektör tıkanması , sizce ne olabilir.

Toyota Club Türkiye

acil yardım d4d. sarsıntı
« : Haziran 08, 2008, 01:25:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: acil yardım d4d. sarsıntı
« Yanıtla #1 : Haziran 08, 2008, 23:03:16 »
kimselerde yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2008, 08:57:36 »
  Selam.
 Aracınız MM şanzıman mı? Sanırım bahsettiğiniz devirler 1100-1200 d/d. Ayrıca 3Ytl. ye enjektör temizleyici ucuz geldi bana. Emin olmadığınız katkıları kullanmayın. Ama iyileri gerçekten işe yarıyor bence. Sadece kirli bir hava filtresi de benzer bir probleme yol açmış olabilir. Değiştirmekte fayda var. Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2008, 15:54:12 »
sevise gittim olayın normal olduğunu söylediler, tork gücünün başladığıgı ve bittiği devirlerde hafif sarsıntı olur dediler, benzinlide bu olayın başka devirler arası gerçekleştiğini belirttiler bu farkı sadece mühendisler ve servis te teknik eğitim almış olanlar bilir siz nasıl hissettiniz ilginç doğrusu dediler araç manual d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Haziran 09, 2008, 16:06:01 »
  Sorun olmamış olması güzel. Ayrıca aracınızı kendinizin dinleyip hissetmenizde çok hoş birşey bence. Motor kaputunu açmayı bilmeyen sürücüler olduğu için. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 09, 2008, 22:23:49 »
bu güne kadar hep dinledim ama hep sıkıntı  stres yaptıp millet hiç tınlamıyor bişeyde olmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Haziran 10, 2008, 08:15:32 »
  Evet bir süre olmaya biliyor. Ama gece ıssız bir yolda, ya da uygunsuz bir yerde aracı ile yolda kalanlarda oluyor. Bu durumda masraf da doğal olarak çok oluyor. Tabi çok da abartmamak lazım ama insanın kendi aracını tanıması güzel birşey bence. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Haziran 10, 2008, 10:58:02 »
Mühendislik kariyerime binaen bu katkılardan kullanmamanı tavsiye ederim.günümüzde istasyonlardan aldığımız yakıtlarda bu katkılar zaten yakıt içeriğinde bulunuyor.bu katkılar karbüratörlü araçlarda dahi arızaya yol açıyor.araç bakımlarını periyodik olarak yaptırırsan hiç bir katkıya ihtiyaç kalmaz.periyodik bakımlarda yağ,hava,yakıt filtreleri aynı anda değiştiğinden motor içi daima temiz kalır.
corol-laz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2008, 16:57:31 »
2007 d4d düz vites bende bu sorun olmadı hiç enjektör temizleyici kaynaklana bilir mazottan kaynaklana bilir temiz bir mazot değilse yapabilir