Gönderen Konu: 2007 d-4d MMT ile ilgili vites sorusu  (Okunma sayısı 1472 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 8 kere teşekkür etti
2007 d-4d MMT ile ilgili vites sorusu
« : Mart 20, 2012, 22:19:32 »
Arkadaşlar merhaba,
2007 d-4d corolla MMT şanzıman aracım var.
alalı bir iki ay kadar oldu daha önce bazı izlenimlerimi paylaşmıştım.
bu aracı kullanan ya da bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak.
arac normal E modunda giderken, yavaşladıgım sırada vites otomatik olarak azaltırken tıkı-tık gibi bir ses duyuyorum.
özellikle 3-2 ye ya da 2-1 e geçerken duyuyorum belki yuksek viteslerde de oluyor ben gurultuden duymuyorum ama özellikle bu dediğim vites düşmelerinde bu tıkı-tık sesini (tam olarak böyle bir ses) duyuyorum.
aldıgım gunden beri var da ben mi yeni farkettim bilmiyorum sese karşı da cok duyarlıyımdır aslında.
bu ses normal midir ? ben mi evham yapıyorum yoksa bir sorunun habercisi midir acaba.
yaklaşık 1.000 km kadar önce kapsamlı 80.000km bakımını da titizlikle hiç bir şeyden kaçmadan da yaptırdım.(şanzıman yağı vs)
ne dersiniz?
teşekkürler

Toyota Club Türkiye

2007 d-4d MMT ile ilgili vites sorusu
« : Mart 20, 2012, 22:19:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 d-4d MMT ile ilgili vites sorusu
« Yanıtla #1 : Mart 20, 2012, 22:33:32 »
Sonuçta bu şanzıman düz şanzıman, bazı seslerin olması normal, yalnız şanzıman yağınızı yetkili serviste değiştirme konusuna önem vermelisiniz.

En yakın zamanda yetkili serviste şanzımanınıza kalibrasyon yaptırınız.

Otomobiliniz hayırlı olsun. Şu anda kaç km'de?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2012, 23:05:07 »
Merhaba Emre bey, sizinkine çok yakın bir sorun benim de başımda... En kısa zamanda aracınızı servise götürün, bana 4.000,00 TL + işçilik gibi saçma sapan bir fatura çıkardılar...
2009 Toyota Corolla Dizel Multimode...
117hp - 252 nm : )

Finansbank A.Ş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 20, 2012, 23:25:03 »
Teşekkür ederim araç şu anda yaklaşık 81.000km de.
Onur üstad valla korkuttu beni şimdi. Gerçi araçlarımız farklı kasa ama gene de masraf o kadar olmasa da yakın çıkar benzer bir sorun yaşarsam. İnşallah normal bir sestir o yani, çok öyle yuksek bir ses değil dikkatli dinleyince geliyor zaten.

bu arada şu bilgiyi vereyım: aldıgım kişi ilk sahibi idi o da cok titiz bir insan. aracı ankara-toyan dan cagırıp MMT de de bir düzeltme yaptıklarını söylemişti. o klasik hata giderilmiş yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 20, 2012, 23:35:28 »
Teşekkür ederim araç şu anda yaklaşık 81.000km de.
Onur üstad valla korkuttu beni şimdi. Gerçi araçlarımız farklı kasa ama gene de masraf o kadar olmasa da yakın çıkar benzer bir sorun yaşarsam. İnşallah normal bir sestir o yani, çok öyle yuksek bir ses değil dikkatli dinleyince geliyor zaten.

bu arada şu bilgiyi vereyım: aldıgım kişi ilk sahibi idi o da cok titiz bir insan. aracı ankara-toyan dan cagırıp MMT de de bir düzeltme yaptıklarını söylemişti. o klasik hata giderilmiş yani.

Benim araç da 106bin km de şu anda, garantisi yeni bitti ve bu sorun çıktı karşıma... ama MMT ler sorunlu olduğu için özel bir dikkat gerektiriyor açıkçası. Benim de aynı sesler geldi ve 1 gün sonra kaldı araba...

Aman dikkat diyorum...
2009 Toyota Corolla Dizel Multimode...
117hp - 252 nm : )

Finansbank A.Ş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2012, 02:04:16 »
Bahsettiğiniz mekanik sesler normal. Actuator sizin yerinize vites değişimini yapıyor ve maalesef özellikle dediğiniz gibi 3den 2 ye ve 2 den 1 alırken motor devri iyice düştüğünde vites düşürdüğü için ve yol ve rüzgar sesi bu hızlarda çok az olduğundan net duyuluyor.
Yaris D4D MMT & Golf GT Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2012, 13:46:38 »
Kalibrasyon falan hikaye aynı şikayetler bendede var , kalibrasyonda yaptırdım..Eskisinden daha kötü oldu satın kurtulun bunu serviste ki samimi dostumuz olan Elpa plazanın müdürü söyledi..Fakat benim babamda inatçılığına devam ediyor bende beklemedeyim ne zaman elimde kalcak diye..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega