0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
En güzeli motoru indirip, contayı değiştirmek, bu vesileyle;Devirdaim pompanız kontrol edilir belki değiştirilir,Egzantrik kayışınız değişebilir,Belki kasnak kayış değişimide olur,Yağ pompası filtresi temizlenmiş olur,Pistonlar ve kollar temizlenir, segmanları değiştirilir,Gömlekler kontrol edilir,Egzost manifolt ve emme manifold contalarınız yenilenir,Manifoldlarda çatlak varmı, ömürleri kontrol edilmiş olur,Genel bir temizlik yapılmış olur.Vs VsYani birazcık daha masraf edersiniz ama her şey tam olması gerektiği gibi olur, Buna tam rektifiye demeyiniz, ağır bakım olarak kabul ediniz.Diye düşünüyorum..
Tekin abi, motor inmeden üst kapak contası değişemez mi? Benim anlamadığım bu araın 2.sahibiyim. 122 binde aldım. şu an 159 bin de ve motor anahtar izi dahi yok... Tertemiz.... Nasıl olur da ? motor inmesi gerek! Ayrıca motoru hiç zorlamadım ve sanayide ölümsüz motor derler bunların motoruna 40 km lik lpg kullanımından sonra böyle mi olur anlamadım?
Müjdat bey,Resimlerde görülen subap kapağı yağ kaçağı.Bu arıza için sadece subap kapak contası değişmesi yeterli, Sizin resimde gösterdiğiniz subap kapak contası ve işçilik maximum 40 TL tutar.Bence değişim yapmadan önce mutlaka civataların gevşek olup olmadığına bakın.Subap kapak civataları zamanla gevşeyip yağ kaçırabiliyor, Civatalarını kontrol edin eger gevşekse sıkılırsada arıza düzelme ihtimalide var.
Tekin bey abicim, burda bir sorun sormak isterim Gömlekler için uzun bir km yapmış aracın değişmesi daha makul olmazmı yani illa sıkıntı çıkarmasını mı beklemek gerek. Umarım düzgün sorabilmişimdir.