0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arabamın sol ön kapısına belediye otobüsü tamponu sürttü 10 cm çapında göçük oluştu. Servise gittim çekiçle düzeltiriz iz kalır yeniden kapının komple boyanması lazım denildi. İnternette araştırırken Esenyurt Fatih Sanayi sitesinde bir usta buldum gitim kapıyı söktü göçüğü çekiçsiz vakumla ve içerden çeşitli aletlerle düzeltti. Hiç belli olmuyor 150 TL verdim. Hatta servise de gidince söyledim.Bizde böyle usta yok biz yapamıyoruz dediler. Boyada hasar yoktu çok hafif iz vardı. şimdi düzeltildiği belli olmuyor.
Gökhan bey aylar önce bende aynı tarz bir hasarla arka sol kapımı yaptırmıştım.Kapıya yapılabilecek en iyi onarım yapıldı.Servis'e gitmiş olsaydım sonuç kapının boyanması olacaktı...http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40161.msg538757#msg538757
Servise gitmiş olsaydınız o küçük onarım sanki büyük bir kazaymış gibi aracınızın siciline işlenecek, satmayı düşündüğünüzde değeri de düşecekti. Çünkü servisler bu tür onarımları yapmaktan kaçınıyorlar.
Bu ustalar hiç kaybolmaz inşallah...
Güzel bir konuya değinmişsiniz, yetkili servisler genellikle ucuza adam çalıştırdıkları için, zaten kendini yetiştiren ustalar, yetkili servisten ayrılarak kendilerine dükkan açıyorlar, orda dönen parayı görüp, cüzi rakamlara maaşlı çalışmaya dayanamıyorlar. Bu sebeplede kendi alanında kendini geliştirmiş kişiler özel servisler açıyorlar. Bunların içinde istisnalar bulunabilir, o istisnalarda muhtemelen, yetkili servislerde çalışan kişilerin servisin ortağı olma durumudur. Uzun lafın kısası, ben bir yetkili servise, periyodik değişimler dışında aracımı asla elletmem, zarar vereceklerine adım gibi eminim.
Alper Bey aracınızı elletmeme konusunda size hakveriyorum. Servislerdeki şu uygulamayı hiç sevmiyorum;Periyodik bakımlarda olsun veya herne işlem yaptıracaksanız aracınızı sizden alıp götürüyorlar gözün görmediği yerde ne yapıyorlar ne gibi işlem yapıyorlarsa siz aracınızın başında olamıyorsunuz. Ama normal tamircilerde aracınızın başında yapılan işlemleri harfiyen görüyorsunuz. Neticede benim aklıma binbir türlü soru geliyor acaba gerçekten yağın tamamını değiştiriyorlar mı? Yağ filtresini değiştiriyorlar mı? şunu yapıyorlar mı bunu yapıyorlar mı falan filan.
O tür risklere gireceklerini düşünmüyorum ben ama, hava filtresini değiştirip, filtre kapağını oturtmadan araba teslim eden yetkili servis var, veya polen filtresi değişiminde aracın iç alt kısımlarında sıkıntı yaşatanlar da, periyodik bakımlardaki, hava, yağ , polen filtresi ve yağ değişimi için, güvenilebilir servise , fakat yine aracı teslim aldıktan sonra mutlaka kendinizde check up yapmalısınız gözle, ilk km lerde takip etmek gerekir. Benim çekindiğim durum daha çok, ince işlerde, bu ülkede, otomatik vitesin ışığını değiştiremeyen servislere yetkili ünvanını veriyorlar, ailem ve ben çok çektik, bundan sonra çekmeyeceğiz. Zaten çok kalifiye işlerdede, servis taşeron ustalar kullanıyor. Örneğin, bir döşeme işini, veya teyp tamirini hiç ellemiyorlar dahi, çünkü yapamayacaklarını onlarda biliyorlar. Bırakın tamir etmeyi, teybi sökemiyorlar yerinden, benim aracımdakini sökmek istemişler, döşemeyi kastırmış adamlar.