Gönderen Konu: Servisin Yapamadığını Yerel Bir Usta Yaptı  (Okunma sayısı 3024 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Servisin Yapamadığını Yerel Bir Usta Yaptı
« : Mart 19, 2012, 21:38:51 »
Alışveriş yaptıktan sonra aldıklarımızı yerleştirmek üzere alışveriş arabasıyla aracımızın (2011 Comfort Extra) yanına geldik. Alışveriş arabası kaldırımın üstündeydi ben çocuklarla ilgilenirken eşim aldıklarımızı bagaja yerleştiriyordu. Dikkatsizliğimiz yüzünden alışveriş arabası kaldırımdan kayarak düştü ve arabamızın arka çamurluğunun biraz üst kısmına çarptı. Alışveriş arabasının tam ayak kısmı kaporta aksamına denk gelmiş ve yumurta büyüklüğünde göçük meydana geldi. Aracın boyasında çatlak vb. herhangi bir deforme olmamıştı. Tabi eşimle benim canımız sıkıldı ama oldu bir kere yapacak bir şey yok cana gelmeyen mala gelsin dedik ve evimizin yolunu tuttuk. Akşam olduğu için servise danışamadım. Sabah olduğunda yaşadığım yerde toyota servisi olmadığı için komşu ildeki gittiğimiz servisi aradım. Servise durumu anlattım "Boya gerektirmeyen göçükleri onarabilirmisiniz, vakum veya benzeri bir sisteminiz var mı?" diye sordum. Olmadığını ancak çekiçleme yöntemi ile halledebileceklerini söylediler. Neticede orayı çekiçleyecekler, düzelticekler, macunlayacaklar, boyayacaklar falan filan. Hem benim aracımını orjinalliği bozulacak ve değeri düşecek. Ben aracım garantili olduğu için servisle halletmeye çalıştım. Fakat beklediğim cevabı alamayınca tanıdığım kaportacı bir ustam var ona telefon açtım. Hallederim al arabanı gel dedi. Arabayı götürdüm ustam bagajı açtı hasarın olduğu taraftaki döşemeyi söktü eline ağırlığa benzeyen balta sapı gibi bir cisim aldı ve içerden yavaş yavaş bastıra bastıra göçüğü düzeltti. Gözüme çok çok kötü gözüken göçük şimdi çok hafif belli oluyor. Ben bakınca aklım ona takıldığı için görebiliyorum ama başka arkadaşlarım fark edemiyor. Çok uzun bir anlatım oldu farkındayım ama lafın kısası Toyotanın hatırı sayılır illerden birinde olan servisi halledemedi ama benim saniyideki yerel ustam sorunumu çekiçsiz, macunsuz, boyasız halletti. Helal olsun sana ustam. Aramızdaki samimiyetten dolayı Ne kadar yalvardıysam da para almadı sabah saatleri olduğu için siftah at yeter dedi. 10 TL siftah attırdı bana o kadar. 1 Ay kadar sonra arabaya komple pasta cila yapıcaz ve o gördüğün hafif çöküntü de kalmayacak dedi. Helal sana Murat Ustam.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Toyota Club Türkiye

Servisin Yapamadığını Yerel Bir Usta Yaptı
« : Mart 19, 2012, 21:38:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Servisin Yapamadığını Yerel Bir Usta Yaptı
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2012, 21:47:40 »
bana abi bucada sahipsiz bir alışveriş arabası çarptı ışıklarda beklerken sol ön kapı hala yamuk
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2012, 16:13:31 »
arabamın sol ön kapısına belediye otobüsü tamponu sürttü 10 cm çapında göçük oluştu. Servise gittim çekiçle düzeltiriz iz kalır yeniden kapının komple boyanması lazım denildi. İnternette araştırırken Esenyurt Fatih Sanayi sitesinde bir usta buldum gitim kapıyı söktü göçüğü çekiçsiz vakumla ve içerden çeşitli aletlerle düzeltti. Hiç belli olmuyor 150 TL verdim. Hatta servise de gidince söyledim.Bizde böyle usta yok biz yapamıyoruz dediler. Boyada hasar yoktu çok hafif iz vardı. şimdi düzeltildiği belli olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 20, 2012, 17:05:52 »
   Gökhan bey aylar önce bende aynı tarz bir hasarla arka sol kapımı yaptırmıştım.Kapıya yapılabilecek en iyi onarım yapıldı.Servis'e gitmiş olsaydım sonuç kapının boyanması olacaktı...

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40161.msg538757#msg538757
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2012, 21:39:51 »
arabamın sol ön kapısına belediye otobüsü tamponu sürttü 10 cm çapında göçük oluştu. Servise gittim çekiçle düzeltiriz iz kalır yeniden kapının komple boyanması lazım denildi. İnternette araştırırken Esenyurt Fatih Sanayi sitesinde bir usta buldum gitim kapıyı söktü göçüğü çekiçsiz vakumla ve içerden çeşitli aletlerle düzeltti. Hiç belli olmuyor 150 TL verdim. Hatta servise de gidince söyledim.Bizde böyle usta yok biz yapamıyoruz dediler. Boyada hasar yoktu çok hafif iz vardı. şimdi düzeltildiği belli olmuyor.

Zaten otomobil servislerinin çoğu bu tür hasarlarla uğraşmak istemiyor adamların derdi parça satmak. iyi ki sizde serviste yaptırmamışsınız. Geçmiş olsun.
   Gökhan bey aylar önce bende aynı tarz bir hasarla arka sol kapımı yaptırmıştım.Kapıya yapılabilecek en iyi onarım yapıldı.Servis'e gitmiş olsaydım sonuç kapının boyanması olacaktı...

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40161.msg538757#msg538757

Servise gitmiş olsaydınız o küçük onarım sanki büyük bir kazaymış gibi aracınızın siciline işlenecek, satmayı düşündüğünüzde değeri de düşecekti. Çünkü servisler bu tür onarımları yapmaktan kaçınıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2012, 19:34:54 »
Servise gitmiş olsaydınız o küçük onarım sanki büyük bir kazaymış gibi aracınızın siciline işlenecek, satmayı düşündüğünüzde değeri de düşecekti. Çünkü servisler bu tür onarımları yapmaktan kaçınıyorlar.
   Aynen öyle Gökhan bey...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2012, 19:43:17 »
Bu ustalar hiç kaybolmaz inşallah...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2012, 19:45:17 »
Usta daha genç 25-30 yaşlarında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2012, 20:55:16 »
Bu ustalar hiç kaybolmaz inşallah...

İnşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 24, 2012, 18:09:28 »
Güzel bir konuya değinmişsiniz, yetkili servisler genellikle ucuza adam çalıştırdıkları için, zaten kendini yetiştiren ustalar, yetkili servisten ayrılarak kendilerine dükkan açıyorlar, orda dönen parayı görüp, cüzi rakamlara maaşlı çalışmaya dayanamıyorlar. Bu sebeplede kendi alanında kendini geliştirmiş kişiler özel servisler açıyorlar. Bunların içinde istisnalar bulunabilir, o istisnalarda muhtemelen, yetkili servislerde çalışan kişilerin servisin ortağı olma durumudur. Uzun lafın kısası, ben bir yetkili servise, periyodik değişimler dışında aracımı asla elletmem, zarar vereceklerine adım gibi eminim.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 24, 2012, 20:33:03 »
Güzel bir konuya değinmişsiniz, yetkili servisler genellikle ucuza adam çalıştırdıkları için, zaten kendini yetiştiren ustalar, yetkili servisten ayrılarak kendilerine dükkan açıyorlar, orda dönen parayı görüp, cüzi rakamlara maaşlı çalışmaya dayanamıyorlar. Bu sebeplede kendi alanında kendini geliştirmiş kişiler özel servisler açıyorlar. Bunların içinde istisnalar bulunabilir, o istisnalarda muhtemelen, yetkili servislerde çalışan kişilerin servisin ortağı olma durumudur. Uzun lafın kısası, ben bir yetkili servise, periyodik değişimler dışında aracımı asla elletmem, zarar vereceklerine adım gibi eminim.

Alper Bey aracınızı elletmeme konusunda size hakveriyorum. Servislerdeki şu uygulamayı hiç sevmiyorum;
Periyodik bakımlarda olsun veya herne işlem yaptıracaksanız aracınızı sizden alıp götürüyorlar gözün görmediği yerde ne yapıyorlar ne gibi işlem yapıyorlarsa siz aracınızın başında olamıyorsunuz. Ama normal tamircilerde aracınızın başında yapılan işlemleri harfiyen görüyorsunuz. Neticede benim aklıma binbir türlü soru geliyor acaba gerçekten yağın tamamını değiştiriyorlar mı? Yağ filtresini değiştiriyorlar mı? şunu yapıyorlar mı bunu yapıyorlar mı falan filan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 24, 2012, 20:42:24 »
Alper Bey aracınızı elletmeme konusunda size hakveriyorum. Servislerdeki şu uygulamayı hiç sevmiyorum;
Periyodik bakımlarda olsun veya herne işlem yaptıracaksanız aracınızı sizden alıp götürüyorlar gözün görmediği yerde ne yapıyorlar ne gibi işlem yapıyorlarsa siz aracınızın başında olamıyorsunuz. Ama normal tamircilerde aracınızın başında yapılan işlemleri harfiyen görüyorsunuz. Neticede benim aklıma binbir türlü soru geliyor acaba gerçekten yağın tamamını değiştiriyorlar mı? Yağ filtresini değiştiriyorlar mı? şunu yapıyorlar mı bunu yapıyorlar mı falan filan.
O tür risklere gireceklerini düşünmüyorum ben ama, hava filtresini değiştirip, filtre kapağını oturtmadan araba teslim eden yetkili servis var, veya polen filtresi değişiminde aracın iç alt kısımlarında sıkıntı yaşatanlar da, periyodik bakımlardaki, hava, yağ , polen filtresi ve yağ değişimi için, güvenilebilir servise , fakat yine aracı teslim aldıktan sonra mutlaka kendinizde check up yapmalısınız gözle, ilk km lerde takip etmek gerekir. Benim çekindiğim durum daha çok, ince işlerde, bu ülkede, otomatik vitesin ışığını değiştiremeyen servislere yetkili ünvanını veriyorlar, ailem ve ben çok çektik, bundan sonra çekmeyeceğiz. Zaten çok kalifiye işlerdede, servis taşeron ustalar kullanıyor. Örneğin, bir döşeme işini, veya teyp tamirini hiç ellemiyorlar dahi, çünkü yapamayacaklarını onlarda biliyorlar. Bırakın tamir etmeyi, teybi sökemiyorlar yerinden, benim aracımdakini sökmek istemişler, döşemeyi kastırmış adamlar.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 24, 2012, 20:57:29 »
O tür risklere gireceklerini düşünmüyorum ben ama, hava filtresini değiştirip, filtre kapağını oturtmadan araba teslim eden yetkili servis var, veya polen filtresi değişiminde aracın iç alt kısımlarında sıkıntı yaşatanlar da, periyodik bakımlardaki, hava, yağ , polen filtresi ve yağ değişimi için, güvenilebilir servise , fakat yine aracı teslim aldıktan sonra mutlaka kendinizde check up yapmalısınız gözle, ilk km lerde takip etmek gerekir. Benim çekindiğim durum daha çok, ince işlerde, bu ülkede, otomatik vitesin ışığını değiştiremeyen servislere yetkili ünvanını veriyorlar, ailem ve ben çok çektik, bundan sonra çekmeyeceğiz. Zaten çok kalifiye işlerdede, servis taşeron ustalar kullanıyor. Örneğin, bir döşeme işini, veya teyp tamirini hiç ellemiyorlar dahi, çünkü yapamayacaklarını onlarda biliyorlar. Bırakın tamir etmeyi, teybi sökemiyorlar yerinden, benim aracımdakini sökmek istemişler, döşemeyi kastırmış adamlar.

Herkes usta olamaz Alper Bey.