Gönderen Konu: tuhaf bir rölanti  (Okunma sayısı 2618 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
tuhaf bir rölanti
« : Mart 19, 2012, 10:01:27 »
97 model xei arabamın yakıt ayarını lambda değeri 98,37 olacak şekilde ayarladılar en normali buymuş ustanın dediğine göre. ancak motor soğukken ilk çalıştırmada rölanti değerim 0.7-0.9 gibi bir değerde ve çalıştırdıktran sonra hafif gaz vermek zorunda kalıyorum ve yavaş yavaş rölanti değeri 1.2 ile 1.4 arası bir değere çıkıyor ve ısındıktan sonra normal rölanti değerine 0.9 'a geliyor .
neden böyle bir şey oluyor normalmi? değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

tuhaf bir rölanti
« : Mart 19, 2012, 10:01:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: tuhaf bir rölanti
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2012, 11:00:41 »
bir fikri olan yok mu arkadaşlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Tavşan korktuğu için kaçmaz; kaçtığı için korkar..
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2012, 11:58:58 »
bir fikri olan yok mu arkadaşlar :)

aracınız benzinli mi, LPG'li mi?
EE90 - 1992 Corolla XL 1.3 - 12 valve - Atiker LPG - Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2012, 12:04:00 »
97 model xei arabamın yakıt ayarını lambda değeri 98,37 olacak şekilde ayarladılar en normali buymuş ustanın dediğine göre. ancak motor soğukken ilk çalıştırmada rölanti değerim 0.7-0.9 gibi bir değerde ve çalıştırdıktran sonra hafif gaz vermek zorunda kalıyorum ve yavaş yavaş rölanti değeri 1.2 ile 1.4 arası bir değere çıkıyor ve ısındıktan sonra normal rölanti değerine 0.9 'a geliyor .
neden böyle bir şey oluyor normalmi? değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bekir bey, aracınız enjektörlü ise ECU var demektir, bu durumda lambda'ya nasıl müdahale edildi? açıkçası merak ettim. Distribütörden avans ayarı değiştirilebilir fakat bunun dışında yapılacak başka bir şey yoktur. Yetkili serviste motor ayarlarınızı tekrar kontrol ettirmenizde fayda vardır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2012, 13:21:15 »
Bekir bey, aracınız enjektörlü ise ECU var demektir, bu durumda lambda'ya nasıl müdahale edildi? açıkçası merak ettim. Distribütörden avans ayarı değiştirilebilir fakat bunun dışında yapılacak başka bir şey yoktur. Yetkili serviste motor ayarlarınızı tekrar kontrol ettirmenizde fayda vardır.
Tekin  Bey Arcaım Benzinli ve Ecusu var enjektörlü.
aracımı makinadan diognostic'e bağladılar ve lambda değerini biliyorsunuz hava oranını hava hortumunun ucunda bir ayar vidası var oradan ayarlayıp lambda değerini normale getirdiler.
aynı zamanda full bakım yapıldı. motorda dahil
bana kalırsa sorun başka yerden olabilir. ama bilmiyorum nereden??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 20, 2012, 13:46:10 »
böyle bi olay başına gelen hiç yok mu arkadaşlar :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 07, 2013, 17:51:45 »
KAYSERİ GÜÇLÜ OTOMOTİV TOYOTA ÖZEL BAKIM SERVİSİNE
0533 927 17 65
0352 332 41 27

İLK ÇALIŞMA ESNASINDA 1,4 DE KADAR ÇIKMAK ZORUNDA OTOMATIK JİKLE DEVREDE OLDUGUNDAN ISINANA KADAR DEVREDE KALIR SONRA 9 75 E DÜŞER BUDA NORMALİDİR
GÜÇLÜ OTOMOTİV KAYSERİ TOYOTA ÖZEL BAKIM SERVISI

AE86 LEVİN COROLLA YIILARIN DRİFT KRALI:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 07, 2013, 18:29:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 07, 2013, 19:06:53 »
Yok ben arkadaşın sıkıntısını biliyorum. Sabah özellikle kışın araç ilk çalışmada rölantisi çok düşük çalışır sanki stop edecekmiş gibi olur daha sonrasında yavaş yavaş yükselir veya sis ayağınızda hafif hafifi gaz veririsiniz motor ısındıktan sonra rölanti 9 da durur. Sıkıntı rölanti sensörü kaynaklı daha doğrusu rölanti sensörü zamanla kurum bağlıyor iyi bildiğiniz bir ustaya boğaz ve rölanti sensörü temizliği yaptırın sorun düzelir  .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 07, 2013, 19:42:46 »
bence hiç gaz vermeden 1.2 -1.3 çıkması gerek bu ayar civatası tam olarak nerede biraz açıklarmısınız ?
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 07, 2013, 20:01:07 »
Deniz bey ayar cıvatası felan yok elektronik ısı kontrollü bir sistem yani sana şöyle anlatayım motor suyunun ısısına bağlı çalışan bir sistem motor suyu sıcaklığını ölçen bir düzenekle çalışıyor mantık şu moor suyu sıcaklığını ölçen düzenek sıcaklığı ölçüyor beyin rölantiyi ona göre yüksek tutuyor motor suyu sıcaklığı arttığı zaman rölanti 9 da kalmış oluyoz yazın mesela motor çabuk ısındığından bu tip sorunlar yaşanmaz. Çün ki motor suyu eksi derecelere inmez.Bu tip sıkıntı olan arkadaşlar bunları gerçek Toyota ustasına temizletsin sorundan kurtulurlar.

1 . rölanti ayarlayıcısını ( by pas ventil )
2.  Boğaz  ve gaz kelebeğini
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 07, 2013, 20:10:12 »
Deniz bey ayar cıvatası felan yok elektronik ısı kontrollü bir sistem yani sana şöyle anlatayım motor suyunun ısısına bağlı çalışan bir sistem motor suyu sıcaklığını ölçen bir düzenekle çalışıyor mantık şu moor suyu sıcaklığını ölçen düzenek sıcaklığı ölçüyor beyin rölantiyi ona göre yüksek tutuyor motor suyu sıcaklığı arttığı zaman rölanti 9 da kalmış oluyoz yazın mesela motor çabuk ısındığından bu tip sorunlar yaşanmaz. Çün ki motor suyu eksi derecelere inmez.Bu tip sıkıntı olan arkadaşlar bunları gerçek Toyota ustasına temizletsin sorundan kurtulurlar.

1 . rölanti ayarlayıcısını ( by pas ventil )
2.  Boğaz  ve gaz kelebeğini
benimde benzer sorunum var ne olduysa boğazı temizledikten sonra oldu rolanti 13 lere çıktı asıl olarak ellemek gerekiyormuş 10 -15 dakika sonra kendine geliyormus bunu bu tip sorunlarla alakalı yazılarda hep yazıyorum benim gibi kimse hataya düşmesin diye ,derken kelebeğin oradan rolantiyi düşürünce bir daha ayarı tututamadık rolanti bazı inip çıkıyor şimdilerde ..:/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 07, 2013, 20:47:30 »

Gayet normal bir durum. ;) Soğukken rolantinin yüksek çalışması, motor ısınınca normale dönmesi gayet olması gereken bir durumdur.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 07, 2013, 20:54:32 »
Gayet normal bir durum. ;) Soğukken rolantinin yüksek çalışması, motor ısınınca normale dönmesi gayet olması gereken bir durumdur.
sıcak bir yaz günüydü sabahlarıda çalıştırdığımda o yüksekliği o ana kadar görmemiştim hiç o yüzden elledik o günde olağan dışı ,anormal bir yükseklikti yani ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 07, 2013, 21:03:50 »
Deniz bey pardon ben Bekir beye istinaden cevap vermiştim sizin yazının altına yazınca biraz yanlış oldu farkındayım pardon.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 07, 2013, 21:34:41 »
Deniz bey pardon ben Bekir beye istinaden cevap vermiştim sizin yazının altına yazınca biraz yanlış oldu farkındayım pardon.
sorun yok Sercan Bey :)