0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bir fikri olan yok mu arkadaşlar
97 model xei arabamın yakıt ayarını lambda değeri 98,37 olacak şekilde ayarladılar en normali buymuş ustanın dediğine göre. ancak motor soğukken ilk çalıştırmada rölanti değerim 0.7-0.9 gibi bir değerde ve çalıştırdıktran sonra hafif gaz vermek zorunda kalıyorum ve yavaş yavaş rölanti değeri 1.2 ile 1.4 arası bir değere çıkıyor ve ısındıktan sonra normal rölanti değerine 0.9 'a geliyor .neden böyle bir şey oluyor normalmi? değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bekir bey, aracınız enjektörlü ise ECU var demektir, bu durumda lambda'ya nasıl müdahale edildi? açıkçası merak ettim. Distribütörden avans ayarı değiştirilebilir fakat bunun dışında yapılacak başka bir şey yoktur. Yetkili serviste motor ayarlarınızı tekrar kontrol ettirmenizde fayda vardır.
Deniz bey ayar cıvatası felan yok elektronik ısı kontrollü bir sistem yani sana şöyle anlatayım motor suyunun ısısına bağlı çalışan bir sistem motor suyu sıcaklığını ölçen bir düzenekle çalışıyor mantık şu moor suyu sıcaklığını ölçen düzenek sıcaklığı ölçüyor beyin rölantiyi ona göre yüksek tutuyor motor suyu sıcaklığı arttığı zaman rölanti 9 da kalmış oluyoz yazın mesela motor çabuk ısındığından bu tip sorunlar yaşanmaz. Çün ki motor suyu eksi derecelere inmez.Bu tip sıkıntı olan arkadaşlar bunları gerçek Toyota ustasına temizletsin sorundan kurtulurlar.1 . rölanti ayarlayıcısını ( by pas ventil )2. Boğaz ve gaz kelebeğini
Gayet normal bir durum. Soğukken rolantinin yüksek çalışması, motor ısınınca normale dönmesi gayet olması gereken bir durumdur.
Deniz bey pardon ben Bekir beye istinaden cevap vermiştim sizin yazının altına yazınca biraz yanlış oldu farkındayım pardon.