Gönderen Konu: ae 101 corolla otomotik şanzımandan manuele geçiş yardım  (Okunma sayısı 1074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 258000
  • Model Yılı: '01
  • 2 kere teşekkür etti
arkadaşlar merhaba acil yardımınıza ihtiyacım var. 1997 otomotik corollam var bunu manuel yapmak istiyorum ama nasıl sonuç verir sorun yaşarmıyım teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: ae 101 corolla otomotik şanzımandan manuele geçiş yardım
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2012, 20:42:33 »
şanzıman değiştirme sebebim aracımın performansı ile ilgili düz bir corolladaki performansı vermiyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2012, 00:26:50 »
Komple şanzıman ve debriyaj aksamı değiştirmen sana oldukça maliyetli olur ve randıman verirmi ?
Onun için bu işin en mantıklısı aracını satıp üzerine en fazla 1.500 tl kadar ekleyerek senin aracına eş değer hatta daha üstün bir Corolla alabilirsin.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2012, 14:24:53 »
Adnan Beye katılıyorum. Aracınızın şanzımandan ötürü performansından memnun değilseniz, manuel şanzımanlı yeni bir araç ile değiştirmek mantıklı olacaktır. Yoksa aracınızın şanzımanını değiştirmek hiç mantıklı değil. Çünkü değişecek olan sadece baskı balata kısmı değildir. Motorunuzda otomatik şansımana göre uyumlu olduğundan montaj aşamasında büyük problem yaşarsınız. Motor ile ilgili çok bilgim yok ,tecrübeli arkadaşlar cevap vereceklerdir. Ben çok basit bir örnek vereyim. Otomatik şanz. aracınızın radyatörü, manuel şanzımanlı araca göre farklıdır mesela. Değiştirdiğim için biliyorum.  :D
Birde kendimde sizin araç ile aynı otomatik araç kullandığım için şunu söylemeliyim, performansı o kadar da kötü değil. 2006'dan bu yana kullanıyorum. Aracımdan gayet memnunum.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2012, 18:53:43 »
bilgiler içi teşekkür ederim bende vaz geçtim gibi motoruna baktırmayı düşünüyorum şanzıman yağını filan değiştirmem gerekecek sanırım