Gönderen Konu: Sol Arka Tampon Sarkması  (Okunma sayısı 1447 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Sol Arka Tampon Sarkması
« : Mart 18, 2012, 19:54:35 »
Merhaba arkadaşlar;

Aracı geçen hafta içerisinde hava, yağ ve polen filtrelerini değiştirmek için özel bir servise yollamıştım. Artık orada mı oldu yoksa park halindeyken daha önce mi oldu bilemiyorum ama sol arka tampon kısmında aşağıdaki fotoğraflarda görülen şekilde içeriden bir çatlama ve tamponda sarkma olmuş. Ortalama masrafı sizce ne olur?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Büyük hali: http://i.imgur.com/ye87J.jpg

Büyük Hali: http://i.imgur.com/t2IoR.jpg

Büyük Hali: http://i.imgur.com/BV18K.jpg
2001 Toyota Corolla Terra 1.4 VVT-I

Toyota Club Türkiye

Sol Arka Tampon Sarkması
« : Mart 18, 2012, 19:54:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Sol Arka Tampon Sarkması
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2012, 20:23:40 »
kuvvetle muhtemel biri dokunup kaçmıştır, benim de başıma gelmişti çünkü..kaskoda yaptırmayı düşünmüyormusunuz ki ?
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 18, 2012, 20:27:47 »
fotolardan gördüğüm, geçen ayaklardan biri kırılmış heralde, mutlaka bir onarım şekli olması lazım onun ama, bende bir fiyat tahmin edemiyorum. Tamponunuz zaten boyasız heralde, arada onuda siyaha boyatıp aradan çıkartılabilir veya gövde rengi tercihen.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 18, 2012, 20:43:03 »
kuvvetle muhtemel biri dokunup kaçmıştır, benim de başıma gelmişti çünkü..kaskoda yaptırmayı düşünmüyormusunuz ki ?

Çok büyük bir masrafı yoksa kaskodan yaptırmayı düşünmüyorum Betül Hanım. Araç 10 yaş üzeri olduğu için bayağı bir tuttu kaskosu, en azından seneye hasarsızlık inidirimim bozulmasın.. Mini onarım karşılar ama belki, bilemiyorum..

fotolardan gördüğüm, geçen ayaklardan biri kırılmış heralde, mutlaka bir onarım şekli olması lazım onun ama, bende bir fiyat tahmin edemiyorum. Tamponunuz zaten boyasız heralde, arada onuda siyaha boyatıp aradan çıkartılabilir veya gövde rengi tercihen.

Alper Bey, tampon boyalı ama aracın tozu toprağı üzerinde henüz. Araç kullanmaya yeni yeni başladığım için çıkartıp da yıkatma fırsatım olmadı. Toz-kir içinde duruyor garibim :) Temiz hali aşağıdaki gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2012, 09:58:04 »
Pazartesi günü fotoğrafları autoking'e mail yoluyla ilettim. Hasarı kaskoyu bozmadan yapacaklarını söylediler. Salı günü sabah 9'da bıraktım aracı. Ön koltukta sigara yanığı vardı, onu da yamamalarını istedim. Öğlen 2'de "aracınız hazır" diye telefon açtılar. Gayet ilgili davrandılar. Memnun kaldım açıkçası..