0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok güzel bir paylaşım olmuş Gökhan. Sunroof sadece 2007 hb kasalarda var zannediyordum Türkiye'de. Direksiyon derinlik ayarı da var değil mi? Açıkçası duruşu ve iç kalitesi ile bence segmentinin önde gelen araçlarından. Dediğin gibi bagaj hacmi göze batan eksiği ve bence çok az daha geniş bir araç olsaymış eksik bulmak zorlaşırdı. Yol bilgisayarı kullanımı ve vites yollarının yakınlığı da göze batabilen durumlar bence. Tabi vites kolu da biraz daha kısa olabilirmiş. Önden görünümü ve tavan çizgisi çok hoşuma gider. Farları Sedan versiyonu ile kıyaslanamayacak kadar güzel. Bir de orta konsol iç kapak ayaklarında genelde sorun yaşanıyor. Arka bagaj üstü kanat gerçekten o aracı tamamlıyor. Bence ekonomik, hem sportif hemde keyifli ve yeterli performansı olan, hoş bir araç. Keyifle kullan.
bende yaklaşık2 aydır kullanıyorum 2006 corolla terra hb otomatik aracımı ve yaklaşık 5 haftadır falan da lpg ile kullanıyorum. araç vites geçişleri gayet başarılı, yakıt tüketimi konusnda zonguldak gibi sürekli yokuş iniş çıkışlı ve dört adet kar lastiği ve bu aralar sürekli karla mücadele ettiğim için biraz gazla ama lastiklerimi değiştirdim şimdi bakalım nollcak. bu arada 4 tane 15 inç çellik jant ve camlara orta karar koyulukta film yaptırdım yaza doğru bagak kapağına anatomik spoiler taktırmayı düşünüyorum. ayrıca farları xenon, parkları ve iç lambaları da led yaptım araçta şimdilk memnuniyetsiz kaldığım yer ön taraftaki köşe çıtaların görüşü engellemesi... yakıt konusunda da lpg kullanıyorum dediğim gibi ve 3 hafta önce ankaraya gittim geldim km ye 20 kuruş yaktı dört kar lastiği ve berbat yollarda. şimdilik iyi ama bakalım zamanla birazdaha azalabilir.
çok iyi, benim araç düz ama 6.5lt nin altına inmiyor asla, senin aracın vites aralıklarının uzun olması ve cruise control yardımıyla, ulaşılması normal bir değer bence
Evet 4. vitesin uzunlugu sanirim dusuk devirde ortalama hizla gidebilmesini sagliyor aracin. Corsa'mda sehir disinda neredeyse yari yariya farkettiriyordu yakiti sehir icine gore. Ama sehir icinde lazim bana otomatik bu da bir ironi sanirim 2 sene once Kumburgaz'da staj yapiyordum, yaklasik 300 km gidis gelis, o zamanlar aracim yoktu, babamin dizel Corolla'siyla gidip geliyordum, duz vitese lanet ettim kopru trafiginde
2005 yılında aynı aracın düz viteslisini 2 yıl sürdüm ,arabanın performansı benzindeyken muhteşemdi,bu arabanın tadı hala damağımda kaldı,hb olan modellerin avrupa üretimi olduğu söylenir ve sedanlara göre malzeme kalitesi yüksektir.performanslı sürüşte benzin sarfiyatı bayağı fazla olduğu için lpg taktırmıştım.bu arcın tek handikabı arkadan çok savruluyordu.özellikle virajı alırken virajda kamyonların oluşturduğu tepecikler varsa ,aracın arkası resmen alıp başını gidiyordu.bu araç 110 beygirdi ve yeni çıkan kasaların 124 beygir olduğunu duyunca performanslarının bu araçtan daha iyi olacağını düşünüp siparişini verdim ,almaya gittiğimde test sürüşü yaptım ,corolla hb den sonra 2008 corolla benzinli resmen gitmiyo gibi geldi sonra siparişimi iptal edip dizel corolla almıştım.şimdiki aklım olsa bu arabayı satmaz eşime verirdim ,aracınızın kıymetini bilin, üzerindeki otomatik vitesde dünyanın en sorunsuz şanzımanı
İnan ben yıllardır otomatik kullanıyorum, istanbul trafiğinde o bile zulüm geliyor bazen ki düz hakkaten işkence, gerçi geçen hafta 2saat kadar trafikte seyrettim, insanın sol ayağı, artık dsg sistemi gibi olur, bana ait olmadığını hissettim bir ara, kendiliğinden geliyor kavramaya,eski sistem tam otomatik şanzımanlar hep öyle , s40 tada 4.vites 2000dd de 90kmh hızı yakalıyorum, corollada ise 5.viteste 2750dd ye denk geliyor 90kmh , senin aracında da benim corollaya göre oldukça düşük bir devirde yakalıyordur dediğin gibi 90kmh ı.tam otomatik şanzımanlar çok güzelde, şehir içinde efsane yakıyorlar , onada bir çözüm yok maalesef
sorma gerçekten ya , hacim yükseldikçe yakıt tüketimi düşüyor, uzun yolda m ler bile 8lt ye düşüyor, garip bir olay, yazılımda olmuyor bunlara yanılmıyorsam beyin yapısı nedeniyle sıkıntılı, harici beyin fln diyorlardı, 5.5-6.0 lt ye çekilir öylede
Gökhan kardeşim bende trabzonda ktüde okuyorum 2005 model sunrooflu cclı otomatık vitez benımkıde aracını özlediğin zaman gel mutlaka görüşelim sohbet edelım A kapısına gelmeden saga dogru son sokakta durur aracım ,benimle aynı araca sahip olan biriyle tanışmak isterim mutlaka