Gönderen Konu: Corolla HB deneyimim  (Okunma sayısı 13221 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Corolla HB deneyimim
« : Mart 16, 2012, 09:02:37 »
Merhaba,

Bu ay basinda 2006 Model Corolla HB 1.6 VVT-i Sol Otomatik (SR+CC) aldim, ogrenimim dolayisiyla Trabzon'da oldugum icin ve okulum hali hazirda uzadigi icin araci İstanbul'a gittigimde kullanabiliyorum. Gectigimiz haftasonu İstanbul'a gitme firsatim oldu ve deneyimlerimi paylasmak istedim. Babamda 2006 Model Corolla Sedan 1.4 D-4D Terra Manuel oldugundan biraz karsilastirma havasina burundu durum :)

Arac hicbir LPG islemi gormemis bir arac bunun isiginda okumanizi tavsiye ederim;

Tasarim;

Aracimda Sol donanimda standart bulunan jantlara ek olarak orjinal aksesuar olan bagaj ustu spoiler var, araca gercekten guzel bir durus katiyor. Geri kalani standart Corolla HB gorunumu, tasarim olarak gayet hos araclar. Dikkatimi ceken nokta kaputun altinin sedan aracimizdan tamamen farkli oldugu, hicbir ortak noktasi yok kaput alti yerlesimin D-4D sedan aracla.

İc mekan;

Aracin ic mekani hepinizin bildigi klasik Sol donanimi. Ek olarak direksiyona bagli Cruise control kumanda kolu var. Babamin aracindan farkli olan bir nokta da aydinlatma isigi; sedan aracimizda iki ayri butondan kontrol edilen iki ayri lamba varken HB aracta tek butondan kontrol edilen tek lamba var, sanirim Sunroof kontrol butonu alani daralttigi icin boyle bir uygulamaya gidilmis, acikcasi sedandaki aydinlatma daha guzel gozukuyor benim gozume. Toyota'nin iscilik standardi hepinizin malumu fakat dikkat cekmek istedigim nokta Sunroof'un hareketli mekanizmasinin biraz goze battigi. Bir sekilde kamufle edilebilse ve hareketli parcalari gormesek goze daha guzel gelirdi. Otomatik vites topuzu cok buyuk ve gorselligi biraz bozuyor ic mekanda.

Ayrica dikkatimi ceken nokta saat ve dis sicaklik gostergesi. Bu gostergeler sedan aracimizda radyo-cd calar ekranindayken Sol donanimda saat ayri yere konmus bu guzel ama dis sicaklik gostergesinin yeri hic olmamis. Otomatik klima gostergesinin yanindaki tusa basarak dis sicakligi gorebiliyorsunuz ve bu hic kullanisli degil. Ayrica gozum alistigi icin sanirim, radyo-cd calarin ustteki kismi (sedanda saat ve dis sicaklik gostergesinin oldugu yer) gozume cok bos gozuktu.

Otomatik klima gercekten guzel bir detay, sabahlari arac motoru isindikca ufleme siddeti artiyor ve belirlenen sicaklikta sabit tutmayi cok iyi basariyor. Bugu cozme konusunda da gayet hizli. Acikcasi ilk bindigimde dereceyi ayarladim ve sonrasinda bugu cozmek disinda hic dokunmadim kontrol paneline.

Bagaj hacmi yeterli olsa da daha buyuk olabilirdi fakat Toyota arka diz mesafesinden taviz vermemek icin bagaji nispeten kucuk tutmus sanirim

Surus;

Aracim 4 ileri tam otomatik sanzimanli. Eski aracim 1999 Model Opel Corsa ile karsilastiracak olursam; vites gecisleri cok yumusak, kullaniciya neredeyse hissettirmiyor, hatta babam arabayi teslim aldigi zamandan bahsederken "Ben vites attigini anlamadim ki" seklinde bir cumle kurdu :) Otomatik sanzimanin tepkileriyse cok iyi, bildiginiz gibi gaza basma siddetinize gore ayarlar otomatik vitesler vites degistirme devrini, iste bu ayari Toyota neredeyse mukemmel tutturmus, sanziman harika vites seciyor.

Frenlere gelecek olursak; sedan aracimiza gore fren pedali sert geldi bana fakat aracin fren diskleri ve balatalari tamamen yeni degismis, bunun da bir etkisi var sanirim bu sertlikte ama tanidigim bir fren ustasina bundan bahsettigimde "Onla bunu karsilastirma" dedi :) Frenler sedandaki gibi olsaydi daha guzel dozlama yapilabilirdi.

Direksiyon konusu da ayni sekilde sedan aracimiza gore biraz agir gibi geldi, yaza kadar arac pek km yapmayacagi icin problem yok fakat yaz basinda bunu servise danisacagim kesin.

Yol tutus konusunda araci pek zorlamadim, lastiklerin kondisyonundan dolayi on-arka yapilmasi gerekiyor, bu degisiklikten sonra limitlerini deneyecegim. Corsa aracimin limitlerini bildigim icin virajlara gonul rahatligiyla giriyordum, bu araca biraz alismak gerekecek.

Performans konusunda malum İstanbul trafigi nedeniyle bir deneme yapmadim, gaz tepkileri gayet guzel aracin. İki araci da bilenler icin bir karsilastirma yapmak isterim; Golf VI 1.6 8V (Hitler motor) DSG ile gaz tepkileri cok benzer bir arac. Yanyana hizlansalar arada bir fark olmaz gibi hissettim ben.

Yakit tuketiminde 250km'nin baslangicinda ilk benzin alindiginda sifirlandi yol bilgisayari ve araci en son parkettigimde 10.2 lt/100km gosteriyordu. Tamamen İstanbul'da sehirici kullandim 250km ve fabrika degerini yakalamak guzel oldu.

Hiz sabitleyiciye ayri bir paragraf acmadan olmaz. Bu kadar mesafeyi katettigim ilk hiz sabitleyici olan arac bu. Gercekten buyuk bir nimet hiz sabitleyici. Pendik-Maltepe arasinda kullanma firsatim oldu, 90 km/sa sabit hizda 5.5 lt/100km civari anlik tuketim gosterdi yol bilgisayari, yazin 200 km'lik mesafeyi (İstanbul/Maltepe - Sakarya/Karasu) tamamen hiz sabitleyiciyle giderek ne kadar yakacagini gormek icin sabirsizlaniyorum.

Yagmur sensoru beni etkileyemedi malesef. Belli hizda yagan yagmurda silecekler farkli tepkiler gosteriyor. Bazen ust uste silerken bazen biraz bekliyor. Sorun bende mi onu da bilmiyorum ama hic ayar degistirmedim ve bana garip geldi.

Toyota'nin bu kasada far sensoru sunmamasi cok anlamsiz, herseyiyle dopdolu (kendi model yili ve sinifina nazaran) bir arabada far sensoru olmamasi hangi zihniyetle aciklanabilir bilmiyorum.

Arac ilk calistirmada biraz gec mars aliyor gibi geldi bana, bu da servise danisilacaklar listeme girdi. Corsa'da ayni durumu Bosch Car Service'te mars dinamosunun komurlerini degistirerek cozmustum.

Bu tarz bir arac almak isteyenler icin konuyu toparlamam gerekirse; Toyota Corolla HB Sol sinifinin iddiali araclarindan. Bagaj hacmi dezavantaji disinda gozle gorulur bir eksisi yok. Genel tespitim ise Corolla HB'lerin kullanici profilinin araclarini yormayan kisiler oldugu yonunde. Corolla HB tercih ettigim icin memnun kaldim. Umarim deneyimlerimden faydalanan olur.

Ve tabi bence.

Not : Bulundugum platform dolayisiyla fotograf ekleyemedim fakat en yakin zamanda sedan ve HB'in ayni karede oldugu bir fotograf paylasacagim :)
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Toyota Club Türkiye

Corolla HB deneyimim
« : Mart 16, 2012, 09:02:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla HB deneyimim
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2012, 10:32:07 »
 Çok güzel bir paylaşım olmuş Gökhan. Sunroof sadece 2007 hb kasalarda var zannediyordum Türkiye'de. Direksiyon derinlik ayarı da var değil mi?
 Açıkçası duruşu ve iç kalitesi ile bence segmentinin önde gelen araçlarından. Dediğin gibi bagaj hacmi göze batan eksiği ve bence çok az daha geniş bir araç olsaymış eksik bulmak zorlaşırdı. Yol bilgisayarı kullanımı ve vites yollarının yakınlığı da göze batabilen durumlar bence. Tabi vites kolu da biraz daha kısa olabilirmiş. Önden görünümü ve tavan çizgisi çok hoşuma gider. Farları Sedan versiyonu ile kıyaslanamayacak kadar güzel. Bir de orta konsol iç kapak ayaklarında genelde sorun yaşanıyor. Arka bagaj üstü kanat gerçekten o aracı tamamlıyor.
 Bence ekonomik, hem sportif hemde keyifli ve yeterli performansı olan, hoş bir araç. Keyifle kullan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2012, 12:40:18 »
bende yaklaşık2 aydır kullanıyorum 2006 corolla terra hb otomatik aracımı ve yaklaşık 5 haftadır falan da lpg ile kullanıyorum.
araç vites geçişleri gayet başarılı, yakıt tüketimi konusnda zonguldak gibi sürekli yokuş iniş çıkışlı ve dört adet kar lastiği ve bu aralar sürekli karla mücadele ettiğim için biraz gazla ama lastiklerimi değiştirdim şimdi bakalım nollcak. bu arada 4 tane 15 inç çellik jant ve camlara orta karar koyulukta film yaptırdım yaza doğru bagak kapağına anatomik spoiler taktırmayı düşünüyorum. ayrıca farları xenon, parkları ve iç lambaları da led yaptım
 araçta şimdilk memnuniyetsiz kaldığım yer ön taraftaki köşe çıtaların görüşü engellemesi...
 yakıt konusunda da lpg kullanıyorum dediğim gibi ve 3 hafta önce ankaraya gittim geldim km ye 20 kuruş yaktı dört kar lastiği ve berbat yollarda. şimdilik iyi ama bakalım zamanla birazdaha azalabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2012, 14:23:08 »
Çok güzel bir paylaşım olmuş Gökhan. Sunroof sadece 2007 hb kasalarda var zannediyordum Türkiye'de. Direksiyon derinlik ayarı da var değil mi?
 Açıkçası duruşu ve iç kalitesi ile bence segmentinin önde gelen araçlarından. Dediğin gibi bagaj hacmi göze batan eksiği ve bence çok az daha geniş bir araç olsaymış eksik bulmak zorlaşırdı. Yol bilgisayarı kullanımı ve vites yollarının yakınlığı da göze batabilen durumlar bence. Tabi vites kolu da biraz daha kısa olabilirmiş. Önden görünümü ve tavan çizgisi çok hoşuma gider. Farları Sedan versiyonu ile kıyaslanamayacak kadar güzel. Bir de orta konsol iç kapak ayaklarında genelde sorun yaşanıyor. Arka bagaj üstü kanat gerçekten o aracı tamamlıyor.
 Bence ekonomik, hem sportif hemde keyifli ve yeterli performansı olan, hoş bir araç. Keyifle kullan.

Derinlik ayari kullanmadim acikcasi fakt bildigim kadariyla derinlik ayari var.

Yol bilgisayari kullanimina sedanda alistim sanirim normal geliyor :) yorumunuz icin tesekkurler.

bende yaklaşık2 aydır kullanıyorum 2006 corolla terra hb otomatik aracımı ve yaklaşık 5 haftadır falan da lpg ile kullanıyorum.
araç vites geçişleri gayet başarılı, yakıt tüketimi konusnda zonguldak gibi sürekli yokuş iniş çıkışlı ve dört adet kar lastiği ve bu aralar sürekli karla mücadele ettiğim için biraz gazla ama lastiklerimi değiştirdim şimdi bakalım nollcak. bu arada 4 tane 15 inç çellik jant ve camlara orta karar koyulukta film yaptırdım yaza doğru bagak kapağına anatomik spoiler taktırmayı düşünüyorum. ayrıca farları xenon, parkları ve iç lambaları da led yaptım
 araçta şimdilk memnuniyetsiz kaldığım yer ön taraftaki köşe çıtaların görüşü engellemesi...
 yakıt konusunda da lpg kullanıyorum dediğim gibi ve 3 hafta önce ankaraya gittim geldim km ye 20 kuruş yaktı dört kar lastiği ve berbat yollarda. şimdilik iyi ama bakalım zamanla birazdaha azalabilir.

Hayirli olsun araciniz. Bagaj ustu spoiler araca gercekten guzel bir hava katiyor emin olabilirsiniz. Dediginiz gibi A sutunu ozellikle virajlarda gorusu engelliyor fakat babamin aracinda alistigimdan olsa gerek bana rahatsizlik vermedi :) Yakit tuketim degeriniz guzelmis, beni LPG kullanmaktan alikoyan en onemli nokta kapali garajlara giememek, genelde gittigim yerlerde (AVM vb.) kapali garaj kullanmaya ozen gosteriyorum.

Edit : İmla.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2012, 16:42:47 »

Babamın aracında kar lastiği takılı olması sebebiyle sac jantlar var, bende sac jant ayarladım aracıma, seneye kar lastikleriyle beraber sac jant takılacak. Büyük kolaylık sağlıyor, onu sök diğerini tak şeklinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2012, 02:49:29 »
Babam bu haftasonu benim aracimla seyahat etmis tuketimi gormek icin, 204 km gidis ve 204 km donus. Yola cikmadan once Shell Bostanci'dan doldurulan depo donuste yine Shell Bostanci'da doldurulmus.

Gidiste 90 km/sa ve 100 km/sa hizlara sabitlemis araci Cruise control araciligiyla.

Donuste ise 100 km/sa sabitleyerek donmus. Arac 110 TL'lik yakit almis yolculuk sonunda. Bu da yaklasik 27 kurus/km ediyor. Alinan litre ise 24 litre. Yani kabaca 6 lt/100km bir deger yakalanmis. Otomatik vitesli bir arac icin guzel bir deger diye dusunuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 19, 2012, 03:47:39 »
çok iyi, benim araç düz ama 6.5lt nin altına inmiyor asla, senin aracın vites aralıklarının uzun olması ve cruise control yardımıyla, ulaşılması normal bir değer bence
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 19, 2012, 03:53:42 »
çok iyi, benim araç düz ama 6.5lt nin altına inmiyor asla, senin aracın vites aralıklarının uzun olması ve cruise control yardımıyla, ulaşılması normal bir değer bence

Evet 4. vitesin uzunlugu sanirim dusuk devirde ortalama hizla gidebilmesini sagliyor aracin. Corsa'mda sehir disinda neredeyse yari yariya farkettiriyordu yakiti sehir icine gore. Ama sehir icinde lazim bana otomatik bu da bir ironi sanirim :) 2 sene once Kumburgaz'da staj yapiyordum, yaklasik 300 km gidis gelis, o zamanlar aracim yoktu, babamin dizel Corolla'siyla gidip geliyordum, duz vitese lanet ettim kopru trafiginde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2012, 03:59:56 »
2005 yılında aynı aracın düz viteslisini 2 yıl sürdüm ,arabanın performansı benzindeyken muhteşemdi,bu arabanın tadı hala damağımda kaldı,hb olan modellerin  avrupa üretimi olduğu söylenir ve sedanlara göre malzeme kalitesi yüksektir.performanslı sürüşte benzin sarfiyatı bayağı fazla olduğu için lpg taktırmıştım.bu arcın tek handikabı arkadan çok savruluyordu.özellikle virajı alırken virajda kamyonların oluşturduğu tepecikler varsa ,aracın arkası resmen alıp başını gidiyordu.bu araç 110 beygirdi ve yeni çıkan kasaların 124 beygir olduğunu duyunca performanslarının bu araçtan daha iyi olacağını düşünüp siparişini verdim ,almaya gittiğimde test sürüşü yaptım ,corolla hb den sonra 2008 corolla benzinli resmen gitmiyo gibi geldi   sonra siparişimi  iptal edip dizel corolla almıştım.şimdiki aklım olsa bu arabayı satmaz eşime verirdim ,aracınızın kıymetini bilin, üzerindeki otomatik vitesde dünyanın en sorunsuz şanzımanı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 19, 2012, 04:09:41 »
bu arabaların tek sevmediğim yeri km saatinin üzerindeki ,dondurma kabından yapılmış siyah plastik camdı .pamukla bile silseniz çiziliyor ,iğrenç bir görüntü oluşuyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 19, 2012, 04:10:26 »
Evet 4. vitesin uzunlugu sanirim dusuk devirde ortalama hizla gidebilmesini sagliyor aracin. Corsa'mda sehir disinda neredeyse yari yariya farkettiriyordu yakiti sehir icine gore. Ama sehir icinde lazim bana otomatik bu da bir ironi sanirim :) 2 sene once Kumburgaz'da staj yapiyordum, yaklasik 300 km gidis gelis, o zamanlar aracim yoktu, babamin dizel Corolla'siyla gidip geliyordum, duz vitese lanet ettim kopru trafiginde :)
İnan ben yıllardır otomatik kullanıyorum, istanbul trafiğinde o bile zulüm geliyor bazen ki düz hakkaten işkence, gerçi geçen hafta 2saat kadar trafikte seyrettim, insanın sol ayağı, artık dsg sistemi gibi olur, bana ait olmadığını hissettim bir ara, kendiliğinden geliyor kavramaya,
eski sistem tam otomatik şanzımanlar hep öyle , s40 tada 4.vites 2000dd de 90kmh hızı yakalıyorum, corollada ise 5.viteste 2750dd ye denk geliyor 90kmh , senin aracında da benim corollaya göre oldukça düşük bir devirde yakalıyordur dediğin gibi 90kmh ı.
tam otomatik şanzımanlar çok güzelde, şehir içinde efsane yakıyorlar , onada bir çözüm yok maalesef
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 19, 2012, 04:17:09 »
2005 yılında aynı aracın düz viteslisini 2 yıl sürdüm ,arabanın performansı benzindeyken muhteşemdi,bu arabanın tadı hala damağımda kaldı,hb olan modellerin  avrupa üretimi olduğu söylenir ve sedanlara göre malzeme kalitesi yüksektir.performanslı sürüşte benzin sarfiyatı bayağı fazla olduğu için lpg taktırmıştım.bu arcın tek handikabı arkadan çok savruluyordu.özellikle virajı alırken virajda kamyonların oluşturduğu tepecikler varsa ,aracın arkası resmen alıp başını gidiyordu.bu araç 110 beygirdi ve yeni çıkan kasaların 124 beygir olduğunu duyunca performanslarının bu araçtan daha iyi olacağını düşünüp siparişini verdim ,almaya gittiğimde test sürüşü yaptım ,corolla hb den sonra 2008 corolla benzinli resmen gitmiyo gibi geldi   sonra siparişimi  iptal edip dizel corolla almıştım.şimdiki aklım olsa bu arabayı satmaz eşime verirdim ,aracınızın kıymetini bilin, üzerindeki otomatik vitesde dünyanın en sorunsuz şanzımanı
corolladan önce ne kullandınız bilmiyorum ama, aşırı besleme veya hothatch kullanmış olsanız, corollanın performanslı sürüşte, hiç yakıt tüketmediği için şükredersiniz, benim diğer aracımda ekonomik sürüşte 6lt olan yakıt tüktimi, performanslı kullanımlarda 17-18lt lere tırmanıyor, corollamda ise , min 6.5, max 9.0lt görüyorum, ne kadar performanslı kullansamda. Arkadan kayma eğilimi konusunda tamamen katılıyorum, yol tutan bir araç değil pek corolla, ağırlığına göre, pek oturmuyor yola.
yeni kasalar konusunda görüşlerinizle tamamen hemfikirim, yanılmıyorsam, her kasa değişiminde bende test sürüşü mutlaka yaparım corollaları, bence performanstaki düşüşün sebebi de, ağırlaşan kasa, gelen bir çok ek aksesuar, ve yüksek ebatta jant kullanımı ve dolayısıyla büyüyen lastik sonucunda, araçlar performanslarından bir hayli kayba uğradı, hp olarak güçlü olsalarda, dezavantajları maalesef çok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 19, 2012, 04:26:38 »

Evet aracin İngiltere uretimi oldugunu okudum ben de bu forumda bir kac baslikta. Babamin sedanida arkadan birakma egilimi gosteren bir arac (2006 Dizel) ve o aracin limitlerini iyi biliyorum, o nedenle umarim sorun yasamam yol tutus konusunda. Zaten aracin limitlerini pek zorlayan birisi degilim, arkadaslarim genelde benim surusumden sikildiklarini soylerler :) Otomatik sanzimani gercekten cok hosuma gitti, vites secimini harika yapiyor ve vites gecislerini neredeyse hic hissettirmiyor, cok yumusak.

Ben bu araci en az 5 sene binmek amaciyla aldim, zaten bu nedenle bir Corolla E12 aldim. Babam 6 senedir sifir aldigi aracini kullaniyor (2006 Corolla Sedan Dizel) ve bize yarattigi tek sikinti bu kis motorun ariza lambasini yakmasiydi. KTS oksijen sensorunde hata gosterdi, sensor cikarildi temizlendi geri takildi 2 aydir sorunsuz. Yani aracta parca degisimi bile yapilmadi cikardigi tek sorunda :) 80 bin km ve sadece periyodik bakim yapildi anlayacaginiz.

Babam rot-balans ustasidir, lastikleri yola cikmadan once on-arka yapmis ve balans ayari yapmis, rot ayarinda ufak bir kaciklik varmis onu da halletmis. "On takim nasil?" diye sordum, "Tas gibi." dedi. Zaten aractan beklentim bu, 5 sene boyunca beni surpriz bir sorunla karsi karsiya birakmasin. Opel'imde surpriz birkac sorun yasadim fazlasini istemiyorum :)

İnan ben yıllardır otomatik kullanıyorum, istanbul trafiğinde o bile zulüm geliyor bazen ki düz hakkaten işkence, gerçi geçen hafta 2saat kadar trafikte seyrettim, insanın sol ayağı, artık dsg sistemi gibi olur, bana ait olmadığını hissettim bir ara, kendiliğinden geliyor kavramaya,
eski sistem tam otomatik şanzımanlar hep öyle , s40 tada 4.vites 2000dd de 90kmh hızı yakalıyorum, corollada ise 5.viteste 2750dd ye denk geliyor 90kmh , senin aracında da benim corollaya göre oldukça düşük bir devirde yakalıyordur dediğin gibi 90kmh ı.
tam otomatik şanzımanlar çok güzelde, şehir içinde efsane yakıyorlar , onada bir çözüm yok maalesef

Ben o rahatlik icin benzin parasi vermeye raziyim. Ki suan saka gibi ama Corolla eski aracim olan 1.4 Opel Corsa'dan az yakiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 19, 2012, 04:31:23 »
sorma gerçekten ya , hacim yükseldikçe yakıt tüketimi düşüyor, uzun yolda m ler bile 8lt ye düşüyor, garip bir olay, yazılımda olmuyor bunlara yanılmıyorsam beyin yapısı nedeniyle sıkıntılı, harici beyin fln diyorlardı, 5.5-6.0 lt ye çekilir öylede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 19, 2012, 04:49:30 »
sorma gerçekten ya , hacim yükseldikçe yakıt tüketimi düşüyor, uzun yolda m ler bile 8lt ye düşüyor, garip bir olay, yazılımda olmuyor bunlara yanılmıyorsam beyin yapısı nedeniyle sıkıntılı, harici beyin fln diyorlardı, 5.5-6.0 lt ye çekilir öylede

Eski Corsa'm ve simdiki Corolla'm arasinda sehiricinde 3 lt/100km gibi bir fark var. Yani 100 km'de fark 10 TL'nin ustunde. 130000 km yaparsam aradaki fiyat farki cikar :)

Bu mesaj forumdaki, dizel-benzinli arasindaki fiyat farki hesaplarina atfedilmistir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mart 19, 2012, 05:05:30 »
yeni kasalarda kullanılan dual vvti motor performans düşüklüğünün başlıca sebebidir, vvti motorların gaz tepkileri harikaydı.
bundan önce 2000 yılından öncesini saymıyorum abimle benim sahip olduğumuz araçlar 106 gti ,306 gti,boxer minübüs (şirkete almıştık),partner 2.0 hdi ,307 hdi ,2008 honda civic,hyundai ix 35 ,kia rio,2002 honda civic,ford transit,2005 corolla hb,2008 corolla dizel,2011 verso2.0 dizel
yani az yakmayla çok yakmayı bilecek kadar araba sahibi oldum,corolla benzinli benim yaşadığım yerde  şehir içi 11 lt altına düşmüyordu .sıkıştırırsam 13-14 çok rahat görüyordu.daha geçen hafta 2 tane lpgli toyota sahibiyle konuştum şehir içi 320 krş yaktıklarını söylediler.
daha önce kullandığım 1.4 dizel corollamla ,şimdi kullandığım 2.0 dizel verso neredeyse aynı yakıyor.şehir içi 7 lt
 dizel corollanın yol bilgisayarı ortalama değeri düşük gösteriyor,versonunkide yüksek gösteriyor,depoyu doldurup ölçünce asıl sonuca ulaşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 29, 2012, 13:33:51 »
ben sizin kadar çok çeşitli araç kullanmadım, s40 t ye biniyordum  , şimdide 05 corolla hb , şehir içinde 11lt hatta 13-14 lt lere çıkabiliyorsanız, araca çok güzel benzin yaktırıyorsunuz. Ya enjektörlerinizde sorun var, ya yakıt pompanızda, yada motora giren karışım, çok zengin, gti lara bindiğinize gere bu tür konular hakkında bilgi sahibisinizdir. normal de maksimum 9.0lt yakan bir araca, söylediğiniz rakamlara ulaşmak için, avans vermeniz gerekir, başka bir açıklaması yok, belki aldığınız araca önceden avans filan açılmıştır, bizim araçların motor yapısını çok iyi tanımıyorum ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T SR
  • Kilometre: 173000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 24, 2012, 20:11:01 »
Gökhan kardeşim bende trabzonda ktüde okuyorum 2005 model sunrooflu cclı otomatık vitez benımkıde :) aracını özlediğin zaman gel mutlaka :D görüşelim sohbet edelım A kapısına gelmeden saga dogru son sokakta durur aracım ,benimle aynı araca sahip olan biriyle tanışmak isterim mutlaka :)
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 24, 2012, 22:57:47 »
Gökhan kardeşim bende trabzonda ktüde okuyorum 2005 model sunrooflu cclı otomatık vitez benımkıde :) aracını özlediğin zaman gel mutlaka :D görüşelim sohbet edelım A kapısına gelmeden saga dogru son sokakta durur aracım ,benimle aynı araca sahip olan biriyle tanışmak isterim mutlaka :)

Goruselim musait en yakin zamanda ;)

Edit : imla