0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar 2008 model avensisimin arka lastiğine çivi battı lastikçiye gittim çiviyi çıkartmak için lastiği söktüğünde lastiğin iç tarafa gelen yan kısmının diğer tarafa göre daha fazla aşındığını gördüm lastikçi bu aracın arka tekerleklerinin de rot ayarının yapılması gerekiyor dedi şaşırdım servisi aradım doğruladılar ben sadece önlerde rot ayarı olduğunu biliyordum. usta 4 kollu rot ayarı yapılması gerekiyor dedi kendisi yapamıyormuş programı yokmuş . bakalım hafta sonu program bulunan bir usta bulmam lazım. belki benim gibi arka rot ayarından haberdar olmayan arkadaşlar vardır yardımcı olmak için yazdım.
bugün sorunumu hallettim, işin ehli bir ustada 4 lastik rot balans ayarlama 30 tl verdim içim rahatladı. bu sayede arka lastiklerinde rot ayarının olduğunu öğrenmiş olduk.
Benimde arka sağ tekerde 0,01 gibi ufak bir kaçıklık vardı rot ayar makinası acayip birşey.. 4 tekere sallanan bir düzenekle ayarlandı.. Her marka modele göre ayar farklıymış. Marka model yıl motor seçildikten sonra olması gereken ayar çıkıyor kaçık olan lastik kırmızı uyarı veriyor. Alman araçlarına has bir özellik olan bu sistem avensiste varmış. 20 tl ye 1 somun yarım tur gevşetip arkasındaki sıkıldı hepsi o kadar...
sorun olduğunu nasıl fark ettin?
Ön tekerlerin içten yeme olayı bende de var. Normal olduğunu söylediler bana da bu tip araçlarda. Drift araçlarındaki gibi zaten üstten içe doğru duruyor jantlar normal ise artık yol tutuş arttırmak içinmidir bilemem
Aracı almadan önce yaptırdığım expertizde çıkmıştı, vizede çıkmadı bakmıyorlar heralde .. İçim rahat etsin die lastikçide yaptırdım. Bu arabayı aldıktan sonra araba konusun da kıl mı oldum abi ben acaba?