Gönderen Konu: avensis 4 kollu rot ayarı  (Okunma sayısı 2746 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
avensis 4 kollu rot ayarı
« : Mart 16, 2012, 00:08:25 »
arkadaşlar  2008 model avensisimin arka lastiğine çivi battı lastikçiye gittim çiviyi çıkartmak için lastiği söktüğünde lastiğin iç tarafa gelen yan kısmının diğer tarafa göre daha fazla aşındığını gördüm  lastikçi  bu aracın arka tekerleklerinin de rot ayarının yapılması gerekiyor dedi şaşırdım servisi aradım doğruladılar ben sadece önlerde rot ayarı olduğunu biliyordum. usta 4 kollu rot ayarı yapılması gerekiyor dedi kendisi yapamıyormuş programı yokmuş . bakalım hafta sonu program bulunan bir usta bulmam lazım. belki benim gibi arka rot ayarından haberdar olmayan arkadaşlar vardır yardımcı olmak için yazdım.
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Toyota Club Türkiye

avensis 4 kollu rot ayarı
« : Mart 16, 2012, 00:08:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis 4 kollu rot ayarı
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2012, 00:29:56 »
arkadaşlar  2008 model avensisimin arka lastiğine çivi battı lastikçiye gittim çiviyi çıkartmak için lastiği söktüğünde lastiğin iç tarafa gelen yan kısmının diğer tarafa göre daha fazla aşındığını gördüm  lastikçi  bu aracın arka tekerleklerinin de rot ayarının yapılması gerekiyor dedi şaşırdım servisi aradım doğruladılar ben sadece önlerde rot ayarı olduğunu biliyordum. usta 4 kollu rot ayarı yapılması gerekiyor dedi kendisi yapamıyormuş programı yokmuş . bakalım hafta sonu program bulunan bir usta bulmam lazım. belki benim gibi arka rot ayarından haberdar olmayan arkadaşlar vardır yardımcı olmak için yazdım.

Avensis'te arka rot ayarini ilk defa duyuyorum, genelde Alman araclarinda olur bu ayar. Ustanizin bahsettigi programdan ziyade ayarlar olabilir, her marka model aracin kendi rot ayari degerleri vardir ve bu degerler baz alinarak rot ayari yapilir. Veya bazi rot tezgahlarinda 2 rot ayari kafasi bulundugu icin techizat yetersizligi olabilir. İstanbul anadolu yakasindaysaniz yarin babamla gorusup eger ayarlar elimizdeyse sizi oraya yonlendirebilirim.

Bu arada ilk sahibi misiniz aracin bilmiyorum fakat aracin kazali olmasi ve bu nedenle sasesinde ayar problemi olmasi da muhtemel. Bu ihtimali de goz onunde bulundurmanizi tavsiye ederim.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2012, 01:57:41 »
bağımsız arka süspansiyonun cilveleri ,keşke bizdede olsada ayarlatsak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2012, 22:26:37 »
Benimde arka sağ  tekerde 0,01 gibi ufak bi kaçıklık vardı rot ayar makinası acayip bişey.. 4 tekere sallanan bi düzenekle ayarlandı.. Her marka modele göre ayar farklıymış. Marka model yıl motor seçildikten sonra olması gereken ayar çıkıyor kaçık olan lastik kırmızı uyarı veriyor. Alman araçlarına has bi özellik olan bu sistem avensiste varmış. 20 tl ye 1 somun yarım tur gevşetip arkasındaki sıkıldı hepsi o kadar...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 17, 2012, 19:05:02 »

bugün sorunumu hallettim, işin ehli bir ustada  4 lastik rot balans ayarlama 30 tl verdim içim rahatladı. bu sayede arka lastiklerinde rot ayarının olduğunu öğrenmiş olduk.
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2012, 00:08:32 »
bugün sorunumu hallettim, işin ehli bir ustada  4 lastik rot balans ayarlama 30 tl verdim içim rahatladı. bu sayede arka lastiklerinde rot ayarının olduğunu öğrenmiş olduk.

Demekki bugün ziyanda değiliz yeni birşey öğrendik.
Teşekkürler...
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2012, 03:26:22 »
Benimde arka sağ  tekerde 0,01 gibi ufak bir kaçıklık vardı rot ayar makinası acayip birşey.. 4 tekere sallanan bir düzenekle ayarlandı.. Her marka modele göre ayar farklıymış. Marka model yıl motor seçildikten sonra olması gereken ayar çıkıyor kaçık olan lastik kırmızı uyarı veriyor. Alman araçlarına has bir özellik olan bu sistem avensiste varmış. 20 tl ye 1 somun yarım tur gevşetip arkasındaki sıkıldı hepsi o kadar...

sorun olduğunu nasıl fark ettin?
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2012, 20:11:51 »
sorun olduğunu nasıl fark ettin?

Aracı almadan önce yaptırdığım expertizde çıkmıştı, vizede çıkmadı bakmıyorlar heralde :).. İçim rahat etsin die lastikçide yaptırdım. Bu arabayı aldıktan sonra araba konusun da kıl mı oldum abi ben acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2012, 15:42:03 »
Ön tekerlerin içten yeme olayı bende de var. Normal olduğunu söylediler bana da bu tip araçlarda. Drift araçlarındaki gibi zaten üstten içe doğru duruyor jantlar normal ise artık yol tutuş arttırmak içinmidir bilemem :)
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2012, 15:46:36 »
Bmw daki amortisor sisteminin kullanıldığını okumuştum sanki biryerde yada donanım bilgilerini içeren biryerde gördüm. Yanlış mı hatırlıyorum?
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 22, 2012, 20:01:23 »
Ön tekerlerin içten yeme olayı bende de var. Normal olduğunu söylediler bana da bu tip araçlarda. Drift araçlarındaki gibi zaten üstten içe doğru duruyor jantlar normal ise artık yol tutuş arttırmak içinmidir bilemem :)

Tolga ben turgutluda yaptırmıştım bi baktır istersen 20 tl bişey değil ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 22, 2012, 23:44:28 »
Aracı almadan önce yaptırdığım expertizde çıkmıştı, vizede çıkmadı bakmıyorlar heralde :).. İçim rahat etsin die lastikçide yaptırdım. Bu arabayı aldıktan sonra araba konusun da kıl mı oldum abi ben acaba?

Arabayı almadan önceki halini bilmediğim için bir şey söyleyemeyeceğim:)
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL