Gönderen Konu: cam modülü  (Okunma sayısı 3371 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
cam modülü
« : Mart 15, 2012, 18:55:28 »
 :) arkadaşlar herkese merhaba geçen gün mfk k6 2li cam kaldırma modülü aldım montaj şeması mevcut  sarı kontak kırmızı artı siyah eksi mavi ve yeşil sağ cam mavi beyaz yeşil beyaz  sol cam gri tetikleme beyaz akım sınırlı yazıyor beyaz kablo kafamı karıştırdı bugün montaj yapayım dedim başarılı olamadım ilk voltaj verdiğim zaman çıt role sesi geliyor tetikleme ucu merkezi kilit ilgili bölüme bağlıyorum kapıları kilitliyorum rolede ses yok bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi merkezi kilit beynini monte ettim bunda kablo çok olunca kafam basmadı  :D ilçede anlayan elektrikçi yok maalesef

Toyota Club Türkiye

cam modülü
« : Mart 15, 2012, 18:55:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: cam modülü
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2012, 19:08:20 »
Yaşar bey yazdıklarınızı okurken başım döndü :wacko: İmla kurallarına uyarsanız biraz daha hoş olur görüşündeyim ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2012, 19:44:03 »
corollaların direk kesme işlemi yapmadan soketli cam kaldırmaları mevcuttu.. Keşke onlardan alsaydınız. ACD nin söylediklerine katılıyorum..
Sanki şase yi atlamıssınız gibi..Tam bilmemekle beraber forumda birçok elektrikçi arkadaşımız var yardımcı olucaklardır.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2012, 00:11:39 »
yazım hatalarından dolayı özür dilerim  toyota için olan modülü araştırmadım kayseride rasgele bi yerden aldım benimkinin camları sonradan elektrikliye çevrilmiş arkadaş bi kaç gün içinde izine gelecem ben halladerim diyor bakalım kısmet

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2012, 01:51:31 »
mekezi kilidiniz + tetiklememi ,- tetiklememi, önce ona bir bakın  ,duruma göre araya role koyula bilir, camı kaldıran düğmenin  kablosuna seri bağladığınızdan emin olun ,yanlışlıkla aşşağı indirme kablosunada  bağlamış olabilirsiniz,
eğer imkanınız varsa montaj şemasının  fotoğrafını buraya yükleyin bakalım,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2012, 18:54:50 »
şema denerim yüklemeyi bu nete foto falan yüklemeyi pek beceremiyorumda  kilit eksi tetikleme ae101 serisi eksi tetikleme diye hatırlıyorum merkezi kilit beynini montaj ederken bakmıştım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2012, 19:48:01 »
corollaların direk kesme işlemi yapmadan soketli cam kaldırmaları mevcuttu.. Keşke onlardan alsaydınız. ACD nin söylediklerine katılıyorum..
Sanki şase yi atlamıssınız gibi..Tam bilmemekle beraber forumda birçok elektrikçi arkadaşımız var yardımcı olucaklardır.
onlarin 2li modulleri yok diye biliyorum...satici 4lü kaldirma modulununde 2liye takilamiyacagini soylemisti..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2012, 20:54:43 »
onlarin 2li modulleri yok diye biliyorum...satici 4lü kaldirma modulununde 2liye takilamiyacagini soylemisti..

Sanırım kandırmış..
Çünki 4+1 olanları var mesela +1 sunroof içindir. Eğer bağlı değilse belli bir süre o çıkışa elektrik verir sonra diğer çıkışa geçer..
4 lü alsaydınız 2 cam kaldırılıldıktan sonra diğer çıkışlara elektrik verir diğer çıkışlar boş olduğu için atlar sonra elektriği keserdi. 2 liden tek farkı devreye giden elektrik 5 sn kadar daha fazla olurdu..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2012, 22:13:32 »
2li modelide var elektrikli aynalar için monte edende gördüm  hatta ilk çıkan modellerde voltaj koruma yoktu cam kapansada voltajı kesmiyordu   netten daha önce baktım daha önce forumda bu konular paylaşılmıştı işin  püf noktasını bilemedeğimden bana zor geliyor kandırma olayı değil bunlar üniversal birçok araçta kullanılıyor arkadaş bi gelsin bakalım herkese teşekkür ederim paylaşımlar için