Gönderen Konu: Askerliğini yapanlar konu hakkındaki görüşleriniz benim için önemli  (Okunma sayısı 2511 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Nereye düştüğüne değil neye takıldığına bak.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Cümleden selamın aleyküm ben bu sene astsubay olmayı düşünüyorum meslek nasıldır nedir ne değildir bilgisi yada görüşü olan paylaşırsa çok iyi olur. hani ol yada olma şu sepeplerden dolayı mesleğim + yönleri - yönleri gibi vs ...
Gitmediğin yer senin degildir.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Astsubay'lık günden güne gelişiyor,meslek olarak yapmak istiyorsun fakat hangi kuvveti istediğinde önemli,hepsinin kendine göre farklı avantajları veya dezavantajları olduğu kanaatindeyim..Düz lise mi,Meslek lisesimi mezunusunuz..?
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Konu hakkında önemli tecrübeleri olan arkadaşlarımız fikir verecektir. Mertay arkadaşımızın sordukları da önemli bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
   Emir komuta zincirinde çalışabilecek bir yapıya sahipseniz askerlik mesleğine ruhen yatkınsanız düşünün derim. Yoksa ben 211. dönem yedek subay olarak askerlik yaptığımda taze teğmenlerin biz terhis olacağız dediğimde  kıskanç tavırları aklıma geliyor. Şimdi 10 yıla düşen mecburi hizmetin bağlayıcılığını da unutmayın.   
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
10 yıla düşmedi mecburi hizmet. Hangi kuvveti istediğini yazarsan yardımcı olacak insanlar daha rahat bilgi verir.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ben Jandarma olarak yapmıştım askerliğimi. Halkla irtibatı pek fazla koparmadığı için jandarma yı tavsiye edebilirim. Bir de özel ilgi alanın varsa bilgi-işlem,müzik(bando için)vs. daha cazip olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Bence en güzeli askerlik şu anda keşke askerde kalsaydımda hayatıma o şekilde yön verseydim. Şu anda Teğmen olmuştum. İş hayatında ne olacağı belli olmuyor senin olmayan bir işi sana yüklüyorlar , bambaşka işler veriyorlar. Her an vurup kapıyı çıkabilirim o hadde geldim açıkcası.

Astsubaylık bencede iyi ama o üniformayı taşımak önemli yükü çok.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
dostum askerde belli konularda yeteneğin varsa ancak sana o konuda iş veriliyor...
ama yoksa senin yaşadığın iş hayatından bir farkı yok her işi (verilen) yapman beklenir
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Askerliği meslek olarak seçmek için askerliği sevmenin gerektiğine inanıyorum, rütbe önemli değil asker olmak bir şereftir benim gözümde heleki vicdanı red olayının konuşulduğu şu günlerde Şerefli Türk Ordusunun bir neferi olmak isteyen genç arkadaşları
tebrik ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
dostum askerde belli konularda yeteneğin varsa ancak sana o konuda iş veriliyor...
ama yoksa senin yaşadığın iş hayatından bir farkı yok her işi (verilen) yapman beklenir

Serdar abi, Askerliğe çok yatkınım ve severek yaptım, tam bana göre derler ya aynen o şekilde bana göreydi askerlik,aslında halen olasım varda her an şalterlerim atıp gidebilirim.

Askerliği meslek olarak seçmek için askerliği sevmenin gerektiğine inanıyorum, rütbe önemli değil asker olmak bir şereftir benim gözümde heleki vicdanı red olayının konuşulduğu şu günlerde Şerefli Türk Ordusunun bir neferi olmak isteyen genç arkadaşları
tebrik ediyorum.

Mehmet merhaba, teşekkür ederim benim içinde büyük bir şereftir askerlik,sevdiğim için yapmak istiyorum bende bakalım düşünmelerdeyim.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Düşünme, ama sana tavsiyem Deniz Kuvvetlerini tercih etmen yönünde olacak (boyun çok kısa değilse).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Askerlik güzel ve zor meslek. Arkadaşların dediği gibi hangi kuvvet olacağı önemli. Jandarma veya piyade olursan terör bölgesine belli aralıklarla tayinin çıkabilir. Hava veya denizcilik daha rahattır diye düşünüyorum. Ast-üst ilişkileri de kara birliklerinde daha katı diye biliyorum. Ben askerliğimi jandarma yedek subay olarak yaptım. Hava-Kara-Deniz, o şerefli üniformayı taşımak gerçekten çok güzel bir duygu...
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Askerlik güzel ve zor meslek. Arkadaşların dediği gibi hangi kuvvet olacağı önemli. Jandarma veya piyade olursan terör bölgesine belli aralıklarla tayinin çıkabilir. Hava veya denizcilik daha rahattır diye düşünüyorum. Ast-üst ilişkileri de kara birliklerinde daha katı diye biliyorum. Ben askerliğimi jandarma yedek subay olarak yaptım. Hava-Kara-Deniz, o şerefli üniformayı taşımak gerçekten çok güzel bir duygu...
Kesinlikle terör olayını düşünerek yazmadım bu iletiyi, Deniz Kuvvetlerini seçmesini sınavda dikkat edilen özelliklere istinaden
önerdim. Terör konusunda düşüncelerimi forum resmim ve imzamın yeterince anlattığını düşünüyorum. 

Seninde kötü niyetli yazdığını düşünmüyorum fakat yanlış anlaşılma olmasın diye cevap verme gereği duydum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
Askerliğin hiçbir türlüsü kolay değildir. Yaşam biçimidir, vicdandır, gurbettir, disiplindir, namustur, şereftir, imandır, sorumluluktur ve sayamadığım içinde yaşadığın duygulardır ve bu duygularla yaşamak kolayda değildir.
 Gerçekten olmak istiyormusun kendine sor bu mesleği yapan insanlarla konuş öğren, kötüden örnek olmaz bunu unutma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
Askerliğin hiçbir türlüsü kolay değildir. Yaşam biçimidir, vicdandır, gurbettir, disiplindir, namustur, şereftir, imandır, sorumluluktur ve sayamadığım içinde yaşadığın duygulardır ve bu duygularla yaşamak kolayda değildir.
 Gerçekten olmak istiyormusun kendine sor bu mesleği yapan insanlarla konuş öğren, kötüden örnek olmaz bunu unutma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Karacı olacaksan Sıhhıye ci olmanı tavsiye ederim ben astsunbay olsaydım havacı veya denizci olurdum.Denizci olmanı artı ve eksileri var.Eger yurt dışı seferine çıkarsan güzel paralar çeşitli ülkeler görürsün eger bekarsan tadından yenmez.Eksileri eger evliysen nişanlıysan seni hep bekleyenin olcak kazandıgın paranın tadı bile olmayacak.Havacılık hakkında pek bilgim yok fakat askerligimi yazıcı olrak yaptıgım için sıhhıyeci ve bandocuların ne kadar rahat olduklarını bizzat gözlemledim.Tabi karar senin ama ben senin yerinde olsam direk subaylıga oynarım. Koskaca kıdemli kadameli teknisyen başçavuş adam askerlige ömrünü vermiş.Astegmen olrak görevini yapan bir asker e emret komutanım demek sorunda emirlerine uymak zorunda kalıyor veya kendinden 20 yaş küçük bir tegmen e .Bu iş böyle askerlik yaşa başa tip kalıba bakmaz omuzda çatal bıcak setin varsa senden kıralı yoktur.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Kesinlikle terör olayını düşünerek yazmadım bu iletiyi, Deniz Kuvvetlerini seçmesini sınavda dikkat edilen özelliklere istinaden
önerdim. Terör konusunda düşüncelerimi forum resmim ve imzamın yeterince anlattığını düşünüyorum. 

Seninde kötü niyetli yazdığını düşünmüyorum fakat yanlış anlaşılma olmasın diye cevap verme gereği duydum.

Yanlış anlama olmaz kardeşim. Askerlik konusu oldumu insanlarımız ben dahil hassaslaşıyoruz...
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Dikkat et forumda baya bi komutan var:)

Cümleden selamın aleyküm ben bu sene astsubay olmayı düşünüyorum meslek nasıldır nedir ne değildir bilgisi yada görüşü olan paylaşırsa çok iyi olur. hani ol yada olma şu sepeplerden dolayı mesleğim + yönleri - yönleri gibi vs ...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
10 yıla düşmedi mecburi hizmet. Hangi kuvveti istediğini yazarsan yardımcı olacak insanlar daha rahat bilgi verir.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20120486.asp

Düşmedi diyorsunuz peki biliyor musunuz? Bilmediğiniz konularda bu kadar emin olmayın.
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20120486.asp

Düşmedi diyorsunuz peki biliyor musunuz? Bilmediğiniz konularda bu kadar emin olmayın.

:rofl:
Taklitlerden sakının