Gönderen Konu: Otomobil modelleri ile tanışmanız?  (Okunma sayısı 1255 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
Otomobil modelleri ile tanışmanız?
« : Mart 14, 2012, 21:25:21 »
  Selam arkadaşlar.
 Bazı otomobiller ile tanışma insanın hep hatırında kalır. Böyle anılarınız var ise paylaşabilirsiniz.
 Örneğin ben küçükken yeni bir araç daha almıştık ve hemen herşeyi benim zevkime göre olmuştu. O aracın kapıya ilk geldiği zamanı unutamam. Deri koltuklu, gökyüzü mavisi bir Anadol SL idi. Anahtarlarını, kullanım klavuzunu bile hala hatırlarım.

Toyota Club Türkiye

Otomobil modelleri ile tanışmanız?
« : Mart 14, 2012, 21:25:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil modelleri ile tanışmanız?
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2012, 21:37:16 »
1986 yılıydı evın bahcesınde oynuyordum bırden aralıksız bır korna sesı duydum suratle dısarı cıktım evin önünde beyaz bir şahin duruyordu ve babam vardı ıcınde deri koltuklu beyaz şahin 131 tüm mahalleli başına toplanmıstı aksama kadar arabanın arka koltugunda zıplamıstım :) aracın hala kullanım klavuzu ve yedek anahtarı bulunmakta.aynı duyguları 5 yıl sonra 91 model sıfır bordo dogan L de yasdım arka koltukta zıplama hariç :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2012, 22:00:57 »
1980 yılında bir dostumun Almanya'dan beraber tatile geldiği Datsun'u birkaç km kullanmıştım, artık o karakterler malesef yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2012, 22:18:10 »
Abi çok enteresandır bizim aile ile ilgili ilginç bir olay olmuştu onu paylaşmak isterim :)
Babamın oto servisi olduğundan bütün kardeşlerim(3 abim var) arabalarla ilgilidir.Yalnız ortanca abim daha az ilgilidir.2008'de Moskova'ya gittik ,büyük abim orda mimarlık yapıyor. hem gezmek hemde biraz özel işlerimiz vardı onları halletmek için gittik.Ortanca abim kendine yeni bir araba bakıyordu ama hani ne istediğini bilmiyordu tam olarak.Birgün sokakda gezerken ilk defa gerçek bir Bugatti Veyron gördüm ama dehşet birşeymiş bayıla bayıla izliyorum böyle ,tam o sıra abim geldi :) Necati bunların piyasası ne kadarmış bi araştırsana dedi ama ciddi dedi bunu ben tabi bi duruldum bilmediğimiz bir ikramiye mi çıktı diye :) :)
Dedim 2-3 milyon dolar vergi dahil :) tabi biraz yüz ifadesi değişmişti :) onu hiç unutamam :) :) Bugattiyle bu şekilde tanışmıştım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2012, 00:03:46 »
1980 yılında bir dostumun Almanya'dan beraber tatile geldiği Datsun'u birkaç km kullanmıştım, artık o karakterler malesef yok...

Bu Datsun'lar NISSAN bünyesindeydi yanılmıyorsam.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 15, 2012, 00:28:46 »
ben 9 yaslarindayken antalyada yasiyoruz
amcam sifir km sanirim 1987 olsa gerek porsche 928 ile bizi ziyarete geldi
antalya yat limanindan yukari dogru cikiyorduk arabanin alti habire yere surtuyordu
bide farlari actiginda arabanin farlari yerinden disari cikiyor apartmanlari agaclari bi aydinlatmasi vardi
928 i hic unutmam hala gordukce gozlerimle suzer icimden ''sundan bitane alsam toparlasam falan..... diye'' geciririm
2009 Toyota Camry 2.4 FW
2011 Toyota Venza 2.7 FW

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #6 : Mart 15, 2012, 00:51:25 »

Benim için arabalarla tanışıklık hep vardı babam sağolsun kendısıde arabalara meraklı olduğu için çok araç değiştirdik Ama babamla bizim aklımızda kalan hep bu jip oldu. sene 2005 Babam sorunlarından dolayı 2003 opel vectrasını satıp kendıne araç bakmaya istanbula gitmişti, biz yine opel falan alır dıye dusunurken ertesi gün dukkanın önune bu yeşil jip geldi ben daha direksiyona bakmadan hissettim bu bizim diye hemen  jipin önune gittim babam indi bak bakalım nasıl dedi hemen dıreksıyona gecıp bir tur atmıştım Kullandıgım en güzel araçtı resmen. Bu fotoğrafıda alındığı gun cekmiştim başkada fotoğrafı yok zaten rahmetli dedem 5.7 v8 motor olduğunu duyunca demediği laf kalmadı.  uc ay sonra dedem babama zorla sattırdı.Ama hala aklımızda bu 1995 5.7 v8 chevrolet tahoe babamla hep muhabbetını yaparız tabı bu devırde ona benzın yetiştirmemiz imkansızdı ama dedem olmasa belkı hala bınıyorduk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 15, 2012, 09:57:53 »
Bu Datsun'lar NISSAN bünyesindeydi yanılmıyorsam.

Zannedersem firma ismi önce Datsun idi sonra Nissan oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 15, 2012, 17:36:08 »
Kartal düz 1.6 :)
Bizde hep Kartal vardı 86 modelle başladı hikaye ufak ufak sürdürüyordu Babam , gece uyandığımda arabanın anahtarını alır içinde uyurdum. 2005 e kadar Kartallar hayatımızdaydı ondan sonra hayatımın aracı SK 192 2006 corolla hb d4d ile tanıştım ve hayat yeniden başladı benim için tertemiz çil çil bakıyordu bana :D

Ama SK'ı asla unutamam çok zorlu hava , yol şartlarında hiç pes etmedi. :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey