Gönderen Konu: arabanız ayda kaç kez yıkanıyor.  (Okunma sayısı 8947 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
arabanız ayda kaç kez yıkanıyor.
« : Haziran 06, 2008, 13:04:50 »
bildiğiniz gibi siyah,lacivert  gibi renkler çabuk kir belli eden renklerdir.ve yıkamadan 1 gün sonra bile yıkanma ihtiyacı uyandırır sahiplerinde.Bu renkler temiz kaldığı sürece albenisi olan renklerdir.(bir önceki aracım lacivert olduğu için biliyorum..)dünyamızın karsı karsıya olduğu en önemli sorunların başında su geliyor. metalik gümüş aracımı ayda sadece 2 kez yıkatıyorum.diğeri ile bu en az 4 tü.her yıkamada 10 lt su gittiğini düsünün.Türkiyede veriler göre 7.5 milyon araç var.bu aracların ayda 4 kez yıkandığını düşünün.ve ne kadar suyun boşa harcandığını.Arkadaşlar büyük güçler planlarını artık su ve alternatif enerjiler üzerine yapıyorlar.sizde ufak bir adımla koyu renk araçlardan uzak durun.
corol-laz

Toyota Club Türkiye

arabanız ayda kaç kez yıkanıyor.
« : Haziran 06, 2008, 13:04:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: arabanız ayda kaç kez yıkanıyor.
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2008, 14:30:54 »
Evet, bence de iyi bir konuya değinmişsiniz Erdoğan bey. Ancak gümüş renk araba görmekten de bıktım artık, bu yüzden eğer yeni araba alsaydım mavi tonlarında olurdu herhalde.

Bu arada koyu gri ve inanılmaz kirli olmasına rağmen aracımı yaklaşık 3-4 ayda bir yıkatıyorum, Ankara çok tozlu olduğundan hemen kirleniyor zaten.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2008, 14:37:17 »
Ayda 3-4 kez  falan. Ama suya dikkat ediyorum ilk  etapta  hortumla  arabayı ıslatıp  sonra  bezle  siliyorum. Deterjanlı  detaylı yıkama  yakıt  aldıkça  benzinci tarafından ücretsiz yapılıyor zaten.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2008, 16:07:07 »
ayda bazen 3 defa bazen 4 defa ama genelde yıkadıktan bir gün sonra tozdan tavanın rengi değişiyor..şampuan lave bol suyla yıkıyom yoksa iz kalıyo..rengi koyu renk çünkü.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2008, 16:38:10 »
Evet, bence de iyi bir konuya değinmişsiniz Erdoğan bey. Ancak gümüş renk araba görmekten de bıktım artık, bu yüzden eğer yeni araba alsaydım mavi tonlarında olurdu herhalde.

Bu arada koyu gri ve inanılmaz kirli olmasına rağmen aracımı yaklaşık 3-4 ayda bir yıkatıyorum, Ankara çok tozlu olduğundan hemen kirleniyor zaten.

Malum gri milenyum rengi Alper Bey, biz de o gazla aldık ama fazla seçeneğim yoktu zaten... Ama şahsen canlı bir kırmızı veya laciverti hiç bir renge değişmem.

Ben ayda ortalama 2 defa yıkatıyorum. Kuş pisliği olmadıkça çok fazla önemsemiyorum tozu. Zaten Adana çok tozlu, baş edemiyorsunuz yıkatmakla.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 06, 2008, 17:09:19 »
  Selam.
 Bence de çok önemli bir konu açmıçsınız. Duyarlılığınız için teşekkür ederim. Sonuçda su sorunu hepimizin sorunudur dimi?
 Alper'e de kesinlikle katılıyorum. Bazen yolda ard arda parketmiş gri renkli araçları görünce insana bıkkınlık geliyor. Oysa birkaç gün önce gece İstanbul'dan Yalova tarafına giderken akşam otobanda Kırmızı Auris gördüm (daha önce de Auris'de kırmızının iyi durabileceğini düşünüyordum ancak sadece katalogda görmüştüm, hiç canlı olarak görmemiştim) ve gerçekten çok hoş duruyordu. Şu su olayına ise daha global bir çözüm bulmak şart bencede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #6 : Haziran 06, 2008, 17:42:45 »
değindiniz konu önemli ama baştan beri sölüyorum ihtiyacım varsa gerektiği kadar kullanırım....o su boşa neden gitsin ki??dünyanın vergisini veryoruz bi artıkma sistemi yoksa bu ülkede su kullanmasın kimse o zaman.....bende haftada 1 yıkattırıyorum......su gidio diye kirli dolaşamam.....madem su bu kadar kıymetli oldu o zaman geri dönüşümünü sağlasınlar....susuzluktan önce pislikten mi ölelim???benim düşüncem bu yönde
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Haziran 06, 2008, 17:55:02 »
  Bence sorun sadece araç yıkamakta değil. Doğanın dengesini bozmamakta. Eğer ormanları keserseniz, dere yataklarına siteleri oturtursanız yağan yağmur nasıl göllere dolacak. Bu yüzden bazen yağış olduğu halde baraj seviyelerindeki su miktarı yükselemiyor. Göllere gitmesi gereken yağmur suyu evlerin saçaklarından kanalizasyona ve oradan ya denize ya da kim bilir nereye gidiyor. Dediğim gibi sorun çok geniş perskpektifli bir konu. Elbette kimse aracına pis olarak binmek istemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #8 : Haziran 06, 2008, 18:45:19 »
hakan abi bende ordan bahsetmek istemiştim işte sorun insanların su tüketimini azltmasıyla çözülcek bişey değil
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Haziran 08, 2008, 11:46:28 »
benim arabamda lacivert her hafta temizlerim.yarım kova suyla şampuan kullanmam.su tasarrufu.yaptığımı zannediyorum.iki ayda 1 şampuanla yıkarım.ardında cila çekerim.cila çekildiğinde rengini çokgüzel gösteriyor.gride  şampuanlı şampuansız yada cilalı cilasız pek farkı olmuyor.gri hem çiziğide göstermiyor fazla.terciğmeselesi .bilaf var zevkler renkler tartışılmaz.bu işde ona geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Haziran 09, 2008, 08:15:29 »
  Ben ne demek istediğiniz anladım Ufukcum. :) Aslında birçok kişi bizimle aynı düşünüyor. Kimileri minicik detaylara dahi özen gösterirken (ki bence gösterilmeside lazım) kimileri oldukça büyük miktarlarda ve hiç çekinmeden doğayı bozabiliyor, pisletebiliyor ya da harcayabiliyor. Sen bir çiçeği koparırken birkaç defa düşünürken başkaları (özellikle global firmalar) bir ormanı bir çırpıda kesip yok edebiliyor.
 Sanada aynen katılıyorum Merzat arkadaşım. :) Ben zaten gri kötü renk hiçbir zaman demedim ve öyle düşünmedimde. Ama bir yol kenarında parketmiş her aracın gri olduğunu görünce insan ister istemez sıkılıyor. Biraz değişiklik ve farklı renklerden kimseye zarar gelmez sanırım. :) Ama araç almanın büyük külfet olabildiği ülkemizde (ekonomik sebebplerden) sanırım insanlar fazla risk de almak istemiyor. Bu da tek düzelik getiriyor bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Haziran 09, 2008, 09:59:19 »
Aracım gümüş gri.Aslında 1 haftada yıkanacak duruma geliyo, ama 15 günde bir yıkatıyorum.Üstelik okul olarak bir yerle anlaştık, iç dış yıkamaya sadece 5 YTL ödediğimiz halde her hafta yıkatmıyorum.
Türk insanı para gibidir.Işığa tut, içinde Atatürk'ü göremezsen sahtedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #12 : Haziran 09, 2008, 10:32:31 »
ufuk arkadaş.bendeki para günde 100 araba yıkatır.demem o değil.ben para weriyorum istediğim kadar kulllanırım zihniyeti yanlıştır.sizinkide ben yapmayayım başkaları benim yerime yapsın anlayışıdır.en ucuz üretim tasarruf edilerek elde edilendir.Su kutsaldır.Bütün insanlığın ortak  malıdır.velhasıl evinizde musluktan akan suyun mülkiyeti parasını ödediğiniz için sizin olmuyor.o aynı zamanda bizden sonrakilerin de hakkı.
corol-laz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 09, 2008, 17:50:14 »
Ufuk bey,
siz hiç su bulamadığı için gazozla traş olan kimseleri gördünüzmü?..Bir damla su içebilmek için çeşme musluğuna ağzını dayayıp akmayan suyu içine çeken ve arkasında bekleyen onlarca kişiyi hiç gördünüzmü?Ben bunları yaşadım ve gördüm.Hiç bir zaman bu gibi konularda ben dememeliyiz.Biz dersek toplum olarak birbirimize daha fazla yararlı oluruz.''Dünyanın vergisini veriyoruz herşeyi istediğimiz gibi kullanırız ''yerine , verdiğimiz vergilerin nereye gittiğini denetlersek , daha sorumlu vatandaş olacağımızı düşünüyorum.Sizin de kendi görüşlerinizin ,yaşınızın vermiş olduğu heyecandan kaynaklandığını zannediyorum.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 09, 2008, 20:02:04 »
 :alkis: Güzel bir konuya değinmişsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Haziran 09, 2008, 20:05:36 »
Ben daha çok aracın içinin temiz olmasından yanayım. Çok da abartmamakla birlikte bırak dışı tozlu olsun. Bahçe sular gibi aracı yıkamaktansa araçları basınçlı su ile yıkamalı, böylelikle su tasarrufu mümkündür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Haziran 18, 2008, 12:11:17 »
Ufuk bey,
siz hiç su bulamadığı için gazozla traş olan kimseleri gördünüzmü?..Bir damla su içebilmek için çeşme musluğuna ağzını dayayıp akmayan suyu içine çeken ve arkasında bekleyen onlarca kişiyi hiç gördünüzmü?Ben bunları yaşadım ve gördüm.Hiç bir zaman bu gibi konularda ben dememeliyiz.Biz dersek toplum olarak birbirimize daha fazla yararlı oluruz.''Dünyanın vergisini veriyoruz herşeyi istediğimiz gibi kullanırız ''yerine , verdiğimiz vergilerin nereye gittiğini denetlersek , daha sorumlu vatandaş olacağımızı düşünüyorum.Sizin de kendi görüşlerinizin ,yaşınızın vermiş olduğu heyecandan kaynaklandığını zannediyorum.
bizim belediyede yolları yıkıyo akşama kadar suyla kafayı yiyorum :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yaklaşma toz olursun geçme pişman olursun
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #17 : Haziran 18, 2008, 21:43:49 »
ayda 2 kere yıkarım kovamı fırcamı cilalı sampuanımı alırım benzin aldığım yerde kendim yıkarım adama versem fırçayı bastıra bastıra sürüyo boyayı çiziyo peşindende kuru bezle siliyom ve hiç iz kalmıyo yağmur olmadığı sürece 1 haf6ta parlıyo iz kalan arkadaslara tavsiyem mutlaka yıkama sonrası silin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Haziran 18, 2008, 23:22:48 »
valla bizim araba ayda bikere yıkanıyo bizde kamyonlar olduğundan ona sıra hiç gelmiyo bizimkininrengi vişne çürüğü ama şuan rengi çamurdan tozdan griye döndü su tasarrufu yapalım bu susuzlukta arkadaşlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 18, 2008, 23:50:10 »
hakan abi bende ordan bahsetmek istemiştim işte sorun insanların su tüketimini azltmasıyla çözülcek bişey değil
Bir bakima  dogru ama israf ettigimizde de bereketi kalmiyor hicbirseyin. Goller, dereler kuruyor. Herkes kendi kullanimina ozen gosterirse tek tek kullanilan suyun toplamindan daha fazla suyu geri kazanabilecegimize inaniyorum.
Ama tabii susuzluk, ote tarafta da seller hep insanlarin yolactigi iklim degisikliginin kuresel bir yansimasi.
Fe... :-)