0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
toyota servisine pahalı diyenler acaba hangi dünyada yaşıyor merak ediyorum.
Arkadaşımda VW Bora var. yedek parça vs. fiyatları benim Corolla'ya göre neredeyse %20-25 daha uygun. 60 küsür TL dediydi sanırım 3 boyutlu plastik paspas,bizimkiler 90 küsür en basitinden. Karşılaştırma yaptık polen,hava filtresi,silecek lastiği, periyodik bakımlar, motor yağı fiyatları vs. Toyota'ya göre daha uygun hep. Hava filtresi değişimine 8 TL alan servis ucuz mudur ? bence değil.
Muammer bey orjinal filtre Bütün sektörde olduğu gibi mada in china. Toyota da cin'de mal ürettiriyor. Ama kalitesi toyota sonuçta. Ama diğer söylediklerinize katılıyorum. Aracımın benden önceki sahibi yan sanayi yağ filtresi kullanmış yağ sızdırıyordu. Servisden orjinal filtre aldım yağımı değiştirdim filtremi değiştirdim sıkıntı kalmadı.
Muammer bey hangi yetkili servis bu acaba?
Servis buji değişimine 30 tl işcilik istedi, bujilerin fiyatı zaten 9,13*4=36,52 tl.Bujileri, karter tapa contasını ve yağ filtresini servisten; Hava, polen filtrelerini ve Castrol 10-40 yağıda sanayiden aldım.yağ değişimi, bujilerin değişimi, filtrelerin takılması ve lastik havalarının kontrolüne toplam verdiğim işçilik 25tl, eğer serviste yaptırsaydım işçilik ne alırlardı bilemiyorum
AÇıkcası aracı servise götürdüğümde, atölyeye indiriyorlar bende peşinden tabiki inciğini cinciğini yokluyorum neyi var neyi yok diye aklımda kalmıyor haliyle.