Gönderen Konu: m-mt baskı balata ve senkromaj  (Okunma sayısı 4773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
m-mt baskı balata ve senkromaj
« : Mart 12, 2012, 22:17:11 »
selam arkadaşlar 2008 d4d mmt 150bin km aracım baskı balata ve senkromaj değişimi için illa servise,mi gitmeliyiz. İstanbul,da bu işi yapabilecek servis bilen ve yaptıran yaptıran var,mı ve maliyeti nedir servis net bir rakam vermiyor. Sade senkromaj için 1000 ila 1250  olur dedi sonra 2000 de bulurmuş.Değişmiş ken baskı balata değişse iyi olurmuş

Toyota Club Türkiye

m-mt baskı balata ve senkromaj
« : Mart 12, 2012, 22:17:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: m-mt baskı balata ve senkromaj
« Yanıtla #1 : Mart 12, 2012, 22:32:21 »
Senkromeçlerinizde sorun mu var? varsa neden oluştu?

Arızalar giderilip şanzıman yerine takıldıktan sonra kalibrasyon yapılıp arıza ışıklarının söndürülmesi gerektiği için yetkili servise gidilmesi gerekiyor. Yoksa aracınızı hareket ettiremezsiniz bile. Zaten otomatik bir şanzımanı dışarıda elletmek genelde gereksiz risk alınıyor anlamına gelmektedir.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2012, 22:49:35 »
2, vitesten 3 e geçiste  pet sişe sesi gibi bir cat sesi geliyor. 2 ila 3 km sonra tabi biraz da havanın durumuna bağlı hava sıcaksa  soğuk sa 4 ila 5 km den sonra kesiyor. servis senkromaj dedi  daha önce basına gelen var mı varsa nasıl ve nerede yaptı 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2012, 22:58:30 »
İstanbulda toyotronic mithat usta var. Görüşün fiyat alın derim.
Lakin serviste garanti kapsamında olacak, o da önemli bir mevzu.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2012, 23:08:18 »
nerede ve nasıl bulurum tlf nunu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2012, 23:09:05 »
Şanzımanı, sadece indirip tekrar yerine takıp, etrafını tekrar orjinal fabrikasyon toparlamak dahi çokta basit bir şey değil,

Buna ilave, sizin şanzımanınız sökülüp dağıtılacak, senkromeç değiştirilecek, kontrol ve bakımı yapılacak, sonra toplanacak,

Sökülmüşken baskı balataya bakılacak, belki bilyada değişecek, şanzıman yağı yenilenecek, rot ayarları yenilenecek vs.

2000TL ye ulaşmaması gerekir, sıkı bir pazarlık yapınız, aslında yapılacak işlemler değişecek parçalardan daha karmaşık, o nedenle önemli, yetkili servisten şaşmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 12, 2012, 23:11:03 »
Atatürk Cad.  Çeşme Durağı  no:55 / B  GÜNGÖREN - İST . Tel : 0212 637 80 80  Fax : 0212 637 35 04

İlgili ve bilgili bir ustadır, Mithat usta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 12, 2012, 23:14:11 »
Tekin Abi serviste 2bine yaklaşır. Dışarda da 300-500 eksik olur yani servis mantıklı gibi. Sonuçta değişen parça, kalibrasyon vs. servis garantsinde olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 12, 2012, 23:16:38 »
teşekkür ederim ilginize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 12, 2012, 23:19:53 »
Tekin Abi serviste 2bine yaklaşır. Dışarda da 300-500 eksik olur yani servis mantıklı gibi. Sonuçta değişen parça, kalibrasyon vs. servis garantsinde olur.

Aynen katılıyorum, zaten işin özüde o, her hangi bir aksaklıkta yetkili servis hemen sahiplenecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #10 : Mart 13, 2012, 00:29:16 »
20.000km önce 137000km.deyken aracımda mmt kampanyası doğrultusunda revize edilmiş baskı balata seti bedelsiz olarak değiştirildi. Bende helal olsun. MMT şanzıman ne kadar da beğenimi kazanmasa da adamlar malının arkasında sonuna kadar duruyor dedim. Ancak yaklaşık 500km. önce araç artık her zaman olmasa da 1. vitesten 2.vitese silkeleyerek geçer gibi oluyor, hatta 5. veya 4. vitesteyken hızlanmak istediğimde bir alt vitese E konumunda yada M de geçirdiğimde araç hızlanırken sanki balata kaçırıyor gibi hissettim. Arac hızlanırken güç bi geliyor bi gidiyor bi daha geliyor gibiydi. Servise gittim. Çok normal 20.000km de bir actuator motorunun adaptasyona ihtiyacı var denildi?!? nasıl yani ne demek bu şimdi dedim? Doyurucu bir cevap alamadım. Neyse bizim adaptasyon bitti ve araç geldi. Problem çözüldü denildi. Adaptasyon için istenilen 40 küsür TL ücreti ödedikten sonra araca bindim. Benim bahsettiğim sorun aynen devam... Geri döndüm geldim. Kusura bakmayın da hangi problemi çözdünüz dedim. Tekrar teste çıktık. Usta normal dedi. Dedim bunun neresi normal? İsterseniz randevu verelim şanzımanı indirip bakalım dediler. Yahu dedim daha 20.000km oldu ve aracı sürdüğümüz güzergahta doğru dürüst yokuş bile yok. Ayrıca aracı hiç sert kullanmadık bile... Bir taraftan da şanzımanın indirilmesini tavsiye etmem diyor. 160.000 bakımı için kendi ustama gittiğimde bakacağız. Yani bu iş dışarıda yapılmaz demek biraz abes olmuş. Dışarda yetkili servisten çok daha iyi şanzıman ustaları var. Adamların işi şanzıman dağıtıp toplamak zaten! Ayrıca adaptasyonu dışarda da gayet yapıyorlar. Yapılan işlem garantili olsaydı benim araba da bu normal?!? isterseniz şanzımanı sökelim ama en az 500-600TL işçilik olur demek ne kadar mantığa sığıyor sizce? Malum daha yapılan işlemin üstünden 1 yıl ancak geçti...

2. olarak aracı kullanırken diyelim 2.viteste hızlanıp 3000-3500rpm arası vites attı akabinde 3. viteste de hızlanmaya devam derken ayağınızı hafif gazdan çektiniz ki araç yumuşak bir vites değişimi yapsın. O da ne araç 5.vitese atıyor ve araç hızlanamıyor. Böyle bir yazılım ne yakıt tüketimine fayda sağlar ne de sürüş konforuna... DSG nere MMT nere...

sonuç olarak mmt şanzıman bence tam bir hayal kırıklığı...
Yaris D4D MMT & Golf GT Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 13, 2012, 09:38:41 »
 Arkadaşımın yakını reno da motor bölümünde çalısıyor ve daha öncede  kendi servisi vardı japon,cu idi  .Cumartesi günü aracı test etti çok önemli değil baskı balata değişeceği zaman yapılır dedi. Bu arada şu çok met edilen DGS  lerinde hiç söylendigi gibi iyi olmadığını ve her gün sorunlu DSG rin geldigini ve 2500 gibi rakamlara cıktığını ve en iyisi tam otmatik dedi. DSG MMT den daha  iyi değil anlasılan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #12 : Mart 13, 2012, 17:12:47 »
Bütün yarı otomatik şanzımanlarda problem var arkadaşlar. Bunun aksini kimse söylemiyor. Benim bir sürü arkadaşımda var DSG 6 ileri yağlı ve 7 ileri kuru kavramalı... Ancak bir gerçek var ki Sezar'ın hakkı Sezar'a... DSG'den sonra MMT kullanınca insan arabasını benzin döküp yakmak istiyor. Amacım polemik çıkarmak değil Toyota gibi bir firma nasıl böyle bir şanzıman yapar ve bu kadar yıl geçmesine rağmen hiç mi geliştirmez?
Yaris D4D MMT & Golf GT Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 13, 2012, 18:27:13 »

+Bebek

Aynen Sinana sonuna kadar katılıyorum çok doğru.

Senkromeçlerinizde sorun mu var? varsa neden oluştu?

Arızalar giderilip şanzıman yerine takıldıktan sonra kalibrasyon yapılıp arıza ışıklarının söndürülmesi gerektiği için yetkili servise gidilmesi gerekiyor. Yoksa aracınızı hareket ettiremezsiniz bile. Zaten otomatik bir şanzımanı dışarıda elletmek genelde gereksiz risk alınıyor anlamına gelmektedir.

:alkis: Tebrikler Tekin abi.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2014 d4d mmt
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #14 : Nisan 06, 2012, 12:43:06 »
Aynı sorun benim 2008 mmt d4d aracımda da var 60000 km de servise gittim bu kilometrede baskı balata değişimi normal denildi garantiye girmez 2400 tl baskı balata volan  toplam bedel istediler
yine siz 130000 km yapıp garantiden değişmişler ayrıca 20000 km daha yapmışsınız
garantim devam ediyor tüketici haklarına gitsek çözüm olurmu acaba?

Edit: Bilgihan Bey, mesajlarımızı küçük harf ile yazalım lütfen...
bilgihan