0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tekin bey açıklamalar çok hoş aslında benimde ilk aklıma gelen şeyler ama küçük/büyük hazneli rezervuarlar için esktra masraflar gerekir bu tür sistemlerin çoğu duvara gömmeli olanlardan olduğu için... Bizim ki tamamen eldeki malzemeye dayalı ipuçları
Benim önerim Akıllı Elektrik Sayacı kullanılması ve ses problemi olmayan evlerde çamaşır, bulaşık makinelerinin 22:00'dan sonra çalıştırılması ayrıca ütü gibi elektrik tüketimi yüksek olan cihazlarında mümkün olduğunca 22:00'dan sonra kullanılmasını tavsiye ederim.
onları yapana kadar bizim gemilerde uyguladığımız, taktik çok daha ekonomik, özellikle deniz kenarında oturan arkadaşlar için birebir.Tatlı su sadece akşam saat 1630-1730 arası veriliyor, ve sifonlara kesinlikle tatlı su kullanılmıyor, bunun yerine deniz suyu kovayla alınarak klozetlere dökülüyor, sıfır su sarfiyatı. Tabi bunu yapmadan önce bütün devreler elden geçmeli, yoksa başka bir yerde su kaçağı durumu oluşmuş olabilir, bu durumdada yapılan ekonomi pek bir işe yaramaz.Tabi bizde bunu uzun süre alargada kaldığımızda yapıyoruz, normal zamanda su free, malum evaporator üretiyor gemi seyir halindeyken
...Kombinin en yakınında genelde mutfaktaki petek olur. Servis, bu peteğin kapatılmasını öneriyor....
Vedat bey neden böyle birşey öneriyor servis. merak ettim doğrusu
Karadaki yaşam bölgelerinin atık suları bir merkezde toplanıp önce havalandırılıyor, buna biyolojik arıtma deniyor, eğer tuzlu su kullanılırsa bakteriler ölür ve asıl kirlilik o zaman başlar.
MARPOL , yani deniz kirliliği ile mücadele kurallarında, bu sular sahilden 12mil açıklıkta, gemi üzerinde belli bir sürat varken, suyun belli derinlik altından denize basılabiliyor, tabiatın dengesini bozduğunu düşünmüyorum
Emekli bir arkadaşımın evinde gördüğüm düzenek şöyle.Çamaşırmakinesi suyu boşaltacağı zaman balkondaki bir depoya gönderiyor.Tuvaletteki sifon ise suyu balkondaki depodan alıyor.Kendsine göre böylece tuvalet sabunlu suyla yıkanmış oluyor.Bana göre değil ama doğal yaşam kuramlarına girmeden düşününce mantıklı.
İnsanlar, sevgi, paylaşım, yardım gibi konularda oldukça fazla tasarruf yapar olmuş zaten günümüzde. Dünya bir elma, bizlerde onun üzerindeki kurtlarız ve sürekli onu kemiriyoruz, gerçek ihtiyaçlarımızdan da fazla bir şekilde. (Hakan Öztürk)Su ve hava karışımını basınçla klozete veren sistemler mevcut, ekonomi amaçlı olarak.