Gönderen Konu: ae 101 5. vites arızası  (Okunma sayısı 3339 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
ae 101 5. vites arızası
« : Mart 11, 2012, 20:53:41 »
Arkadaşlar merhabalar. 97 GLİ aracım var. Aracımın vites kolu gezinmeye ve 5. vitesten  atmaya başladı. 5. vitesin baskı balata, dişli, sekromeç ve ay değişti. Ama hala sıkıntı devam ediyor. Eskiden vitese atar atmaz vitesten atıyordu. Ama şu anda vites kolunda oynama yok 400 km yol yapıyorum 3 kez atıyor. anlayamadık gitti. dişli yeni sıfırını bulduk. Zorda olsa. neden yapabilir. Dişlide şansıma sıkıntı var desem sürekli atmaz mı? 400 km yolda 3 yada 4 kez atıyor. Bugün yine yola gittim ve denemek için otobanda 190'a kadar çıktım atmadı düz yolda sakin sakin giderken attı. Yardımcı olun lütfen!!!

Toyota Club Türkiye

ae 101 5. vites arızası
« : Mart 11, 2012, 20:53:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: ae 101 5. vites arızası
« Yanıtla #1 : Mart 11, 2012, 21:06:07 »
Vites kolunun oynamaması için bulunan yay yerinde olmayabilir, kontrol ettiriniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2012, 21:14:31 »
Teşekkürler Tekin Bey. Yarın ustaya bırakacam aracı. İnşallah basit bir şeydir. Çünkü sıkıldım artık 2 haftadır sürekli bişeyler istiyorlar ve değiştiriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 11, 2012, 21:14:55 »
bende vitesten atma sorunu vardı, senkromeç değiştirmek sorunu çözüyordu komple bütün 5. vites dişlisi değişti. hatta sitede konusu olacaktı
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2012, 21:17:15 »
konuyu da buldum, başlığı saçma açmışım o yüzden görmemiş olabilirsiniz;

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=9121.0
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Mart 11, 2012, 21:24:19 »
Teşekkürler Türkay Bey motor ve şanzıman takozlarına varana kadar da değişti sekormeç dişli ne varsa değişti. 70 80 Km yol yapıyorum atma yok sürekli 5. viteste onca yol yaptıktan  sonra tık diye boşa çıkıyor. Bakalım yarın ne çıkacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 11, 2012, 22:51:34 »
Teşekkürler Türkay Bey motor ve şanzıman takozlarına varana kadar da değişti sekormeç dişli ne varsa değişti. 70 80 Km yol yapıyorum atma yok sürekli 5. viteste onca yol yaptıktan  sonra tık diye boşa çıkıyor. Bakalım yarın ne çıkacak.
bence usta değiştirin. ankarada iseniz benim sorunumu çözen ustayla tanıştırabilirim sizi. ben kendisiyle ilk kez bu sorunda tanıştım, o gün ilk kez yetkili servis dışında biri arabayı elledi ve o gün bu gündür o ustamla yola devam ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 12, 2012, 08:54:57 »
şanzıman işi zor iş her usta bu işin hakkını veremez o yüzden sırf şanzıman işi yapan tecrübeli ustalara bu işi yaptırmak doğru olur birde şanzıman parçaları orjinal olarak sadece servislerden temin edilebiliyor yan sanayi veya çıkma takılan parçalarda sorun oluyor siz en iyisi bu işi en iyi yapan bir ustaya gidin sök tak sök tak bu sefer başka sorunlar çıkacak ve sizi maddi yönden yıpratacak birde bir arkadaşta otomatik vitesli ae101 var şanzıman arızalandı servise sıfırını sormuş kopmle şanzımana 12 bin tl fiyat çekmişler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 12, 2012, 10:33:48 »
Olay şanzumana indiyse kolay kolay düzen tutmaz .Ustasına düşmeniz lazım.Tavsiyem çıkma bir şanzıman bulmanız veya aracı elden çıkarmanız yönünde olur.Ben 13 yıl bindikten sonra satmak zorunda kaldım .Bu ae101 ler böyle bir araba harika arabadır doyamazsınız çok nadir arıza yapar ama bir yapmaya başladımı adamı canından bezdirir.Birde parça fiyatları malum o yüzden en mantıklısı size göre neyse onu yapın derim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "