Gönderen Konu: 2000-2002 1.4 vvt-i terra görüşlerim  (Okunma sayısı 3845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '01
  • 6 kere teşekkür edildi
2000-2002 1.4 vvt-i terra görüşlerim
« : Mart 10, 2012, 17:18:24 »
Evet arkadaşlar aracımı alalı 8 ay oldu, 8 aydaki görüşlerim araç seri sessiz gazda da benzinde de fark görmüyorum, sürüş zevki güzel rahat ve bana göre konfor olarak iyi.

Lastikler pirelli alınmış aldığım da lastikler yeniydi yüksek hızda 120-130 km de rüzgar sesi içeri geliyor lastik sert olduğundan lastik sesinide alabilirsiniz.
Hava filtresi kapağı çok dandik yapılmış vidalı sistem olsa daha iyi olurdu klipsler bence çok iyi sıkmıyor.Burda eksatra hava çekerse rölantinizdeki oynama bence artıyor , hava akış metre etkileniyor.
Aldığımda yağ eksiltme sorunu olduğunu biliyordum ama öyle aman aman bi yağ eksiltme sorunu yok yağ değişimi yapılalı 7500km oldu yağ çubuğu maximumun çok az altına indi ve bu aralar yağ değişimi yapacam mobil 1 10-40 ve bor kullanmayı düşünüyorum.Bu yağ eksiltme son çıkan corollalara göre hiç bişey değil.
 Bu gün polen filtresini yerinden çıkardım bu kadar kötü yere nasıl becermişlerde koymuşlar bu filtreyi aklınız durur.Aşağı doğrıu çekerken tabana değiyor ve yamuk yumuk çıkarmak zorunda kalıyorsunuz orjinal değilmiş zaten temizledim yerine takarkende biraz kırdım.Bu arada  torpido gözünü sökmeden çıkarmak imkansız gibi bişey.
Servis fiyatları adana onatçadan polen filtresi 75tl hava filtresi 47tl yağ değişimi filtre conta dahil 200tl ye yakın dedi.
Mersin servis kapalı yağ filtresini sordum elimizde yok dediler.

Buna rağmen araçtan memnunum inadına corolla 1.4 terra 2002 diyorum.Kasasına farına aşığım arkadaşlar.
Bu arada aynı araca sahip arkadaşlar burada buluşalım.Sorun ve önerilerimizi burda paylaşalım.

Kolay gelsin nice sağlıklı mutlu corollalı günlere.
2001 1.6 terra sol special corolla

Toyota Club Türkiye

2000-2002 1.4 vvt-i terra görüşlerim
« : Mart 10, 2012, 17:18:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: 2000-2002 1.4 vvt-i terra görüşlerim
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2012, 17:41:07 »
Bugüne kadar Allaha şükür büyük bi sorun yaşamadım, sadece alarmdan dolayı benzin pompasına elektrik gitmedi onuda iptal ettirdim, kışa girdiğimizde arabayı ilk çalıştırmada düşük devirde çalışmaya başlamıştı ve sarsıntı yapıyordu 5-10 saniye sürüyordu onuda lpg ayarı ve hava filtresini iyice sıkıştırıp üstünü bezle kapladım sorun geçti.Bujileri de 20tl ye değiştirdim.
Aldığımda koltuk döşemelerinin üstünü kaplattım 100tl, 70 tlye cam filmi taktırdım ve sony cd-usb çalar 250tl ye taktırdım.Teyb değişimi çok basit soketler aynen takılıyor ve uyumlu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2012, 17:59:43 »
güle güle kullanın, yakın bir arkaadaşımda da, aracınızın aynısından var, bende bir kaç defa sürme fırsatı buldum, ve arabayla uzun süre seyahat yaptım.
lastik konusunda, sessiz bi lastik istiyorsanız, toyo proxes cf1 tavsiye ederim, biz o aracın üzerinde çok güzel verim aldık.
hava filtresi dandik demişsiniz, bilmiyorum önceden hangi araçları kullandınız ama, milyon dolarlık araçlarda dahi, kutu için klipsli sistem kullanılıyor. vida gibi zaman içinde, paslanma, deforme olma sorunu kesinlikle yaşanmıyor bu sistemde.
servisten o fiyatlara, hava ve polen filtresi almak bana mantıklı gelmiyor, ama tercih meselesi tabi, 15tl lik hava filtresine 45, 20liralık polen filtresinede 75lira vermem, senelerdir aynı yan sanayi ürünleri kullandığım içinde, orjinalleriyle menzillerinin arasında hiçbir fark olmadığını net şekilde gözlemledim. polen filtresini değişimini biz kendimiz yapmadık ama, yapan ustalar pek uğraşmamıştı, alışık olduklarından heralde. kapalı yağ filtresi derken ? , o yağ filtre kapağını arıyorsunuz sanırım, hasarlımı sizde ki ?
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2012, 18:20:59 »
Araya virgül koymayınca yanlış okunuyor mersin servis şu an kapalı,15 martta açılır diyorlar.Bende servisten almayı düşünmüyorum bilgi amaçlı yazdım sanayide bulursam yan sanayi kullanacam.Hava filtresinin kapağının bir tarafı geçmeli diğer tarafta klips var bu da zamanla gevşemeler yapıyor ve kapak tam otursa bile sıkmıyor bence.Bende önce tipo vardı üç tane yıldız vida ile sıkılıyordu ve gram kapak oynaması olmuyordu.Demek istediğim ileri ki yıllarda bu aksamlar aşınıyor klipsler tam sıkmaz oluyor ve aradan hava çekme olasılığı artıyor  buda içeri kirli hava girmesine maf sensörüne etki ediyor.Bu sıfır araçlarda olmaya bilir ama 10 sene sonra bu dediğim meydan geliyordur.Vidalı olsa sıkıntı olmazdı bu benim görüşüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2012, 18:32:52 »
Araya virgül koymayınca yanlış okunuyor mersin servis şu an kapalı,15 martta açılır diyorlar.Bende servisten almayı düşünmüyorum bilgi amaçlı yazdım sanayide bulursam yan sanayi kullanacam.Hava filtresinin kapağının bir tarafı geçmeli diğer tarafta klips var bu da zamanla gevşemeler yapıyor ve kapak tam otursa bile sıkmıyor bence.Bende önce tipo vardı üç tane yıldız vida ile sıkılıyordu ve gram kapak oynaması olmuyordu.Demek istediğim ileri ki yıllarda bu aksamlar aşınıyor klipsler tam sıkmaz oluyor ve aradan hava çekme olasılığı artıyor  buda içeri kirli hava girmesine maf sensörüne etki ediyor.Bu sıfır araçlarda olmaya bilir ama 10 sene sonra bu dediğim meydan geliyordur.Vidalı olsa sıkıntı olmazdı bu benim görüşüm.
beyefendi o araçta, 4 adet klips var hava filtresinden, 4 köşeye yakın yerden tutan, sizde eksik bence, oralara klips bakın, ben ilk yazdığınızda durumu anlamamıştım, dediğiniz gibi tek taraftan tutuyorsa tabiki sağlıksız, ama ben eminim4 adet klips olduğuna, sizin için fotolarıda araştırıcam, zaten sizde dikkat ederseniz , 4tane klips ayağı olması lazım
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2012, 18:49:56 »
Bor katkı, az miktarda yağ yakan motorunuza iyi gelmeyebilir, zaten birkaç bin km sonra özelliği kalmamaktadır, verilen paraya yazık,

Mersin'de yaşıyorsunuz, dolayısiyle 15W-50 yağ kullanmanız motorunuzun ömrü için daha faydalı olacaktır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 10, 2012, 19:25:58 »
Bor katkı, az miktarda yağ yakan motorunuza iyi gelmeyebilir, zaten birkaç bin km sonra özelliği kalmamaktadır, verilen paraya yazık,

Mersin'de yaşıyorsunuz, dolayısiyle 15W-50 yağ kullanmanız motorunuzun ömrü için daha faydalı olacaktır.

Tekin bey bu sene burda kışda baya bi yaman geçti bi ara arabanın üstüne yağan çiğ donmuş kapıları açamadım arabanın üstü komple buz tutmuştu yıkadıktan sonra kapıları açtım ve ilk çalıştırmada aldı.Sizin dediğiniz yağın sıcaklık değeri -+ kaç derece tam bilmiyorum ama soğuk havada yeterli gelmeye bilir.

Alper bey hava filtresi kapağı aracın motor tarafı geçmeli diğer tarafı klipsli bendeki arac böyle.Klipsin birinide kırmışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 10, 2012, 19:27:57 »
doğrudur, sizin aracınızı sizden iyi bilemem, tabi, dediğiniz doğru o takdirde, pek kullanışlı değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 10, 2012, 22:29:13 »
Tekin bey bu sene burda kışda baya bir yaman geçti bir ara arabanın üstüne yağan çiğ donmuş kapıları açamadım arabanın üstü komple buz tutmuştu yıkadıktan sonra kapıları açtım ve ilk çalıştırmada aldı.Sizin dediğiniz yağın sıcaklık değeri -+ kaç derece tam bilmiyorum ama soğuk havada yeterli gelmeye bilir.

15W-50 =  -15  +60 arası, tam sizin oralara göre ve sizin motorunuz içinde çok iyidir, markasına siz karar verin.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 14, 2012, 11:15:17 »
Evet dün elf f1 10-40 yağ ve filtreyi değiştirdim 75 tl.Hava filtresi ve polen filtresinide değiştirdim 30 tl.
Bu arada polen filtresinide kolayca takmayı öğrendim.Torpidoyu sökmüştüm ama sökmeye gerek olmaya bilir.Alttaki dört tane siyah klipsi söküp kapağı açıyoruz eski olanı çıkarırken ilk bölme çıktığında o bölmeyi vites tarafına doğru iyice büküp ikinci bölmeyi çıkarıyoruz daha sonra üçüncü bölmeyi çıkarıyoruz kırılabilir sebebi iyice gevremiş olmasıdır.Yeni olanın ilk bölmesini yine vites tarafına doğru büküp yanındaki yuvaları iyice yerleştirip içine doğru itiyoruz aynı işlemleride iki bölme için yine yapıp yerleştirip kapatıyoruz.
Önceleri aşağı doğru çektiğimden ve aşağıdan yukarı doğru takmaya çalıştığımdan zemine arkası değip yerleştirememiştim.Aslında bölmeleri büküp yerleştirdiğimde hiç sorun olmuyor.Kendim uğraşarak buldum bölmeler arası kırılır diye tereddüt etmiştim ama aslında aralar yumuşak ve bükülebiliyor.
Kolay gelsin.Bu arada yağ yakmayı kesici ürün olduğunu söyledi ustam koydurmadım.7500 km de 500-1000gr arası bence normal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 14, 2012, 21:54:44 »
 moralinizi bozmak istemem ama normal değil aksine araçlarımızda bu durum üretim hatasıdır
benimkide başlangıçta seninki kadar yağ yakıyordu zamanla arttı ve canımı sıkmaya başladı.....
ve mithat ustamın eli değdikten sonra gram yağ yakmıyor.

Bu arada yağ yakmayı kesici ürün olduğunu söyledi ustam koydurmadım.7500 km de 500-1000gr arası bence normal.
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 14, 2012, 23:25:11 »
Aynı kasa 1.6 vvti var bende.Ben aracımdan memnunum.Beni tek üzen yanı bagaj hacmi bizim gibi 5 kişilik bir aile için yeterli değil.Yağ yakma konusunda ben eksildikçe yağ ekleyip yağ değişimlerini aksatmamaya dikkat ediyorum.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 15, 2012, 10:47:30 »
Aslında birazda kullanmaya bağlı ben arada motoru yüksek devirde kullandığımdan yağ eksiltmiş olabilir.Günlük 20-30km yapıyorum sehir içi oda pek etkilemiyor.Bor koydurma olayım olmadı ama aklımında ucunda,yağ eksiltmeden değilde sürtünme katsayısını azalttığı için düşünüyorum.Bi arkadaşımla geçen muhabbettimde eski kasa 94 model bmw de kullanmış, konu şu hiç yağını kontrol etmediği için yağ değişiminden bir kaç gün sonra kontrol yapmak aklına gelmiş, çubuğa baktığında yağ kalmamış ve arabanın motorunun gitmediğine şaşırmış ve bu böyle 3 gün kadar kullanılmış, ustasını aramış ve olayı anlatmış getir bakalım demiş ve yine yağ koymadan ustanın yanına gitmiş olay karter delinmiş ve bütün yağ akmış,ustası borun kurtardığını söylemiş.
Bi ara bor testlerinde motoru komple söküp yağsız çalıştırmışlardı...gerçekten doğru olduğunu düşünüyorum..
Yani sürtünmeyi en aza indirmek motorun gücünü ve performansını artırırken aşınmasını en aza indirmesi gibi yorumlanabilir.