Gönderen Konu: Battım :))  (Okunma sayısı 6167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Battım :))
« : Haziran 05, 2008, 21:59:37 »
Arkadaşlar bugün aracı bakıma götürdüm..özel servisti ama daha önce toyotada çalışan ve %90 toyota araçların gittiği bi yere gittim.
gelelim masraflarımıza

motor yağı 15/40 mobil
motor yağ filtresi
bujiler (denso)
şanzıman yağı (mobil atf)
sağ arka amortisör
sol arka amortisör
viraj demir rotili (sağ ve sol arka z rot)
amortisör toz körükleri (sağ ve sol arka)
amortisör takozu (sağ ve sol arka)
arka fren papuç ve balataları
V katışı
klima kayışı
Hidrolik direksiyon kayışı
Rulman
balata temizleyici
Motor temizleyici (duble up)
arka kampana boyama (gümüş)

bunların yanında usta hava filtresini ve kutusunu söktü daha sonra kelebeğin olduğu yer resmen kurum bağlamıştı oraya bi ilaç sıktı ve aracı çalıştırıp gaz verdiğimizde resmen eksozdan simsiyah bütün kurumlar çıktı daha önce hiç görmemiştim böyle birşey yapan..

birde diagnosis yazan kutu var motorda sanırım onu bilgisayara bağlamak için kullanıyorlarmış..bir kablo ile onu resetledi ve araba çalışır halde 3-4 dk öylece bıraktı aracın motor arza ışığı yanıp yanıp sönüyordu orjinal ayarlara çevirmek içinmiş o...sonra araçla bir gezdik arkadaşlar arabada ne ses var ne soluk sanki sıfır araca biniyor gibi oldum..birde usta dediki arka helezonlar değimez ama zamanla yükten dolayı metal inmesi gibi bişey yapar dedi tam hatırlayamadım şimdi gittik öne baktık tam 4 parmak çamurluk ile lastik arasında fark vardı arkaya gittik 2 parmak bile yoktu zaten çok kolay sürtüyordu birde kendi oturdu şimdi bak dedi bi baktım 1 parmak... araç orjinalinde arkalarda 4 parmak olur ama zamanla bu hale geliyor dedi aracın tam dengeli olabilmesi için biz gelen araçlara takoz koyuyoruz dedi şuan önle arkalar eşit yükseklikte oldu
çok para verdik ama araç şuanma mis gibi oldu arkadaşlar arabada ses falan vardı motordan gelen şuan aracın çalıştığını bile anlayamıyorum... bu arada Adil Bey'e çok teşekkür ediyorum bana çok yardımcı oldu..

bu arada arkadaşlar arka fren balatalarını değiştirseniz orjinal takın frenler acayip iyi tutmaya başladı :)

Toyota Club Türkiye

Battım :))
« : Haziran 05, 2008, 21:59:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: Battım :))
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2008, 22:12:21 »
Ercan bey aracınız kaç model di ve kaç kilometre dey di ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2008, 22:16:51 »
Ercan bey, aracınızın km.si nedir acaba. Benin 98  gli henüz 53.000 km.de,Buji ve ön balataların haricinde henüz başka parça değişmedi.sıra bizede geliyor sanırım.Serviste bunun 2 misli öderdiniz.İyi günlerde kullanın.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2008, 22:22:54 »
arkadaşlar saolun aracım 96 gli ve 95bin km idi..ustanın dediğine göre daha önceki sahibi akıllı insan arka amortisörleri değiştirmek yerine yaptırmış yani kaynaklı idi ve orjianlinde gaz lı ve yağlı amortörmüş tabii tamirde gaz  falan kalmıyor..valla arkadaşlar fazla bekletmek iyi değil birde çok para gidince :D zamanında yaptırın bakımlarını derim..

kemal bey sizde bi amortisörlere baktırın isterseniz ve kayışlara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2008, 22:45:49 »
Ercan bey,
Trigeri ısrarla değiştirmiyorlar.Amortisörler biraz zayıfladı.Fakat en kısa zamanda ben de bir liste yapıcam.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2008, 22:48:52 »
valla hocam ben 87binde iken trigeri değiştim ne olur ne olmaz diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2008, 23:27:15 »
Komple veya ayrı ayrı fiyat ve de gittiğiniz yeri de söyleyinde biz de batalım. Epey zevkli gibi anlattınız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 06, 2008, 09:43:08 »
amortisörler ne ile değişti? ben de değiştirmeyi düşünüyordum da yaylarla birlikte...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 06, 2008, 09:45:09 »
amortisörler ne ile değişti? ben de değiştirmeyi düşünüyordum da yaylarla birlikte...
Alper abi amortisörler KYB marka idi.Usta bana yayların değişmeye gerek olmadığını söyledi ama zamanla çökme yapıyormuş aracın arkası bayağı bi yerde idi takoz koydu ve önle arkayı eşit seviyeye getirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 06, 2008, 10:09:46 »
yok, benim yay değiştirme nedenim farklı :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 06, 2008, 10:18:33 »
yok, benim yay değiştirme nedenim farklı :D

anladım Alper abi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 11, 2008, 18:25:38 »
Seni böyle mutlu görmek çok güzel ercan ya. Ne kadar ödediğini bilyorum ama öyle bir zevkli ve emin anlatmışsınki memnun kalmana ve bunda benimde payım olamsına sevindim. Ayrıca dostluğun için ben teşekkür ederim. Önemli olanda bu, dostluğun yeter Ercan'ım kendine dikkat et.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 11, 2008, 19:50:29 »
Seni böyle mutlu görmek çok güzel ercan ya. Ne kadar ödediğini bilyorum ama öyle bir zevkli ve emin anlatmışsınki memnun kalmana ve bunda benimde payım olamsına sevindim. Ayrıca dostluğun için ben teşekkür ederim. Önemli olanda bu, dostluğun yeter Ercan'ım kendine dikkat et.

Evet abi ben biraz fazla tez canlıyım araba konusunda eskide olsa 14 milyarlık arabada olsa benim araçla aramda farklı bir bağ var ve aracıma bişey olmasına dayanamam. ayrıca şuan sıfır palio punto kalos gibi araca bineceğime şimdiki aracımı tavsiye ederim yine...valla bu sitenin en güzel yönüde bu olsa gerek çok güzel arkadaşlıklar dostluklar kazanılıyor. Selim Kara arkadaşımızı biçok üye bilir bende burada tanıştım Selim ile ve 1 seneyi geçgin süredir sürekli telefonda konuşuruz msnde konuşuruz daha birbirimizi göremedik ama çok samimi dost olduk askere gitti geldi hala görüşüyoruz :)
inşallah seninlede hep dost kalır hep birbirimizden haberdar oluruz abi ben tekrar teşekkür ediyorum..insan akrabasına yapmıyor bu zamanda, böyle ilgi göstermiyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 12, 2008, 08:38:22 »
 :kanka:  :alkis: İnsanların birbirinin değerini bilmesi çok güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 13, 2008, 10:44:15 »
Kesinlikle haklısın Hakan, burda eşsiz arkadaşlar var. Hepsi birbirinden kıymetli.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 13, 2008, 10:46:32 »
Evet abi ben biraz fazla tez canlıyım araba konusunda eskide olsa 14 milyarlık arabada olsa benim araçla aramda farklı bir bağ var ve aracıma bişey olmasına dayanamam. ayrıca şuan sıfır palio punto kalos gibi araca bineceğime şimdiki aracımı tavsiye ederim yine...valla bu sitenin en güzel yönüde bu olsa gerek çok güzel arkadaşlıklar dostluklar kazanılıyor. Selim Kara arkadaşımızı biçok üye bilir bende burada tanıştım Selim ile ve 1 seneyi geçgin süredir sürekli telefonda konuşuruz msnde konuşuruz daha birbirimizi göremedik ama çok samimi dost olduk askere gitti geldi hala görüşüyoruz :)
inşallah seninlede hep dost kalır hep birbirimizden haberdar oluruz abi ben tekrar teşekkür ediyorum..insan akrabasına yapmıyor bu zamanda, böyle ilgi göstermiyor..

Estağfurullah Ercan'cım ne yaptıkki. Dert etme gönüller bir olsun her zaman herkese kapım açık elden ne gelirse.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #16 : Haziran 13, 2008, 18:10:47 »
Ercan bey bu yazdıklarınız ne kadara mal oldu merek ettim bende yeni bir toyotacıyımda arababm 138 bindi aldığım şimdi 140 bin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Haziran 19, 2008, 19:57:02 »
herkez fiyatı görmesin diyosan mail at kardeş metenetinternet@hotmail.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 19, 2008, 21:33:37 »
Ercan o Kartal'dan indikten sonra senin araba Limuzin gibi gelir adama :)

Adil abi beklerim demişsin ama o kadar geldik bi bardak çayını zor içtik, sanki boş oturuyormuşsun gibi bide beklerim diyon :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #19 : Haziran 20, 2008, 10:48:12 »
Ecan kardeş senin ustanın ismini ve adresini verirmisin