Gönderen Konu: Sis Farı Yardım  (Okunma sayısı 2294 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür etti
Sis Farı Yardım
« : Mart 09, 2012, 21:29:24 »
Merhaba. 2004 corolla hb aracımı alırken sisleri yanmıyordu. Bir ustaya gösterdim sıkıntı her neyse yapabilir mi diye. Hocam ampülleri yok bunun dedi. Sislerin ampül yuvalarını genişletip xenon takmışlar. E ne olacak usta dedim? Ya yeniden xenon takıcaz yada lambaları komple değişeceksin dedi. Bende xenon taktırmayı düşünüyorum. Daha önce forumda gezinirken bi yerde karşılaşmıştım şimdi ara tara bulamadım. Muhakkak bilen arkadaşlar vardır ne tür bir xenon taktırmalıyım ve numarası mı ne varmış tam olarak bilmiyorum yanılmıyorsam hb diye geçiyo bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Değerli yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
2004 corolla hb sol
2012 avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

Sis Farı Yardım
« : Mart 09, 2012, 21:29:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Sis Farı Yardım
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2012, 21:37:34 »
h7 diye biliyorum ben xenon cok süper olur tavsiye ederim :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2012, 21:41:01 »
Yuvaları genişletilen farlara yeni ampuller takmayı düşünüyorsunuz ama yuva orjinal olmadığı için su alma riski oluşmayacak mı?

Sis farları yükseklik ayarsız ve merceksiz modeller olduklarından kesinlikle karşıdakini rahatsız edecektir,

TÜV'den geçebilecekmisiniz?

Bence dikkatli bakarsanız içlerindeki kromajın da bozulduğu farları yenileriyle değişip halojen ampul kullanmanız her halukarda faydalı olacaktır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2012, 21:43:06 »

h7 diye biliyorum ben xenon cok süper olur tavsiye ederim :)

Serdarr!  :kötü:

Neye göre tavsiye edersin? Bunu belirtmen lazım ben açayım senin mesajını biraz... Evet görüntğ açısından süper olur peki ya asıl amacı ve diğer insanlara yaşatacağı zorluk?

Sis farları sis li havalarda daha iyi aydınlatmak için tasarlanmış ve konumlandırılmıştır.... Beyaz renk ise bu amaca tamamen ters siste ancak arabanın önünü gösterir ::)

Yanlış anlamayın ama :olu:

Ne tür bir xenooooonnn.... Bence küfür kalkanı olan bir xenon takın tabi öyle bir model çıktıysa ::) ::)

Mesajı bir türlü gönderemedimmmmmm ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 09, 2012, 21:45:48 »
 :olu: :-[
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 09, 2012, 21:54:30 »
haklısınız sislerin xenon olması karşı tarafı rahatsız edici olabilir. TÜV e kalmadan bizim bu düşünceye sahip olmamız gerekir. O zaman normal ampül taktıralım. sanırım tamponu komple indirirler o yüzden servise gitmek gerekli. değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
2004 corolla hb sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 09, 2012, 22:01:58 »
xenon takk :) beni dinle pişman olmazsın abi :D :D :) senin makineye on numara gider :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 09, 2012, 22:06:21 »
Yuvaları genişletilen farlara yeni ampuller takmayı düşünüyorsunuz ama yuva orjinal olmadığı için su alma riski oluşmayacak mı?

Sis farları yükseklik ayarsız ve merceksiz modeller olduklarından kesinlikle karşıdakini rahatsız edecektir,

Bence dikkatli bakarsanız içlerindeki kromajın da bozulduğu farları yenileriyle değişip halojen ampul kullanmanız her halukarda faydalı olacaktır.

Tekin beye katılıyorum,
Çok güzel açıklamışsınız.
+1  :alkis:
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 09, 2012, 22:15:49 »
haklısınız sislerin xenon olması karşı tarafı rahatsız edici olabilir. TÜV e kalmadan bizim bu düşünceye sahip olmamız gerekir. O zaman normal ampül taktıralım. sanırım tamponu komple indirirler o yüzden servise gitmek gerekli. değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Tampon indirilmiyor, alt korumanın sadece önlerinin sökülmesi yetiyor, yeni farla birlikte yeni ampuller beraber olacaktır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 09, 2012, 22:20:26 »
Selçuk öncelikle bu hoş tutumundan dolayı seni tebrik ediyorum... Aracın japon elinde güzel bir fırsat var tatlı sarı ampul bulamazsın belki ama, tatlı sarı yapabilirsin sisleri üzerine folyo çekersen çok hoş bir görüntü elde edersin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 09, 2012, 22:33:38 »

Tekin Bey ve Ahmet Can Bey değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. aslında ben arabamın nasıl görüneceğinden çok nasıl daha çok işime yarayabilir bir duruma getirebilirim bunun peşindeyim. bulnduğum yerde akşamları çok fazla sis oluyor ve ve sis lambası olmadan gerçekten çok zor. adeta sis önümde bir duvar gibi oluyor. bu konuda fikrim olmadığı içinde başlığı sis farı yardım diye açtım. nasıl bir şey olması gerektiği benim için önemli verdiğiniz cevaplar memnun etti beni teşekkürler.
2004 corolla hb sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 09, 2012, 22:57:30 »
Aslında bende onu yazacaktım ilk etapta Selçuk bey ancak Serdarın yorumu kafamı karıştırınca dağıldı konu ::)   İşin ilginci benim Rizeli kardeşim gibi sevdiğim bir arkadaşım var adı da Selçuk UsLanmaz :lol: 

Neyse konumuza dönelim sarı sis farları kullanış açısından da gayet faydalıdır örneğin sis gözlüğü ya da kar gözlüğü diye geçen sarı gözlüklerde vardır illaki denk gelmişsinizdir....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 14, 2012, 00:45:30 »
Eğer bölgenizden ötürü çok sisli yollarda gidiyorsanız normal farlarınızda da eğer varsa xenon bence sökmelisiniz. Ki taktıranlarında bir çoğu 6000 kelvin den aşağı takmıyor. Malum gösteriş daha önemli. :)
yüksek kelvinden ötürü beyaz hatta maviye kaçan ışık sisi kıramaz ve bütün sisi önünüzde daha çok görürsünüz. Kaliteli halojen ampul kullanmak daha mantıklı olur. Sisli hava da kullanırken de aşırı yoğun sisde far yükseklik ayarından farlarınızı aşağı indirmeniz yolu daha iyi göstermenize yardımcı olabilir (meskül alanlarda).
sis farlarına hele xenonu ki merceksis kesinlikle tavsiye etmem. Güzel görünebilir ama amacından tamamiyle uzaklaşır.
Makyajsız kasa hb lerin sis farları farklı olduğundan çıkmacılarda belki zor bulabilirsiniz. Aynası da bozulmuş ise servise fiyat sorabilirsiniz. Bence 250tl den aşağı fiyat vermezler ama denemekte fayda var. Servis günlerinde yedek parçada da indirimleri oluyor (bilmiyrum ama servis günleri başlamış ise daha uyguna gelebilir).
Veya ayna bozulmamış ise güzelce yalıtımlayarak uygun ampul takılıp devam edilebilir.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T SR
  • Kilometre: 173000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 23, 2012, 18:53:22 »
Benim aracımda kısa farlarda xenon takılı far yukseklık ayarını 3-4 arası tutunca karşının gozünü almıyor , sis farlarına gelince bazı arkadaşlarım ısrarla onlarada xenon tak diyor ama ben kesinlikle karşıyım , tama belki güzel gorunebılır ama sizin dediginiz gibi karsıdakının kufurlerınden kacmak zor olur . bu arada orjınal sis farlarına gelince ben geçen kış ordu yolunda bi kazaya sahit oldum onumdekı tır yoldan cıktı ve sıçrayan parçalar benim sag sisimin camını kırdı , bakın sadece cam kırıldı far calısıyordu serviste 350 lira civari fiyat verdiler ve takım halınde oldugunu soylediler . açıkcası bi ögrenci icin sis farnın camına 350 lira biraz çok geldi . bende toyota yarisin yan sanayi sis farını buldum ayakları uymuyordu sadece ayak olarak plastik cubuklar ve prof hızlı yapıstırıcı silikon takviyesiyle kendım ayak yaparak 40 tlye bu işi bitirdim . ama kesinlikle sis farlarında sarıyı tavsiye ederim :) hem bence sarı daha havalı duruyor :)
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 24, 2012, 13:40:03 »
Eat sleep JDM  :P
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 24, 2012, 14:12:52 »

:alkis: tekin bey sizin gibi düşünceli insanlara ihtiyacımız var.
Ne kadar muayene kaçağı araba varsa bizim semtte galiba farlar hele neyse ya bu egzoz seslerini ne yapacağız. bazılarının plakalarında tüvtürk etiketleri var fakat egzoz soba borusu gibi kafa şişiriyor ama muayeneden geçmiş.
belediye arabaları egzozları cabası otobüsler bi siyah duman çıkarıyor ki sanırsın otobüs yanıyor.
dolmuşcular araçları çok sessizmiş gibi birde görültü yapsın diye egzoz kafası taktırıyorlar.
sözde ağır para cezası var ama polisler ilgilenmiyor bile bence acil düzenleme yapılmalı ve yasalar uygulamaya alınmalı.
tüvtürk de rüşvet alındığı ve araçlar kontrol edilmeden geçirildiğini yakın bir abimden duydum kendi 91 şahinini geçirmişler arabayı vurdurarak çalıştırıyor durum bu kadar kötü yani tabi kendisine tepki gösterdim ama çok büyük bir iş başarmış gibi pispis gülmekle yetindi.
neyse toyotacılar olarak biz bari bu konulara dikkat edelim.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 24, 2012, 14:32:44 »
Ben normal hava koşullarında karşıdan sislerini veya bazıları sol taraflarına ayarsız farklı ampül takıyor, biri gelirken rahatsız olursam ve genel de eder bende hemen sisleri ve uzunları yakar karşılıklı geçene kadar da söndürmem. Bu sefer karşımda o sapıtır. Trafikte en kızdığım durumdur hele arkadan takip ederken uzunlarla seyredenler yok mu birkaç kez yol verip beni geçtikten sonra bu sefer ben uzunca bir süre uzunlarla arkasından seyreder misilleme yaparım. Sis lambalarının amacı sisli havalarda ve yoğun yağışlı havalarda kullanmaktır. Xenon sis lambası sadece görüntü amaçlıdır sis ve yağışta hiç bir faydası yoktur. Sis lambaları normal sürüş esnasında görevine uygun kullanılmadığı zamanlarda ceza da yersiniz ve yakılması yasaktır.