Gönderen Konu: CD çalar sorunu  (Okunma sayısı 2662 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
CD çalar sorunu
« : Haziran 05, 2008, 17:58:05 »
arkadaşlar yeni toyota kullanıcısıyım. arabam2005 1.6  sol bugün güneş alan bir yere park ettim yaklaşık  1 saat orada kaldı ve arabanın içi çok sıcaktı öyleki göğüs kısmınakoyduğum platik kaplı bir kağıtı tutamadım :))
daha sonra arabaya binip cd taktım ve birkaç şarkı sonra cd yi okumamamaya başladı. cd yi çıkardım cd de çok ısınmıştı. daha sonra tekrar denedim ve normal çalışmaya başladı. sizdede böyle sorunlar oluyormu neden aşırı sıcakta cd doğru çalışmıyor.

Toyota Club Türkiye

CD çalar sorunu
« : Haziran 05, 2008, 17:58:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: CD çalar sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2008, 18:07:49 »
  Selam.
 Sorun bence Cd'de de olmuş olabilir. En basit anlatımla Cd leri eski taş plaklara benzetebiliriz. Aşırı sıcakta esnemeleri ve deforme olmaları doğaldır. Aynı koşulda başka bir cd de denedinizmi?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2008, 18:16:07 »
hımm anladım cd aşırı sıcaktan yalpa yapmış olabilir sonuçta kopya cd mantıklı cevap ama aynı sorun başına gelen varmı onuda mrak ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2008, 13:32:54 »
doğrudur sıcaktan yapmıştır ayrıca kopya cd ler uzun süre çalındığı zaman da yapabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2008, 17:19:06 »
evet,bence de toyotada böyle bir problem var.sıcak altında kaldıktan sonra ekranda bile görüntünün bozuldugu oluyor.ama fazla sürmeden düzeliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2008, 00:26:33 »
cd de değil de aşırı sıcağa bağlı olarak laser okuyucuda bir sorun yaşanmış olabilir.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2008, 14:05:18 »
arkadaşlar ben yaklaşık 14  yıldır elektornikle uğraşıyorum. ve bu konuda bilgilerim çok iyidir. lise de elektoronik okudum yüksek okulda elektronik okudum  şu an askeri personeli ve elektronik ile ilgili işim. cd çalar içindeki her malzemenin direnç tir kondansatördür entegredir hepsininin çalışma prensibini görevlerini bilirim özellikle yarı iletken olan malzemelerin belli bir çalışma sıcaklığı vardır aşırı sıcakta görevlerini yerine getiremezler. benim derdim toyota gibi kaliteli bir firma bu arabanın bu kadar güneş altında ısınacağını neden tahmin edip bir soğutucu yada fan koymadı teybin içine :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Haziran 09, 2008, 09:25:37 »
  :) Bunun birçok sebebi olabilir. Mesela maliyet. Ama birde şu var; o fan soğuk havayı nereden alacak, veya sıcak havayı nereye yollayacak. Aklımageln diğer mesele ise bu seferde kimileri bu fanın sesinden rahatsız olacak ve başka şikayetler ortaya çıkabilecektir bence. :) Emin değilim ama bu teyplerde sıcaktan sorun oluştuğuda kanıtlanmış bir gerçek değil sanırım.
 Ayrıca yaz ve kış araç kapatılıp terk edildiğinde havalandırmanın dışarıdan konumunda bırakılması lazım. Ön cama güneş ışığını önleyici folyo da kullanmakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2008, 15:54:12 »
sunu belirterek mert arkadasımızın sorusuna cvp vereyim.genelde okumayı sevmeyen milletiz.kullanıcı el kitabını KASET-CD ÇALAR kısmını dikkatlice okursanız orada aşırı sıcaklarda CD ÇALARIN ÇALISMAYACAGINI,çalıssa bile ERROR 4 vereceğini,ERROR 4 ün asırı sıcağa bağlı DİSK hatası anlamına geldiğini,KASET ÇALARLI MODELLERDE böyle bir sorun olmayacağını öğrenebiliriz.ayrıca bunu toyotaya yakışmayacak bir sorun olarak görüyorsanız HER GÜZELİN BİR KUSURU VARDIR ata sözünüde unutmayalım.unutmadan dikkati çekmesi amacıyla büyük harf kullandım.bağırıyorum sanılmasın.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Haziran 09, 2008, 16:08:50 »
  Bu bilgiler için teşekkür ederim Özcan. Eminim birçok arkadaşımıza faydası olacaktır.