Merhaba otomobil severler,
Bir donanımda hafif kusur görünmesi ve TÜV tarafından geçirilmesi demek, o kusurla trafikte dolaşılabilir demek değildir, o kusurun bir an evvel düzeltildikten sonra tekrar onay almak için TÜV'e geri dönmek zorunda değilsiniz anlamındadır.
Bir zaman sonra, TÜV online olarak Trafiğe bağlandığında, bu tip hafif kusurlar aracın bakım dosyasına ekleneceğinden, Trafik tarafından herhangi bir denetlemede, sorgu sonunda kayıtta bulunan kusurun giderilmediği tespit edilirse ceza yazılacaktır, yada her hangi bir kazaya karışılırsa, düzeltilmemiş kusur yüzünden kasko ve başka konularda da oldukça başınız ağrıyabilir demek olacaktır.
Bu, bir zaman, nezamandır?
Yetkili servislerinde bakım muayenesi yapabileceği zamandır.
TÜV, bir otomobile (sözüm ona) bakım yapmakta ama teknik bir arıza/eksiklik/hata'dan dolayı kaza olacaksa, bunun sorumluluğunu almamaktadır, yani gerçek anlamda o otomobilin bakım/kontrolünü yapmamaktadır, bu kadar sürede böyle bir şey yapabilmeside imkansızdır.
Çözüm, yetkili servislerin ve ciddi özel servislerin de bakım onayı vermesiyle, daha anlamlı teknik bir bakıma ulaşılması olacaktır.