direksiyondan kontrol yok double da bende orjinal teyp üzerinden biraz inceleme yaptım ve şunlar ortaya çıktı
siyah sarı yeşil orjinal teyp direksiyon kontrol soketi
+ + _ çalışmıyor
_ + + değiştirme düğmesi ve yol bilgisayarı çalışıyor ses ve mod düğmesi çalışmıyor
+ + + hepsi çalışıyor
_ _ + sadece yol bilgisayarı çalışıyor
+ lar bağlı olanlar _ ler bağlı değilken ki direksiyon kumandasının durumunu gösteriyor. benim anlamadığım yeşili sökersem soketten ses ,ileri geri,mod düğmesi ve yol bilgisayarı çalışmıyor ,sadece yeşili bağlarsam yol bilgisayarı çalışıyor,
işşin ters tarafı ise ; siyah sarı yeşil kabloları bağladım soketi arabanın kendi teybine taktım ,teybe giren 2 soket daha var bunlar hopörlör kablosu ve + -- ,+ nın biri direk geliyor diğeri kontaktan, geriye bir siyah ve birde yeşil kablo var bu kablolar teybe elektirik veren soket üzerinde. dedimki o zaman bu iki kablodan biri yol bilgisayarına gidiyor,ikisini soketten ayırdım geriye sadece teybe giren 12 v saşe direksiyon kumandası hapörlör kabloları ,o iki kabloyu söktüğüm halde direksiyon kumandası ve yol bilgisayarı yinede çalışıyordu .
direksiyon kumandasından teybe giren 3 kablo var ama çıkan kablo yok ,aynı kablo üzerinden mi işlem görüyor yoksa o 3 kablo (siyah sarı yeşil )teyp ten 12 v şase falan mı olıyor anlamış değilim.
direksiyon kontrolünü yeni taktığım double da nasıl çalıştırabiliriz
bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim