Gönderen Konu: verso aracıma double taktırdım fakat bir sorun var  (Okunma sayısı 2157 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
direksiyondan kontrol yok double da bende orjinal teyp üzerinden biraz inceleme yaptım ve şunlar ortaya çıktı

siyah            sarı                 yeşil           orjinal teyp direksiyon kontrol soketi
                  +                 +                      _              çalışmıyor
                  _                  +                      +              değiştirme düğmesi ve yol  bilgisayarı çalışıyor ses ve mod düğmesi çalışmıyor
                   +                  +                      +             hepsi çalışıyor
                  _                  _                        +             sadece yol bilgisayarı  çalışıyor

+ lar bağlı olanlar _ ler bağlı değilken ki direksiyon kumandasının durumunu gösteriyor. benim anlamadığım yeşili sökersem soketten ses ,ileri geri,mod düğmesi ve yol bilgisayarı çalışmıyor ,sadece yeşili bağlarsam yol bilgisayarı çalışıyor,
işşin ters tarafı ise ; siyah sarı yeşil kabloları bağladım soketi arabanın kendi teybine taktım ,teybe giren 2 soket daha var bunlar hopörlör kablosu ve + --  ,+ nın biri direk geliyor diğeri kontaktan, geriye bir siyah ve birde yeşil kablo var bu kablolar teybe elektirik veren soket üzerinde. dedimki o zaman bu iki kablodan biri yol bilgisayarına gidiyor,ikisini soketten ayırdım geriye sadece teybe giren 12 v saşe direksiyon kumandası hapörlör kabloları ,o iki kabloyu söktüğüm halde direksiyon kumandası ve yol bilgisayarı yinede çalışıyordu .
direksiyon kumandasından teybe giren 3 kablo var ama çıkan kablo yok ,aynı kablo üzerinden mi işlem görüyor yoksa o 3 kablo (siyah sarı yeşil )teyp ten 12 v şase falan mı olıyor anlamış değilim.
direksiyon kontrolünü yeni taktığım double da nasıl çalıştırabiliriz
bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
Ynt: verso aracıma double taktırdım fakat bir sorun var
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2012, 23:06:55 »
Raif kusura bakma bu ara işler çok yoğun. display ile ilgili bir devre şeması bulamadım daha. fırsat buldukça bakıyorum ama hala bulamadım. bulunca yazacağım sana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2012, 10:34:53 »
teşekkürler selçuk ilgin alakan için, geç olsun güç olmasın :D
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 07, 2012, 23:23:09 »
Raif teyp kumandasıda cc olduğu gibi direnç değerleri üzerinden işlem görür. yani her tuş için ayrı bir direnç değeri var. şimdi yapacağın tek şey. kumandadan gelen sokete teyp arka kısımında yeşil kabloyu sadece şaseye bağla ve display tuşunu dene. ayrıca kumanda aydınlatmaları parkları yakınca yanıyor mu? kontrol et bana sonucu yaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 08, 2012, 09:59:35 »
tamam selçuk akşama doğru deneyecem çok sağol
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 08, 2012, 23:34:23 »
selçuk ellerine aklına sağlık yeşil kabloyu teybin arkasındaki bir vidaya bağladım ,display çalışıyor :alkis:direksiyon kumandasının ışıkları yanmıyor farı açınca cam açma düğmelerinin ışığı yanıyor,kontak düğmesine 2 kez basınca da yanmıyor
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2012, 14:14:26 »
ya arkadaşlar  ben bu direksiyon kumanda olayını çözemedim ,  double da w/r girişi yok , bu teybe nasıl bağlarız bu 2 kabloyu da çalışır duruma gelir
44 MALATYA 44
2007  verso comfort