Gönderen Konu: Toyota Avensis 1.6-2005 model motor devri hakkında  (Okunma sayısı 5254 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '11
Toyota Avensis 1.6-2005 model motor devri hakkında
« : Mart 05, 2012, 09:41:48 »
Merhaba Arkadaşlar,

Ben henüz aranızda yeniyim.5-6 aylık aramadan sonra kendime(keseye, km.ye) uygun bir Avensis bulabildim.Aracım 2005 model 1.6 motor, 86000 km.de.

Bu benim ilk aracım, epey araştırdım almadan önce Toyota'yı.Öncesinde babamda Opel Vectra vardı, çok çektirmişti bize masraf olarak.Belki bu itti biraz beni Toyota'ya, masrafsızlığını duyduğumdan ötürü çokça.

Araç Opel'e nazaran daha konforlu, daha ferah duruyor.Ancak içeri ses alıyor ön alt taraftan sanki.Bir de arka kapılar tok kapanmıyor, galiba yağsızlık veya ayarsızlıktan ötürü.

Bir de araç 4. viteste 80-90 km hızda 3000 devirlere yaklaşırken, 5. viteste 80-90 km hızda yine 3000 devirleri görüyor.120 km'de ise 4000 devire yaklaşmış oluyor.Benim bildiğim 110-120 km hızlarda araç ideal devrinde 3000 devirlerde olur.Ancak bendeki araç bu hılzarda 4000 devirleri görüyor, uzun süreli farklı yol seçeneklerinde denedim.Genelde hep aynı oluyor.Acaba bu araçlarda normali mi bu, yoksa motor pek yorulmamış mı, yoksa motorda arıza falan mı vardır?

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Saygılar,

Toyota Club Türkiye

Toyota Avensis 1.6-2005 model motor devri hakkında
« : Mart 05, 2012, 09:41:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Avensis 1.6-2005 model motor devri hakkında
« Yanıtla #1 : Mart 05, 2012, 13:06:33 »
aynı soruyu arabamı ilk aldığım zamanlar bende sormuştum bunun bir hesaplaması var hesaplamıştı arkadaşlar söylediğiniz devir değerleri tamamen normal benm araçta 1.6 elegant 2006 100 km tam olarak 3000 devirde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2012, 00:28:05 »
konuyu açan arkadaşın yzdıklarını okuyunca bir an kendim mi açtım konuyu dedim :) malum vectradan sonra avensis olayı :)

bende de 2007 1.6 avensis var 100 km de devir tam 3000 de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 24, 2012, 07:52:33 »
Yeni aracınız hayırlı olsun.
Forumda bu konular ayrıntılı olarak daha önce konuşuldu, ararsanız daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Benim aracımda; 2005 1.6 elegant 5. vites 3000 devir de 110km/saat.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 24, 2012, 15:28:32 »
Yardımcı olacak ise benim aracımda 2.300 devir 100km/s.   3.000 devirde 125km/s.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 24, 2012, 16:16:54 »
Yardımcı olacak ise benim aracımda 2.300 devir 100km/s.   3.000 devirde 125km/s.

Tolga senin aracın 2.0 değil mi?
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2013, 23:54:38 »
Sadece bende mi böyle diye bir bakayım dedim. Bunun Avensis e has genel bir "özellik" olduğunu tahmin ediyordum. Evet, aynı şekilde benim araçta 100 km ve üstüne çıktığı zaman motor "bağırmaya" başlıyor. Hele ki 120'den sonra oldukça hissediliyor. Sevmediğim yanlarından birisi.

Daha öncesinde Ford un şu pick up tarzı arazi aracına binmiştim. Arkadaş kullanıyordu, yazmak doğru olur mu ama 120km + 30 km lik hızlarda gayet sessiz bir motoru vardı. Dizel olmasına rağmen. Baya şaşırmıştım.  Peki ya Avensis 2.0 kullanan arkadaşlarda böyle bir durum var mı ? Motorunuzdan çok yüksek ses geliyor mu 110-120 km den sonra ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2013, 23:57:30 »
Sadece bende mi böyle diye bir bakayım dedim. Bunun Avensis e has genel bir "özellik" olduğunu tahmin ediyordum. Evet, aynı şekilde benim araçta 100 km ve üstüne çıktığı zaman motor "bağırmaya" başlıyor. Hele ki 120'den sonra oldukça hissediliyor. Sevmediğim yanlarından birisi.

Daha öncesinde Ford un şu pick up tarzı arazi aracına binmiştim. Arkadaş kullanıyordu, yazmak doğru olur mu ama 120km + 30 km lik hızlarda gayet sessiz bir motoru vardı. Dizel olmasına rağmen. Baya şaşırmıştım.  Peki ya Avensis 2.0 kullanan arkadaşlarda böyle bir durum var mı ? Motorunuzdan çok yüksek ses geliyor mu 110-120 km den sonra ?
Bunun motorla alakası yok,1.6 ve 2.0 motorda eğer aynı şanzıman varsa aynı devirde aynı hızı görürler.Çünkü hız ve devir ilişkisi şanzıman dişli oranlarıyla alakalıdır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 17, 2013, 23:59:53 »
Bu bir yerde iyi oluyor aslında. Gürültü olmasın diye hızlı gitmiyoruz ve hız limitlerine uyuyoruz :) ne güzel işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 18, 2013, 00:02:23 »
Bunun motorla alakası yok,1.6 ve 2.0 motorda eğer aynı şanzıman varsa aynı devirde aynı hızı görürler.Çünkü hız ve devir ilişkisi şanzıman dişli oranlarıyla alakalıdır.

Genelde şöyle bir kanı vardır ya, araç zaten ağırdır ve motor da düşük bir motor ise zorlanır ve çıkaracağı ses fazla olacaktır diye. Büyük motor güçlü olduğundan bu sıkıntıyı ortadan kaldıracaktır vs. Uzaktan bakıldığında mantıklı gibi geliyor. Ama senin söylediğin de mantıklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 18, 2013, 00:07:26 »
Genelde şöyle bir kanı vardır ya, araç zaten ağırdır ve motor da düşük bir motor ise zorlanır ve çıkaracağı ses fazla olacaktır diye. Büyük motor güçlü olduğundan bu sıkıntıyı ortadan kaldıracaktır vs. Uzaktan bakıldığında mantıklı gibi geliyor. Ama senin söylediğin de mantıklı.
Kesinlikle eminim bundan şüpheniz olmasın tabi dediğim gibi aynı şanzıman varsa.Aralarındaki tek fark belirli bir hıza çıkma süreleri ve eşit miktarda gaza basışa verdikleri tepki olur.Tabi birde yakıt olarak fark görülür.Yoksa 3000 devirde veya başka bir devirde yaptıkları hız değişmez(tabi son hızı söylemiyorum sonuçta son hızı motor etkiler)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 18, 2013, 00:12:56 »
Aynı sınıf araçta eğer 2 farklı hacme sahip motor kullanıldıysa, küçük olan motordan daha fazla ses çıkar. Bunun sebebi, küçük motorlu olanın büyük motorlu olanla aynı süratlere aynı sürelerde ulaşabilmesi için daha fazla devir çevirmesiyle gerçekleşebilir. Diğer değişle aynı şanzımanlara sahip değillerdir. Bu sadece yüksek süratlerde ses konusunda konforu etkiler ama araçların genelde şehir içi kullanıldığını söylersek, küçük motorlu olanlar daha şanslıdır. O nedenle herzaman tekrarladığım şey şudur; eğer uzun yol çok yapmıyorsanız büyük hacimli motorlardan uzak durunuz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 18, 2013, 00:36:02 »
Aynı sınıf araçta eğer 2 farklı hacme sahip motor kullanıldıysa, küçük olan motordan daha fazla ses çıkar. Bunun sebebi, küçük motorlu olanın büyük motorlu olanla aynı süratlere aynı sürelerde ulaşabilmesi için daha fazla devir çevirmesiyle gerçekleşebilir. Diğer değişle aynı şanzımanlara sahip değillerdir. Bu sadece yüksek süratlerde ses konusunda konforu etkiler ama araçların genelde şehir içi kullanıldığını söylersek, küçük motorlu olanlar daha şanslıdır. O nedenle herzaman tekrarladığım şey şudur; eğer uzun yol çok yapmıyorsanız büyük hacimli motorlardan uzak durunuz.

O halde size göre Aynı marka ve model 2.o bir araç ile 1.6 aracın aynı süratteki sesleri farklı olacaktır. Küçük motor daha zorlanacak ve daha fazla ses çıkaracaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 18, 2013, 00:38:27 »
O halde size göre Aynı marka ve model 2.o bir araç ile 1.6 aracın aynı süratteki sesleri farklı olacaktır. Küçük motor daha zorlanacak ve daha fazla ses çıkaracaktır.
Elbette devir aynı fakat sesler farklı olur.Sonuçta büyük motor daha az zorlanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 18, 2013, 00:48:14 »
Elbette devir aynı fakat sesler farklı olur.Sonuçta büyük motor daha az zorlanır.

Ertan bey, devir aynı olmaz, küçük motor büyük motorlu olanla aynı süratte iken daha fazla devir çevirmek zorundadır. Motor zorlandığı için fazla ses çıkartmaz, daha fazla devir çevirdiği için daha fazla ses çıkartır, bunun sebebide farklı şanzımanlara sahip olmalarıdır.

Eğer aynı şanzımana sahip olsalardı küçük motorlu olan araç çok daha geç hızlanırdı ve ozaman motor zorlanıyor deyebilirdik ama sesleri aynı olurdu yani sessiz ve sonuç olarakda küçük motorlu araç ile büyük motorlu aracın son süratleri aynı olurdu tabii küçük motorlu aracın gücü yetseydi.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)