0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar, yakit tuketimi ile ilgili bende mevcut durumu paylasmak istedim.2012 model 1.4 D4-D auris aracimla gece ortalama -4 C de yaptigim izmir e git gel yolculugu sirasinda 46 litre dizel tukettim ve 1150 km yol yapmisim. tabiki max 110 km ye ciktim. Dun depoda 1 damla dizel kalmisken 50 liraya 12,8 litre dizel aldim ve Bursaya gidip geldim 315 km yol yaptim, depo da gene bir damla kaldi. aracim 10500 km de ortalama yakit tuketimini aldigimdan beri hic sifirlamadim, 4,7 litre de.
tesekkurler Cetin bey, bu agirliktaki bir aracin yakit tuketimi gercekten etkileyici. araci esime kaptirmadigim surece degerlerin yazin bir miktar daha inecegini tahmin ediyorum.
Maşallah Plaza'dan çıkıp ilk 100 kmde 4.9 gördüm daha sonra 5.9 sabit kaldı..Bakalım bu hafta sonu tek basıma istanbul Sakarya yapıcım kasarak kaç litreye düşecek
Arkadaslar, yakit tuketimi ile ilgili bende mevcut durumu paylasmak istedim.... depo da gene bir damla kaldi. .
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın , kullanın da bu şekilde test yapmayın depoyu sonuna kadar bitirmek iyi değildir. Yeni aldığımda görmek için ben sadece 1 defa yaptım , 1000 km üstüne çıkmıştım, ondan sonra en çok 2-3 ışığa kadar düştüm.
Hayır auris..Avensisin uzun yol ortalaması 7.8 litre..Altintepeden Sakarya'ya..
Hangi Altıntepe?
Kucukyali
Küçükyalı ekibinin birbirinden haberi yok:)
Ne Kucukyali'ymis, herkes Toyota'ci ToyotaClubKY olarak ozerkligimizi ilan edelim :p
izmir küçükyalı mı
Evet korktuğum başıma geldi 10.000 km de 4,7 lt ortalamaya ulaştığım dizel Auris aracımı 1 hafta eşime verdim, 300 km yapıp ortalamayı 5.0 lt çıkarmayı başardı. David Blane bile bu sürede yapamaz
Bu değerleri tutturma da marifetli olduğunuz kesin ama asıl marifet aracı eşinize kaptırmamakta.Asıl bunu nasıl becerdiğinizi (becerebilirseniz) öğrenmek isterim.
Birgün tüm kucukyali sakinleri olarak bir buluşma düzenleriz..