Gönderen Konu: lpg taktırmalı mıyım  (Okunma sayısı 5647 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
lpg taktırmalı mıyım
« : Mart 04, 2012, 16:49:51 »
yaklasık bır hafta once 2006 hb coroolla aldım aracımda lpg yok taktırıp taktırmama konusunda kararsızım bırde ön tampon altında plastık ek tampon cızılmıs bıraz da bukulmus deıstırsem bana ne kadara mal olur bu konuda benı aydınlatırsanız sevınırım

Toyota Club Türkiye

lpg taktırmalı mıyım
« : Mart 04, 2012, 16:49:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg taktırmalı mıyım
« Yanıtla #1 : Mart 04, 2012, 17:11:12 »
yaklasık bır hafta once 2006 hb coroolla aldım aracımda lpg yok taktırıp taktırmama konusunda kararsızım bırde ön tampon altında plastık ek tampon cızılmıs bıraz da bukulmus deıstırsem bana ne kadara mal olur bu konuda benı aydınlatırsanız sevınırım

http://www.aygaz.com.tr/Otogaz/AlternatifHesap.aspx

Bu linkten yaklasik olarak tasarrufunuzu hesaplayabilirsiniz. Alacaginiz LPG kitinin de bir fiyati oldugunu ve kalitenin ucuz olmadigini da unutmayin lutfen.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2012, 19:42:47 »
motor performansını ne kadar etkıler acaba motora zarar vermesı konusunda endıselerım var acıkcası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2012, 19:46:27 »
Aracı kaça aldınız acaba?
İyi bir ustayla bir problem olmaz.
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2012, 20:54:40 »
ocak ortasında aldım 2006 model corolla hb terra yı ve lpg taktırdım çook memnunum yakıt sarfiyatında
çekiş konusunda hiç sıkıntı yok rahat ol. tartarini taktırıdm memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 07, 2012, 19:56:46 »
aracı 25 500e aldım ustaya gosterdım tup taktırma fabrıka onermıyo bır de bır ıkı seneye kadar motor arıza vermeye baslar dedı o yuzden kararsızım napcamı bılmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Arıyorum ama bulamıyorum.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2012, 20:44:54 »
Ben yılda taş çatlasın 15000km yapıyorum. Lpg kiti taktıracaksın 1500TL, ardından performans az da olsa düsecek, motor sesi değişecek. Ben yılda 1500TL tasarruf yapıyorum LPG ile yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı pişmanım. Benzinle yapılan sürüş birhayli zevklidir. Eğer 15000km den az yapıyorsanız yılda hiç girmeyin bence LPG olayına. İyi Günler
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 08, 2012, 01:54:35 »
ben yaklaşık 1.5 aydır lpg kullanıyorum ve performans motor sesi konusunda hiç sıkıntım olmadı ve yakıt masrafı konusunda da süperrr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #8 : Mart 08, 2012, 02:08:30 »
Son 10 yıldır araçlarını LPG ile kullanan birisi olarak yılda kaç km yaparsanız yapın kesinlikle öneririm. Çünkü benzinle tükettiğinizin yaklaşık yarısını tasarruf edeceksiniz.LPG nin motor sesini değiştirdiği iddiasına  kesinlikle katılmıyorum,güç kaybından ise profosyonel değilseniz olumsuz etkilenmez hatta hissetmessiniz bile..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 08, 2012, 19:34:01 »
değerli yorumlarınız ıcın tesekkur ederım bir de aracım ıkıncı el oldugun hava polen fıltresi ile bujılerın deısmesı gerektıgını soledı usta bulundugum ılde servıs yok acaba bu yuzden servıse gıtmeme gerek var mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 11, 2012, 16:55:18 »
bence  servie götürmene gerek yok güvenebileceğin bir usta olursa çok daha uygun fiyata ve aynı kalitede halledebilrisin. yılda çok km yapmıyorum diyosunuz ama benzin olmuş 4.70 lira ve aracınız lpg li olunca inanın aracı kullanma konunsda çok daha rahat olacaksınız her çalıştırdıgınızda aklınıza benz,n parası gelmiyecek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 12, 2012, 12:53:55 »
Zafer bey sizsin gibi bende yeni bir araç aldım sattgım aracım 97 corolla idie yeni aracım 2001 focus .Yeni aracım benzinli LPg yok .Lpg li araç taktırdıgınız ilk 1 yıl hiçbir problem vermiyor.Hatta geçmişte yaktıgınız benzinlere üzülür hale geliyorsunuz.Ama sonrada sorunlar çıkıp sanayiye gitmeye başlayınca birde ustalar bu lpg den dolayı şu lpg den dolayı demeye başlayınca bir motorda büyük sıkıntılar başlayınca başlıyorsun lanet okumaya .Ben dün kardeşimle kaba bir hesap yaptık .Geçen aya kadar araçla işe gidip geliyorsuk ondan dolayı degerleri çok yii biliyoruz.Bizim arabaların tankı ufak ortalama 27-28 litre lpg alıyor .Ankarada LPG : 2,54  BENZİN : 4,53  ben lpg yi doldurudugum zaman 220 ila 240 km arası yol yapıyorum oda maksimum bu arada sakin kullanımda yani  28 lt x 2,54 = 72 tl    100 tl lik benzin aldıgında ortala 22 lt benzin ediyor 100 tüketiminiz 9 litre olsa siz ortalama 240 km yol yaparsınız. şimdi aradaki ince detayı söylüyorum .Siz her çalıştırmada aracınız benzinle çalışacak hele kış şartları soguk motor ilk 2 km benzinle gideceksiniz ki her 500 km de bir en kötü 50 liralıkta benzin alacaksınız. Şim di geriye dönüp bakın bakalım LPG ne kadar karlı sadece pisikolojik karlılık kaldı.Birde olayın şu yönü var benzinde 100 km rede 9 litre tüketen bir araç LPG de 11-12 litre tüketir bu ayrıntıyıda atlamayın.

72 tl ye 240 km re + benzin gideri + sanayi ve ustalarla ugraşma

100 tl ye  240 km re + ekstra gider yok + sanayi ustalarlar ugraşma yok.   DEFALARCA TEST EDEREK BU KANAATE VARDIM
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #12 : Mart 12, 2012, 15:35:40 »
2007 corollamda brc lpg var ayrıca aldığımda vardı performans kiti var lpg ile ilgili sesi çekişi aracın süper benzin çok pahalı araçlar çok yakıyor bu devirde kesinlikle tavsiye ederim
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 12, 2012, 15:45:00 »
Yaklaşık 50bin km, 2005 corolla a/t lpg li araç kullandım. Hiç sıkıntı yaşamadım.
Bu kasalara lpg taktırıp, sıkıntı yaşayan duymadım.
Yılda ortalama kaç km yapıyorsunuz?

Hava ve polen filtresi için servise gitmeyin bence. Sadece yağ filtrenizi orjinal alın. Toyotadan anlayan bir ustaya gösteriniz mutlaka.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 12, 2012, 18:58:17 »
yılda yaklsık 15 bın yapacagımı dusunuyorum ama ınanılmaz bır ıkılem yasıyorum yenı sıstem lpglerın pek zarar vermedıgını duydum performans konusunda aracı zaten 1.6 motor cok fazla sarsıcgını dusunmuyorum zaten taktırırsam brc den baska taktırmayı dusunmuyorm ama yıne de tereddutluym motora verebılecegı zararlar dusunduruyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 12, 2012, 20:09:45 »
Lpg tasarruf amaçlı takıldığı için, uzun yolda 3.5-4 bin deviri geçmeden kullanınız.
Lpg nin oktanı yaklaşık 108di sanırım. Yani benzinden daha yüksek ısı ortaya çıkarıyor.
Uzun süre yüksek sıcaklığa maruz bırakmadığınız takdirde sıkıntı yaşamazsınız.

Aracınız çok yaşlı değil. Eğer kafanız rahat olsun istiyorsanız, kompresyon ve subap ölçümü yaptırıp öyle taktırın. Bence hiç gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 12, 2012, 20:26:23 »
arkadaşımla bir iki ay zaman diliminde aynı araba aldık ben hemen tüp takdırdım . arkadaş az yakıyor dedi takdırmadı. ben bir yılda 15 bin km yaptım oda 13 bin km yaptı ben tüp parasnı amorti yaptım oda benzine aboone oldu ve gecen yıl oda bizden oldu artık tüplü.. tavsiye ederim bir yere giderken binsem mi binmesemmi derdi yok bin git.
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 12, 2012, 20:42:10 »
Benim araç tüpte de benzinde de aynı yakıt masrafı yaptırmıştı bana >:(. Benzinle yılda 12000 yaparken tüple 20000 km yaptım aynı paraya :alkis:
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 12, 2012, 23:56:02 »
Bu benzin fiyatlarıyla durduğunuz hata...
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 13, 2012, 09:04:03 »
Benim araç tüpte de benzinde de aynı yakıt masrafı yaptırmıştı bana >:(. Benzinle yılda 12000 yaparken tüple 20000 km yaptım aynı paraya :alkis:
Zararda değilsiniz :) Aynı paraya daha iyi yaşadınız :)