Gönderen Konu: corolla çekiş problemi  (Okunma sayısı 6492 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
corolla çekiş problemi
« : Mart 04, 2012, 01:18:13 »
selam  arkadaşlar;
 bende 2007 1,6 corolla elegant var aracımdan memnunum aslında ama bir kaç sıkıntı beni rahatsız ediyor aracımda ilk öncelikle çekiş problemi olmaya başladı araç bağırıyor fakat aracın arkasından sanki bir güç tutuyor ,birde araç lpg de rolantisi sabit durmuyor stop edecek gibi oluyor sonra kendi düzeliyor... araçta zavoli marka tüp var ve ayarları tam dengede 15.5 kaliprasyon ve arada sırada benzinde binerim geçen boğaz kelebeğini temizledim maf sensörünü temizledim motor yağını değiştirdim yağ filtresi felan değişti yine değişen olmadı kafayı yiyecem arkadaşlar bir yadımcı olsanız.... hepinize çok teşekkürler kasasız belasız keyifli sürüşler............

Toyota Club Türkiye

corolla çekiş problemi
« : Mart 04, 2012, 01:18:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla çekiş problemi
« Yanıtla #1 : Mart 04, 2012, 01:21:00 »
Aah aaah hep bu LPG yüzünden mahvoluyor araçlarımız. :(
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 04, 2012, 02:53:28 »
çok doğru söylüyorsan sercan paraya kıyacaksan benzinde bineceksin yoksa dizelin turbolusuna bineceksin lpg tasarruf felan değil bir yerlerden çıkıyor ama aldık birkere kullanıyoruz......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 D4-D Comfort Buz Mavisi
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #3 : Mart 04, 2012, 03:05:32 »
lpg de genelde bujiler sıkıntı yapar bildiğim kadarıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '01
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 04, 2012, 10:38:53 »
lpgyle alakalı değil.egzos borusu üzerindeki  sensör kirlenmiştir temizlettiğinizde sorunun geçmesi lazım..bu araçlarla hep aynı sorunlar hava emiş sensörü kelebek boğaz temizliği hava filtresi temizliği devir saatinizi düzenler egzos sensörü motor çekişini etkiler..kolay gelsin
2001 1.6 terra sol special corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 05, 2012, 17:55:02 »
Abdülkadir Bey, yakıt tüketiminde bir artış var mı bu arada?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2012, 19:07:46 »
Sadece benzinle kullanım süreleri çok kısa olduğundan, enjektörlerde sakızlaşmadan dolayı tork üretecek miktarda yakıt püskürtülemediğinden, verimli hızlanma oluşmaz, o taktirde enjektör temizleyici kullanmanız gerekecektir. Düzelme oluşmaz ise, yetkili servisinizde arıza tespiti yaptırınız.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 05, 2012, 23:08:29 »
selam arkadaşlar;
 bende 2007 1,6 corolla elegant var aracımdan memnunum aslında ama bir kaç sıkıntı beni rahatsız ediyor aracımda ilk öncelikle çekiş problemi olmaya başladı araç bağırıyor fakat aracın arkasından sanki bir güç tutuyor ,birde araç lpg de rolantisi sabit durmuyor stop edecek gibi oluyor sonra kendi düzeliyor... araçta zavoli marka tüp var ve ayarları tam dengede 15.5 kaliprasyon ve arada sırada benzinde binerim geçen boğaz kelebeğini temizledim maf sensörünü temizledim motor yağını değiştirdim yağ filtresi felan değişti yine değişen olmadı kafayı yiyecem arkadaşlar bir yadımcı olsanız.... hepinize çok teşekkürler kasasız belasız keyifli sürüşler............

Cumartesi günü arabama bakım yaptırıken, aynı problemle başka bir müşteri geldi. Onunki de Zavoli marka idi. Bencede tüpten. Çok iyi anlamam ama, kendi aralarında konuşurken usta tüpün beynine yeniden program attır demişti.
2006 corolla D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 06, 2012, 13:45:24 »
Sadece benzinle kullanım süreleri çok kısa olduğundan, enjektörlerde sakızlaşmadan dolayı tork üretecek miktarda yakıt püskürtülemediğinden, verimli hızlanma oluşmaz, o taktirde enjektör temizleyici kullanmanız gerekecektir. Düzelme oluşmaz ise, yetkili servisinizde arıza tespiti yaptırınız.
Evet hakkı bey ortalama yakıt tüketimi 11,5 yazıyor zatende 0,32 krş felan yakıyor ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 06, 2012, 13:46:18 »
Evet hakkı bey ortalama yakıt tüketimi 11,5 yazıyor zatende 0,32 krş felan yakıyor ...
Doğru söylüyorsunuz birde onu gösteriyim teşekkürler.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2012, 13:47:59 »
Cumartesi günü arabama bakım yaptırıken, aynı problemle başka bir müşteri geldi. Onunki de Zavoli marka idi. Bencede tüpten. Çok iyi anlamam ama, kendi aralarında konuşurken usta tüpün beynine yeniden program attır demişti.
Onu daha önce kullandım be Tekin abi pek fark olmadı.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2012, 13:49:25 »
lpgyle alakalı değil.egzos borusu üzerindeki  sensör kirlenmiştir temizlettiğinizde sorunun geçmesi lazım..bu araçlarla hep aynı sorunlar hava emiş sensörü kelebek boğaz temizliği hava filtresi temizliği devir saatinizi düzenler egzos sensörü motor çekişini etkiler..kolay gelsin
bujilerim yeni daha 1000 km bile olmadı serviste değiştirdim ama arıza olduğu için değil miyadı dolduğu için değiştirdim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2012, 13:50:44 »
Tamam önder bey birde onu gösteriyim teşekkürler......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2012, 15:08:34 »
Abdülkadir Bey, üst üste birden fazla mesaj yazmak yerine, alıntılarınızı aynı mesaj içerisinde yapmanız forum düzeni açısından daha iyi olacaktır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 06, 2012, 17:07:40 »
peki önder bundan sonra öyle yaparım teşekkürler...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 113000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 09, 2016, 12:06:48 »
merhabalar. bende de 2007 corolla elegant var. abdülkadir beyin yaşadığı sorunların tamamını bende yaşadım. gaz ayarı yaptılar, gaz filtresini değiştirdiler hiç fayda etmedi hatta daha kötü oldu. başka bir yere gaz ayarı yaptırdım yine olmadı. tabii bende birde tekleme sorunu vardı. sonra zavolinin ana bayisine götürdüm. orada bir ayar daha yaptılar tekleme sorunum düzeldi. zavolide sistem biraz farklıymış. önce yanma odasında gazı biriktirmesi gerekiyormuş. bunun için de bir kutucuğun işaretli olması gerekiyormuş. şimdi ise aracım 3800 devirden sonra güç üretmiyor. 3800 devire kadar da çok güç ürettiği söylenemez tabii. belirteyim benzinde hiç bir sıkıntım yok. bu konuyu çözen bir arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?