Gönderen Konu: Ses kaçtı ben kovaladım  (Okunma sayısı 1791 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Ses kaçtı ben kovaladım
« : Mart 03, 2012, 17:32:38 »
Arkadaşlar malumunuz toyotadaki sesler konusunda bir yığın iletivar formumuzda,öyleki artık ses çıkarmayan toyotaya şüpheyle bakıyoruz. Artık bende kafama takmıyorum ordan burdan gelen sesleri lakin bugün öyle bir olay yaşadımki paylaşmadan edemeyecem.Arkdaşlar busabah arabada farklı bir tıkırtı duyunca hoşgeldin yeni ses acaba sen nereden geliyorsun diye kulak kesildim takriben 10 dk uğraştım yeni misafiri bulamadım sonra eşime verdim dreksiyonu,sesin sağ ön kapı tarafından geldiğini hissettim ama arabanın  heryerini ellesemde nafile bulamadım. İnatla devam ettim aramaya ve otomatik ayna kapama düğmesine basmasmasını istedim eşimden.Seyir sırasında aynalar katlanınca ses kesildi  sonra tekrar açtık aynaları,seste tekrar gelince camı açıp parmağımla bastırdım ve sesi yakaladım.işte arkadaşlar bir çok ses problebi duydum forumda dış dikiz aynasından ses gelen tekkişi benim galiba.Bu sorunla Toyota ses yarışmasında sanırım ilk beşe girmişimdir.

Toyota Club Türkiye

Ses kaçtı ben kovaladım
« : Mart 03, 2012, 17:32:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Ses kaçtı ben kovaladım
« Yanıtla #1 : Mart 04, 2012, 22:59:28 »
bu ses gelme olayı forumu okuduktan sonra psikolojikmi oldu bilmiyorum ama benim araçtanda sesler geliyor sanki:)...ama en çok kafama takılan tekerden(hangisi olduğunu tam anlamış değilim yalnız sol ön veya sol arka gibi) sanki lastik patlamış gibi sesler geliyor..pencereden kafamı çıkartığımda sol arka teker gibi pencereyi kapattığımda sol ön tekerden geliyor sanki..yolda 50 defa aracı bi kenara çekip lastik patlamışmı diye iniyorum fakat lastikler ve cant sağlam duruyor..yardımcı olabilirseniz sevinirim ark.larım ..gelen sesler resmen lastik patlağı gibi.:blink: :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 04, 2012, 23:13:02 »
Arkadaşlar malumunuz toyotadaki sesler konusunda bir yığın iletivar formumuzda,öyleki artık ses çıkarmayan toyotaya şüpheyle bakıyoruz. Artık bende kafama takmıyorum ordan burdan gelen sesleri lakin bugün öyle bir olay yaşadımki paylaşmadan edemeyecem.Arkdaşlar busabah arabada farklı bir tıkırtı duyunca hoşgeldin yeni ses acaba sen nereden geliyorsun diye kulak kesildim takriben 10 dk uğraştım yeni misafiri bulamadım sonra eşime verdim dreksiyonu,sesin sağ ön kapı tarafından geldiğini hissettim ama arabanın  heryerini ellesemde nafile bulamadım. İnatla devam ettim aramaya ve otomatik ayna kapama düğmesine basmasmasını istedim eşimden.Seyir sırasında aynalar katlanınca ses kesildi  sonra tekrar açtık aynaları,seste tekrar gelince camı açıp parmağımla bastırdım ve sesi yakaladım.işte arkadaşlar bir çok ses problebi duydum forumda dış dikiz aynasından ses gelen tekkişi benim galiba.Bu sorunla Toyota ses yarışmasında sanırım ilk beşe girmişimdir.

Aynı ses 2 hafta önce Kayseri'de başıma geldi tırnaklı yolda yapıyor....Bende sol taraftaydı...direklerin her tarafı benden baya bi tokat yedi sesin geldiği yeri buluncaya kadar, ama en sonunda tesadüfen aynaları açıp kapatınca buldum, sonra servise gittim ertesi gün .....Hani ağrıyan dişinizle dişçiye gidersiniz ya ağrı kesilir oracıkta,,,,, ustayla denemeye çıktık ulen tıkırtı değil tık yok bi şey diyemedik tabi usta yine yaparsa getirin bakalım bi dedi.....ispat edemediğin şey üzerinede yüklenemiyosun servise......halen sağ dikiz aynası ses problemi diye kaydım vardır o serviste....:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 05, 2012, 08:53:45 »
Aynalar, hava sürtünmesine en çok maruz kalan parça olduğu için ses yapabiliyor maalesef.

Seden Hn., lastiğin dişleri arasına giren taş ve diğer parçalar sese neden olabiliyor. Eğer hızlandıkça sesin frekansı da aynı oranda artıyorsa bundan şüphelenebilirsiniz. Taşları temizlemek zahmetli bir iş ama belki işe yarayabilir. Asıl korkmanız gereken ise lastiğe sağlanan metal bir parça olabilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 05, 2012, 17:00:44 »
Aynalar, hava sürtünmesine en çok maruz kalan parça olduğu için ses yapabiliyor maalesef.

Seden Hn., lastiğin dişleri arasına giren taş ve diğer parçalar sese neden olabiliyor. Eğer hızlandıkça sesin frekansı da aynı oranda artıyorsa bundan şüphelenebilirsiniz. Taşları temizlemek zahmetli bir iş ama belki işe yarayabilir. Asıl korkmanız gereken ise lastiğe sağlanan metal bir parça olabilir.

evet hakkı bey aynen hızlandıkça seste aynı oranda artıyor...haklısınız sanırım lastik aralarına bişeler takılmılş olabilir..en kısa zamanda bı lastikçiye göstereyim en iysi..teşekkür ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 05, 2012, 17:30:20 »
evet hakkı bey aynen hızlandıkça seste aynı oranda artıyor...haklısınız sanırım lastik aralarına birşeler takılmılş olabilir..en kısa zamanda bı lastikçiye göstereyim en iysi..teşekkür ederim :)

Tekerlek bilyalarinizi da kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2012, 23:25:48 »
acaba diyorum silikon sprey çözermi bu sıkıntıyı?