0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar malumunuz toyotadaki sesler konusunda bir yığın iletivar formumuzda,öyleki artık ses çıkarmayan toyotaya şüpheyle bakıyoruz. Artık bende kafama takmıyorum ordan burdan gelen sesleri lakin bugün öyle bir olay yaşadımki paylaşmadan edemeyecem.Arkdaşlar busabah arabada farklı bir tıkırtı duyunca hoşgeldin yeni ses acaba sen nereden geliyorsun diye kulak kesildim takriben 10 dk uğraştım yeni misafiri bulamadım sonra eşime verdim dreksiyonu,sesin sağ ön kapı tarafından geldiğini hissettim ama arabanın heryerini ellesemde nafile bulamadım. İnatla devam ettim aramaya ve otomatik ayna kapama düğmesine basmasmasını istedim eşimden.Seyir sırasında aynalar katlanınca ses kesildi sonra tekrar açtık aynaları,seste tekrar gelince camı açıp parmağımla bastırdım ve sesi yakaladım.işte arkadaşlar bir çok ses problebi duydum forumda dış dikiz aynasından ses gelen tekkişi benim galiba.Bu sorunla Toyota ses yarışmasında sanırım ilk beşe girmişimdir.
Aynalar, hava sürtünmesine en çok maruz kalan parça olduğu için ses yapabiliyor maalesef.Seden Hn., lastiğin dişleri arasına giren taş ve diğer parçalar sese neden olabiliyor. Eğer hızlandıkça sesin frekansı da aynı oranda artıyorsa bundan şüphelenebilirsiniz. Taşları temizlemek zahmetli bir iş ama belki işe yarayabilir. Asıl korkmanız gereken ise lastiğe sağlanan metal bir parça olabilir.
evet hakkı bey aynen hızlandıkça seste aynı oranda artıyor...haklısınız sanırım lastik aralarına birşeler takılmılş olabilir..en kısa zamanda bı lastikçiye göstereyim en iysi..teşekkür ederim