0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar sizden ricam var. yakınlarda tvde bir cihaz gördüm benzinli araçlarda %25dizel araçlarda %20lpg li araçlarda %15 yakıt tasarrufu sağlıyormuş. ve ben de sipariş verdim. fiyatı da gayet makul.adamlar 10 yıl garanti veriyor ve eğer beğenmezsen iade garantisi var.her şeyi anladım da fiyatı da sorun değil ama bu cihaz benim aracıma zarar verir mi?amerikadan ithal edilmiş test edilmiş onaylanmış dedilerböyle bir şeyin gerçeklik oranı nedir ve kullananlar var mı?aklıma takılan koskoca firmalar % 5 % 10 yakıt tasarrufu edebilmek araç satabilmek için argelerine milyonlarca dolar para yatırıyorlar. onlar gerizekalı yapamıyor da bunlar mı çok akıllı yapıyor ve çok da ucuz fiyata satıyorlar.düşünceleriniz nelerdir? gelince takmalımıyım aracıma
Sorunun cevabını kendiniz vermişsiniz zaten.Sistem nasıl birşey?Mıknatıslı vs bir sistemde dışardan montaj olur zaten bir sorun yaratmaz. Ama çeşitli yerleri delmek vs gerekiyor ise bence taktırmayın tabi son karar sizin
Tekin Bey , bu değerleri kim nerede nasıl test ederek bulmuş bilgi verirseniz iyi olur, temeli olur. Siz aracınızın teknik belgesine bakarak mı d4d için o değeri verdiniz? Benim araç 2009 1.4 d4d , teknik belgesinde 0.17g/km yazıyor , ayrıca bazı reklam broşürlerinde de o civarda yazdığını hatırlıyorum. Bir ara bu konuda doğudaki bir üniversitemizde bu konuda bir çalışma yapılmış ve sonuçları yayınlanmış , linkini mesajların birinde vermiştim, ararsanız bulabilirsiniz. Eski bir çalışma ama sonuçta yapan belli yayımlayan belli. Bunun dışındakiler biraz söylenti ve kandırma oluyor her iki yönde de olabiliyor, aynen chip tuningde olduğu gibi..
Common raile giden veya oradan enjektörlere ayrılan 4 kol üzerine mıknatıs koymanın bir faydası olmaz , zira bizdeki borular manyetiğe tepki veriyor mıknatısı tutuyor zaten, buraya koyunca manyetik akılar boruların et kalınlığı üzerinden dolaşır faraday kafesi gibi yani , akılar boru içindeki yakıt üzerinden geçmez ya da çok az geçer onun da faydası olmaz herhalde. Ölçebilmek için ince uçlu probla gaussmetre lazım. Yakıt boruları aliminyum alaşım veya onun gibi manyetizmaya tepki vermeyen tip olsaydı metal boruya konması uygun olurdu. Bizim araçlarda tek uygun yer yakıt pompası girişi öncesi olan lastik boru.. Burada lastikten rahatca geçebilir , metale koyduğunuzdan çok daha fazla akı oluşturur. Egzost ölçüm istasyonlarındaki cihazlara ne kadar güvenilir bilmiyorum. Muayenem geliyor 1-2 hafta içinde emisyon ölçümü yaptıracağım ama açıkcası çıkan değerler pek güvenmiyorum.