Gönderen Konu: yakıt tasarruf cihazı  (Okunma sayısı 7756 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
yakıt tasarruf cihazı
« : Mart 03, 2012, 15:00:13 »
arkadaşlar sizden ricam var. yakınlarda tvde bi cihaz gördüm
benzinli araçlarda %25
dizel araçlarda %20
lpg li araçlarda %15
yakıt tasarrufu sağlıyormuş. ve ben de sipariş verdim. fiyatı da gayet makul.
adamlar 10 yıl garanti veriyor ve eğer beğenmezsen iade garantisi var.
her şeyi anladım da fiyatı da sorun değil ama bu cihaz benim aracıma zarar verir mi?
amerikadan ithal edilmiş test edilmiş onaylanmış dediler
böyle bir şeyin gerçeklik oranı nedir ve kullananlar var mı?
aklıma takılan koskoca firmalar % 5 % 10 yakıt tasarrufu edebilmek araç satabilmek için argelerine milyonlarca dolar para yatırıyorlar. onlar gerizekalı yapamıyor da bunlar mı çok akıllı yapıyor ve çok da ucuz fiyata satıyorlar.
düşünceleriniz nelerdir? gelince takmalımıyım aracıma

Toyota Club Türkiye

yakıt tasarruf cihazı
« : Mart 03, 2012, 15:00:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: yakıt tasarruf cihazı
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2012, 15:08:19 »
arkadaşlar sizden ricam var. yakınlarda tvde bir cihaz gördüm
benzinli araçlarda %25
dizel araçlarda %20
lpg li araçlarda %15
yakıt tasarrufu sağlıyormuş. ve ben de sipariş verdim. fiyatı da gayet makul.
adamlar 10 yıl garanti veriyor ve eğer beğenmezsen iade garantisi var.
her şeyi anladım da fiyatı da sorun değil ama bu cihaz benim aracıma zarar verir mi?
amerikadan ithal edilmiş test edilmiş onaylanmış dediler
böyle bir şeyin gerçeklik oranı nedir ve kullananlar var mı?
aklıma takılan koskoca firmalar % 5 % 10 yakıt tasarrufu edebilmek araç satabilmek için argelerine milyonlarca dolar para yatırıyorlar. onlar gerizekalı yapamıyor da bunlar mı çok akıllı yapıyor ve çok da ucuz fiyata satıyorlar.
düşünceleriniz nelerdir? gelince takmalımıyım aracıma

Sorunun cevabını kendiniz vermişsiniz zaten.Sistem nasıl birşey?Mıknatıslı vs bi sistemde dışardan montaj olur zaten bi sorun yaratmaz. Ama çeşitli yerleri delmek vs gerekiyor ise bence taktırmayın tabi son karar sizin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2012, 15:30:03 »
çok güçlü mıknatıslarla çalışan bir sistemmiş. moleküllerin daha düzenli hareketini sağlıyormuş. faydasını olur mu bilmem ama zararı da olmasın yeter. kaldırır çöpe atarım en fazla.
hani %25 istemem ama %10 15 tasarruf sağlasa da fena olmaz
Sorunun cevabını kendiniz vermişsiniz zaten.Sistem nasıl birşey?Mıknatıslı vs bir sistemde dışardan montaj olur zaten bir sorun yaratmaz. Ama çeşitli yerleri delmek vs gerekiyor ise bence taktırmayın tabi son karar sizin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2012, 15:39:45 »
Tamamen ticari amaç.Arkadaşların da belirttiği gibi cevabı vermişsiniz.Ben aracı aldığımda eco66 takılıydı benzinde devreye giriyor farkını takılı değilken kullanmadığım için bilmiyorum.ama 1 litrelik su pet şişesi kadar bişey ve piyasadaki en ciddi :D yakıt tasarruf cihazı eğer bunun faydası yoksa (ben anlayamıyorum eski halini bilmediğim için) gerisi fıss ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 03, 2012, 15:48:08 »
% 25 oldukça iddialı bir rakam mümkün olduğunu sanmıyorum. Ancak madem almışsınız, :) önceki sürüş alışkanlıklarınızı değiştirmeden kullandığınızda elde ettiğiniz değerleri bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. :)
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 03, 2012, 16:54:11 »
Cihazla ilgili bir link var mı internette? fiyatı ne kadar?
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2012, 16:58:12 »
Hakan bey iyibir motor ustasından teknik bilgi almadan takmayın derim mazallah kaşyapayım derken göz çıkmasın sonra ,şahsi kanatime gelince belki tasaruf yapar ama aracın ihtiyacı olan yakıtı yollamadığı için ileride motorda sorunlar yaşanabilir.şimdiden kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 03, 2012, 17:26:22 »
Hakan Bey, izlenimlerinizi bekliyoruz. :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2012, 17:31:18 »
bence öyle bir cihaza gerek yok, chip tuning uygulaması yaptırdığınızda her araçta %10 yakıt tasarrufu sağlıyorsunuz zaten, aracı hor kullanmadığınız sürecede motor ömrünüzü kısaltmıyor, sizin dediğiniz cihazın çalışma prensibi benim pek kafama yatmadı, inşallah istediğiniz verimi alırsınız
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2012, 18:14:27 »
arkadaşlarım, abilerim :D yorumlarınız için teşekkür ederim
hemen hemen aynı düşüncelere sahibiz ama bu ihale bana kalmış oldu :D
gelince görecez nasıl bir cihazmış
akın bey;
mutlaka ve mutlaka iyi bir motor ustasına götüreceğimden emin olabilirsiniz yoksa taktırmam tabiki.
vedat ve faruk bey;
eğer benim işime yaradığını görürsem mutlaka burada paylaşacağım siz de faydalanın beraber test edecez açıkcası ama bana da taahhütte bulunun arabam motor yediğinde zarardan müteselsilen sorumlu olalım  :D
inşallah ben kendi özenimi göstererek taktırcam gerisi artık ne olur onu beraber görecez.
link konusunda ise internette aradım bulamadım o konuda inanın detaylı araştırma da yapamadım alp bey.
ama fiyatı 95 tl kargo da dahil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 03, 2012, 19:31:04 »
Asıl kullanılması gereken alanlar;

-Karbüratörlü otomobiller, eski teknoloji dieseller,
-Yanma odaları geniş, yanma süreleri kısıtlı olmayan ortamlar, sıvı/gaz yakıtlı kalorifer kazanları, kombiler gibi,

Yani beslemesi ve karışımı hassas bir şekilde ECU tarafından kontrol edilmeyen sistemler.
Günümüz teknolojili motorlarda kullanıldığında orta uzun vadede bir şekilde zarar verecek ve kullanıldığı sürece çevre aşağıdaki örnek kadar daha fazla kirletilecektir.

1.4 D-4D motor, normal olarak CO oranı  0.05g/km
1.4 D-4D motor, mıknatısla       CO oranı  1.20g/km (yasal sınır 2.5g/km)
Korkunç miktarda artan partikül

Sağladığı fayda yok denecek kadar azdır, kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Maliyeti: 1cm çapında x 1cm kalınlıkta, yuvarlak silindirik, 12.100 Gauss Neodyum mıknatıs 7.TL x 2 = 14TL 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2012, 18:52:01 »
Tekin Bey , bu değerleri kim nerede nasıl test ederek bulmuş bilgi verirseniz iyi olur, temeli olur.
Siz aracınızın teknik belgesine bakarak mı d4d için o değeri verdiniz? Benim araç 2009 1.4 d4d , teknik belgesinde 0.17g/km yazıyor , ayrıca bazı reklam broşürlerinde de o civarda yazdığını hatırlıyorum.

Bir ara bu konuda doğudaki bir üniversitemizde bu konuda bir çalışma yapılmış ve sonuçları yayınlanmış  , linkini mesajların birinde vermiştim, ararsanız bulabilirsiniz. Eski bir çalışma ama sonuçta yapan belli yayımlayan belli. Bunun dışındakiler biraz söylenti ve kandırma oluyor her iki yönde de olabiliyor, aynen chip tuningde olduğu gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2012, 19:32:46 »
Tekin Bey , bu değerleri kim nerede nasıl test ederek bulmuş bilgi verirseniz iyi olur, temeli olur.
Siz aracınızın teknik belgesine bakarak mı d4d için o değeri verdiniz? Benim araç 2009 1.4 d4d , teknik belgesinde 0.17g/km yazıyor , ayrıca bazı reklam broşürlerinde de o civarda yazdığını hatırlıyorum.

Bir ara bu konuda doğudaki bir üniversitemizde bu konuda bir çalışma yapılmış ve sonuçları yayınlanmış  , linkini mesajların birinde vermiştim, ararsanız bulabilirsiniz. Eski bir çalışma ama sonuçta yapan belli yayımlayan belli. Bunun dışındakiler biraz söylenti ve kandırma oluyor her iki yönde de olabiliyor, aynen chip tuningde olduğu gibi..

Eftal bey, haklısınız bende bu söylentilerin hangi yönde olduğunu bulmak için kendi adıma bu araştırmayı yapmıştım.

Normal değerini internetten buldum (açıkçası banada çok düşük geldi) ama önemi yok, 0.17 yada 0.25 (ki bu kadar yüksek de olmaması gerekir) dahi kabul etsek,

Mıknatıs takılı iken, 48 saat ve 600km sonra egzost muayenesi yaptırdığımda aldığım sonuçta CO oranı 1.20g/km idi,

Rölantide durduğum yerde çıkan partikül, yerde normalden fazla kararma yapıyordu,

600km'lik menzildeki tüketimimde dikkatimi çekecek düşüş yaşamadım, bir depoda (55L) uzun yolda belki max. 50km gibi fark edebilir, zaten bir depoyla çok rahat 1200km menzile ulaşabiliyorum,

Tamamen CC ile uzun yol denediğim halde, gerçekten kullanmaya değecek değişiklik görmediğimden ve motorda ne tip arızalar çıkarabileceğini bilemediğimden vaz geçtim, yalnız akselerasyonun arttığı da belliydi.

2 ad. mıknatısı, common-rail'e giren metal yakıt borusunun altıgen rekoruna karşılıklı tutturdum, çekim güçleri o kadar güçlü ki yerinden çıkartmak için penseyle asılıyorsunuz, bundan daha yakınada koyamazsınız, kesinlikle manyetik enjektörlere zarar verebilir, hele yakıt pompası üzerine koymak da sorun çıkartmak için birebirdir, yakıt hortumları üzerine bağlanan hazır mamullerinde mesafe nedeniyle benimki kadar etkili olamayacağı da kesindir, zira manyetizmanın hem kendi plastiğinden hemde hortumun plastiğinden geçmek zorunda olmasıdır, eğer doğru manyetikler kullanıldıysa.

Neodymium mıknatıs, 12.100 Gauss'luk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2012, 20:48:44 »
Common raile giden veya oradan enjektörlere ayrılan 4 kol üzerine mıknatıs koymanın bir faydası olmaz , zira bizdeki borular manyetiğe tepki veriyor mıknatısı tutuyor zaten, buraya koyunca manyetik akılar boruların et kalınlığı üzerinden dolaşır faraday kafesi gibi yani , akılar boru içindeki yakıt üzerinden geçmez ya da çok az geçer onun da faydası olmaz herhalde. Ölçebilmek için ince uçlu probla gaussmetre lazım.
Yakıt boruları aliminyum alaşım veya onun gibi manyetizmaya tepki vermeyen tip olsaydı metal boruya konması uygun olurdu. Bizim araçlarda tek uygun yer yakıt pompası girişi öncesi olan lastik boru.. Burada lastikten rahatca geçebilir , metale koyduğunuzdan  çok daha fazla akı oluşturur.

Egzost ölçüm istasyonlarındaki cihazlara ne kadar güvenilir bilmiyorum. Muayenem geliyor 1-2 hafta içinde emisyon ölçümü yaptıracağım ama açıkcası çıkan değerler pek güvenmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mart 06, 2012, 21:10:43 »
Common raile giden veya oradan enjektörlere ayrılan 4 kol üzerine mıknatıs koymanın bir faydası olmaz , zira bizdeki borular manyetiğe tepki veriyor mıknatısı tutuyor zaten, buraya koyunca manyetik akılar boruların et kalınlığı üzerinden dolaşır faraday kafesi gibi yani , akılar boru içindeki yakıt üzerinden geçmez ya da çok az geçer onun da faydası olmaz herhalde. Ölçebilmek için ince uçlu probla gaussmetre lazım.
Yakıt boruları aliminyum alaşım veya onun gibi manyetizmaya tepki vermeyen tip olsaydı metal boruya konması uygun olurdu. Bizim araçlarda tek uygun yer yakıt pompası girişi öncesi olan lastik boru.. Burada lastikten rahatca geçebilir , metale koyduğunuzdan  çok daha fazla akı oluşturur.

Egzost ölçüm istasyonlarındaki cihazlara ne kadar güvenilir bilmiyorum. Muayenem geliyor 1-2 hafta içinde emisyon ölçümü yaptıracağım ama açıkcası çıkan değerler pek güvenmiyorum.

Common-Rail tüpü alüminyum karışık döküm olabilir zira oraya aynı güçle yapışmıyordu, diğer taraftan artan CO oranı, çekişte bir miktar artış, manyetiklerin sistemde değişiklik yaptığının kanıtı gibi. Dediğiniz gibi ölçüm cihazları ne derece doğru gösteriyor, ama normal değerle mıknatıslı değer arasında bu kadar fark çıkacak kadar da fazla göstermez diye düşünüyorum. 

En azından CO ve partikül oranında bu kadar artış olmadan 50km lik menzil farkına erişilseydi, devam edebilirdim.

Egzost muayenenizde ki CO oranına ulaşabilirseniz, yayınlayabilirmisiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 07, 2012, 10:52:15 »
Koskoca otomotiv üreticileri birbirleriyle yarışıyor 0.1 lt daha az yazabilmek için ortalamalarını. Bizim mucit insanlarımızda mıknatısla %25 yakıt tasarrufu sağlıyor ilginiç :) Tamamen dolandırıcılık niteliğinde bir ürün bence. Ayrıca o beyin aracınızdaki lpg beyni ecu beyinine zarar vermesin kardan çok zarara girebilirsiniz ;)
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 07, 2012, 11:46:30 »
Eftal Abi ile Tekin Abi, konuyu teknik olarak inceliyorlar.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.