Gönderen Konu: ÇÖZENE BRAVO,BU ÜÇLÜ KAFA YORUYOR...  (Okunma sayısı 2089 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
ÇÖZENE BRAVO,BU ÜÇLÜ KAFA YORUYOR...
« : Mart 02, 2012, 20:04:55 »
Arkadaşlar herkese merhabalar,
Ben bu foruma Bilgilerinizden paylaşmak ve Toyatanın bilmediğim özelliklerini öğrenmek için kayıt oldum.
sorum Şu Ki; araba almak istiyorum fakat kararsız kaldım, ilk öncelikle araştırmadığım site kalmadı. Avrupanın en sorunsuz arabası hangisi diye merak ettim ve şu sonuç çıktı,
 1-Mazda
2-Mercedes
3-Toyota
4- diye devam ediyor gidiyor. Şimdi Mazda en sorunsuz (% 17)  araba çıkmış diğerlerine göre.Fakat nedense Türkiyede tutulmuyor. yada kimse satmak istemiyor.

deneyimlerinize dayanarak Mazda 3 Hb mi--Toyota Hb--Ford Focus Ghia Hb ----Bu araçların hepside 1.6 benzinli ve 2004 yada 2006 model arası olarak düşünüldü. Yalnız karar verilemedi.
Öyle bir analiz istiyorum ki (siz bu işi bilen uzmanlardan) --Hah işte benim aracım demeliyim...Saygılarımla

Toyota Club Türkiye

ÇÖZENE BRAVO,BU ÜÇLÜ KAFA YORUYOR...
« : Mart 02, 2012, 20:04:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: ÇÖZENE BRAVO,BU ÜÇLÜ KAFA YORUYOR...
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2012, 20:15:01 »
Arkadaşlar herkese merhabalar,
Ben bu foruma Bilgilerinizden paylaşmak ve Toyatanın bilmediğim özelliklerini öğrenmek için kayıt oldum.
sorum Şu Ki; araba almak istiyorum fakat kararsız kaldım, ilk öncelikle araştırmadığım site kalmadı. Avrupanın en sorunsuz arabası hangisi diye merak ettim ve şu sonuç çıktı,
 1-Mazda
2-Mercedes
3-Toyota
4- diye devam ediyor gidiyor. Şimdi Mazda en sorunsuz (% 17)  araba çıkmış diğerlerine göre.Fakat nedense Türkiyede tutulmuyor. yada kimse satmak istemiyor.

deneyimlerinize dayanarak Mazda 3 Hb mi--Toyota Hb--Ford Focus Ghia Hb ----Bu araçların hepside 1.6 benzinli ve 2004 yada 2006 model arası olarak düşünüldü. Yalnız karar verilemedi.
Öyle bir analiz istiyorum ki (siz bu işi bilen uzmanlardan) --Hah işte benim aracım demeliyim...Saygılarımla

Aractan beklentilerinizi yazabilirseniz o dogrultuda nacizane bir fikir belirtmek isterim.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2012, 20:16:46 »
Aractan beklentilerinizi yazabilirseniz o dogrultuda nacizane bir fikir belirtmek isterim.

Araçtan bekletim konfor güvenlik ve periyodik bakım harici sinir bozan arızaların olmaması...Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2012, 20:23:21 »
Arabalar 2 ye ayrılır. Markası mercedes olanlar ve diğerleri...

Oraya yazdığınız markaların hangi serilerini kıyaslamak istiyorsunuz? Mercedes i oraya yazıp sonra seçim yapamadım demeniz çok ilginç üstelik 2006 sını alabiliyorken... :)

Not: sonradan okuyunca aşağıda mercedesin olmadığını farkettim. Algıda seçicilik... :D
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2012, 20:48:17 »
Araçtan bekletim konfor güvenlik ve periyodik bakım harici sinir bozan arızaların olmaması...Teşekkürler

Konfor ve guvenlik bakimindan Ford Focus rakiplerinden burun farkiyla onde bir arac. Yol tutusu ve yuksek hizlardaki guven hissi keza oyle. sorunsuzlukta ise Toyota ve japonlar dunyada lider konumdalar. Acacak olursak;

Fakat periyodik bakim disinda sinir bozan arizalarin olmamasi Toyota ve diger japonlarda cok yuksek oranda iyi durumda. İstatistiki bir bilgi paylasmissiniz sorunsuzluk hususunda fakat dikkat edilmesi gereken nokta bu istatistiklere ozel serviste halledilen sorunlarin dahil olup olmadigi. Ben ozel servislerin hesaba katilmadigi gorusundeyim ve bu dusunceyle yazima devam etmek isterim. Forum kullanicilarina genel bir tavsiyem; bulundugunuz ildeki en yakin sanayi sitesine bir gun gidin ve markalarin ozel servis sayilarini ve doluluk oranlarini kabaca hesaplayin. Basta Toyota olmak uzere japonlar ozel servisin az olmasi ve doluluk oraninin dusukluguyle sorunsuzluklarini somut bir sekilde gozler onune sermekte.

Konfor konusuna geri gelecek olursak yine japon muhendisligine ait araclarin yol sesini iceri aldigi su goturmez bir gercektir. Yumusak lastik kullanimi bu durumu bir nebze hafifletse de Bati normlarini yakalamak cok guc. Donanim seviyelerini de konfor basliginda incelersek japonlarin yine bir adim geride oldugunu gorebiliriz fakat benim dusuncem japonlarin sorunsuzlugunun buyuk oranda bu sayede meydana geldigi. Yol tutusta bir konfor unsurudur, Ford bu konuda gercekten iyi isler cikaran bir firma, arkadasimin 1.6 TDCi Ford Focus HB araci kendini birakmamak icin elinden geleni yapiyor ve asiriya kacmadikca birakmiyor fakat bunu malesef Toyota icin soyleyemeyecegim.

Guvenlik konusunda artik Ayni segment araclarin birbirinden pek farki kalmadi acikcasi. Havayastigi sayisi, kaza aninda katlanabilir pedallar vb. donanimi incelediginizde pek bir farki olmadigini goreceksiniz. Fakat Focus'un donanim seviyelerini cok bilmedigim icin ogrenmenizin sizin yarariniza olacagi bir konuyu belirtmek isterim, ESP (Elektronik Stabilite Kontrolu) Corolla HB'lerde yok Focus'taki durumu ise bilmiyorum malesef, ESP surus guvenliginde onemli bir faktor ve bunu goz onune almaniz yararinizadir. Ayrica belirtmek isterim ki Focus'ta bildigim kadariyla (emin olmamakla beraber) cekis kontrol sistemi mevcut.

Simdi gelelim sonuca. Ben babamda Corolla Sedan olmasi sebebiyle Toyota'daki sorunsuzlugu yakinen ve 6 sene gibi bir suredir tecrube ettim ve tercihim Corolla HB'ten yana oldu ve dun aldim. Bu demek degildir ki Focus HB Corolla HB'ten asagi kalir bir arabadir fakat sizi periyodik bakim disinda servise goturme ihtimalinin Corolla HB'ten fazla oldugu da bir gercek.

Umarim tercihinizde yararli olur bu yazim. Malesef Mazda hakkinda yeterli bir bilgiye sahip olmadigim icin yorum yapmak etik gelmedi.

Ve tabi bence.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '01
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2012, 21:43:25 »
asya için 1-subaru 2-mazda 3-toyota 4-honda 5-mitsubishi(klimada 1 numara) 6-hyundai
avrupa 1-mercedes 2-bmw 3-audi 4-opel 5-renault

ferrari,bugatti veyron,lamborghini....

sıralama kişiye göre değişebilir seçim sizin..
2001 1.6 terra sol special corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2012, 21:56:46 »
ben de birşey sandım başlığa öyle yazınca...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2012, 22:52:21 »
 Mazda bir süredir Ford alt yapısı kullanıyor. Yürüyen aksam vs gibi.
 Mazda 3 bence içlerindeki en konforlu ve çekşci araç ama parçalarıda en pahalı olanı(Türkiye şartlarında).
 Focus ve Corolla'nın ise birbirine göre üstün tarafları mevcut.
Düşündüğünüz araçların motor ve donanım özelliklerini belirtir ve daha uygun başlık seçerseniz, daha sağlklı bir şekilde cevaplara ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2012, 11:55:49 »

Arabalar 2 ye ayrılır. Markası mercedes olanlar ve diğerleri...

Oraya yazdığınız markaların hangi serilerini kıyaslamak istiyorsunuz? Mercedes i oraya yazıp sonra seçim yapamadım demeniz çok ilginç üstelik 2006 sını alabiliyorken... :)

Not: sonradan okuyunca aşağıda mercedesin olmadığını farkettim. Algıda seçicilik... :D

:D 20096 mercedes olsa süper olurdu ama nerde o kadar para.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2012, 12:17:00 »
Arkadaşlar yorumlarınız için Teşekkür ederim. sanırım daha önce hiç kullanmadığım araçları yakından baksam son kararımı verecem. 2001 model golfümü yeni sattım kıyaslama kriterim bu aslında.Umarım temiz bir araç bulurum.Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 03, 2012, 15:08:22 »
Arkadaşlar yorumlarınız için Teşekkür ederim. sanırım daha önce hiç kullanmadığım araçları yakından baksam son kararımı verecem. 2001 model golfümü yeni sattım kıyaslama kriterim bu aslında.Umarım temiz bir araç bulurum.Saygılarımla
Alışkanlıklarınıza takılıp yine kaba saba alaman arabası almayınız,
zarif ve estetik japon arabalarını incelemenizde yarar var