Gönderen Konu: lpg de rolanti devri ve emniyet kemerinden gelen ses ?  (Okunma sayısı 2156 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
arkadaşlar merhaba,

ilk olarak öğrenmek istediğim bi konu var.
aracıma 2007 comfort, lovato marka sıralı sistem lpg kiti taktırdım yaklaşık 4 ay oldu. hafif yokuşta aracı kaldrırken sık sık stop ettiriyorum. benzinde kullanırken böyle bir sorun olmuyor. motor sıcakken rolantide devir saati 650 d/dak civarında, buda kalkışta kavrama esnasında yetersiz geliyor sanırım. frenden gaza geçene kadar stop :(  başka markada kullanan olabilir rolantide lpg de ve benzinde devir saati kaçta oluyor acaba?

ikinci konu; emniyet kemerinin olduğu direkten (sürücü) bozuk yolda sürtme sesi geliyor kemer takılı olduğu halde.
bu durumları yaşayan arkadaş varmı acaba?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '01
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg de rolanti devri ve emniyet kemerinden gelen ses ?
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2012, 21:34:53 »
benim araca göre normal 2002 toyotalarda durduğumuzda 600devire kadar düşer yakıt tüketimini en aza indirmek için kalkışta hafif gaza yüklenip basıyorum kalkıyor gidiyor..tüple alakası olabilirmi bilmiyorum ama kalkışta mutlaka gaza biraz fazla yüklenmek gerekiyor..devir iyice düştüğü için tepki vermesi biraz gecikiyor onun için gaza yüklenmek gerekiyor yada el frenini çekip yarım debriyajla gaza yüklenip arabayı sabitleyip el frenini indirip gaza yüklenerek yavaşça kalkabilirsiniz, ben bazen kısa süreliyse yarım debriyajda hafif gazla sabitleyip ondan sonra kalktığım oluyor..pek önermiyorum debriyajda hafif gazla beklemeyi debriyajı çabuk bitirebilirsiniz..
2001 1.6 terra sol special corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2012, 23:35:06 »
bi güncelleme yapalım:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 04, 2012, 01:43:32 »
önder beyin 600 devir konusunda söylediğine katılıyorum;vvti motorlar rölantide 600 devir gibi çalışır. lpg'li araçlarda motor ustaları sık sık toyotanın lpg'ye en uyumlu araç olduğunu söyler.yaklaşık 4 sene önce arkadaşımın aracında da aynı şey oldu. bir süre sonra gaz kelebeği bozuldu. servis yakıt-hava karışımını bozulan kelebeğin ayarlayamadığını dolayısıyla stop etmesinin normal olduğunu söylediler. bir düşünmek lazım...  (bu arada devir göstergesi düzensiz bir şekilde artıp azalırsa kesinlikle bozulmuştur)  emniyet kemerinin hareket makarası bozulmuş olabilir.
hayatın senin için bir hediyedir. ailen ve inançların için yaşa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Mart 04, 2012, 19:49:37 »
önder beyin 600 devir konusunda söylediğine katılıyorum;vvti motorlar rölantide 600 devir gibi çalışır. lpg'li araçlarda motor ustaları sık sık toyotanın lpg'ye en uyumlu araç olduğunu söyler.yaklaşık 4 sene önce arkadaşımın aracında da aynı şey oldu. bir süre sonra gaz kelebeği bozuldu. servis yakıt-hava karışımını bozulan kelebeğin ayarlayamadığını dolayısıyla stop etmesinin normal olduğunu söylediler. bir düşünmek lazım...  (bu arada devir göstergesi düzensiz bir şekilde artıp azalırsa kesinlikle bozulmuştur)  emniyet kemerinin hareket makarası bozulmuş olabilir.

motor konusunda toyotanın kalitesi tartışılmaz zaten. benim yaşadığım sorun benzinde ki gaz pedalı hassasiyeti lpg de olmayışı. buda kalkışta sorun oluyorç düz yolda sorun yok ama hafif rampada sorun oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 04, 2012, 22:53:13 »
emniyet kemeri için silikon sprey alıp,kemeri sonuna kadar açıp sık,sonra bırak,bu işlemi bikaç kez yap sorun çözülebilir.Benim de kemer toplamıyordu silikon spreyle bu işlemi yaptım ve şu an tutaıorum kemeri çıkarınca :)) bu sprey öyle birşey ki plastik ve metal herşeyde kullanılıyormuş,gıcırdayan kapılara sıktım ses kesildi hatta aylardır beni gıcık eden evdeki yatağın gıcırdamasını da somonlara ve vidalara spreyden sıkarak kurtuldum.Umarım sana da çare olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 04, 2012, 23:07:49 »

motor konusunda toyotanın kalitesi tartışılmaz zaten. benim yaşadığım sorun benzinde ki gaz pedalı hassasiyeti lpg de olmayışı. buda kalkışta sorun oluyorç düz yolda sorun yok ama hafif rampada sorun oluyor.

Kullandıkça alışacaksınız, anormal bir durum yok, bir çok LPG'li araç bu şekilde.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL