Gönderen Konu: corolla 1.6 comfort için tercih  (Okunma sayısı 1017 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
corolla 1.6 comfort için tercih
« : Mart 02, 2012, 18:29:20 »
merhaba arkadaşlar. bu aralar 2008 ya da 2009 model 1.6 comfort corolla bakıyorum. otomatik seçeneği işin içine girince mmt den başka alternatif yok. olanıda comfort extra parası istiyor. bütçe olarak 30 bin civarı düşünüyorum.
sizlerden ricam alırken lpg takılmışmı almak, kendin alıp takmak, ya da yakıtı zaten az takma seçeneklerini değerlendirmek istedim.
km olarak 50-80bin arası hasarsız araçlar satılık ilanlarında mevcut.
sizin fikirleriniz nelerdir. 15-20 güne bu işi bitirmek istiyorum.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Toyota Club Türkiye

corolla 1.6 comfort için tercih
« : Mart 02, 2012, 18:29:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla 1.6 comfort için tercih
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2012, 18:55:57 »
mustafa bey corollalar sorunsuz araç benzinli düşünüyorsanız ve motor 1.6 ise az yakmaz 1.3 olabilir lpg li alacaksanız kaliteli marka olmalı kendiniz taktırmayı düşünürseniz marka yanında usta çok önemli .yada butun bunlarla uğraşmayım diyorsanız fazla km yapmamış dizel tercih edilebilir.benim 2011 1.6 benzinli aracımla yılda 5000km yi zorda yapsam yakıtı beni zorluyor.tercih sizin hayırlısı olsun inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2012, 19:16:56 »
1.6 tüpü araç 19-20 krş yakacak dizel 15krş. 30 bin bütçeye 1700 tl civarı ekleme yapacağım lpg için brc mesela. o rakamı eklesem dizelinin az km yapmışını alamam sanırım. kaldıki bende 100bini aşınca satamayacağım ya da zararına satılacak. kişisel fikrim bu tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2012, 19:36:49 »
km de 19-20 krş yaktırabilen varmı acaba bu aralar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2012, 19:42:37 »
1.6 tüpü araç 19-20 krş yakacak dizel 15krş. 30 bin bütçeye 1700 tl civarı ekleme yapacağım lpg için brc mesela. o rakamı eklesem dizelinin az km yapmışını alamam sanırım. kaldıki bende 100bini aşınca satamayacağım ya da zararına satılacak. kişisel fikrim bu tabi.

Bende katılıyorum size alın benzinli az km de bir Corolla iyi bir lpg kiti ile sorunsuz kullanın benim aracımda 2011 1.6 benzinli çok memnunum yakıtı da öyle çok fazla yakmıyor 1.33 benzinli ve dizel tercih etmeyin dizellerin km genellikle çok fazla oluyor benim şahsi fikrimde sıfır olsa neyse ama ikinci elde dizel düşünmem bu arada dizel Corollayı kullandım çok beğenmedim açıkçası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2012, 20:47:00 »
zafer bey benim araç kış şartlarında 100km 11 lt yakıyor yazında 9 cıvarında serviste10000bakımdan sonra yakıtın biraz düşeceğini söylediler ama 15 gün sonra 11.4 e çıktı yani değişen birşey yok sizin araç nekadar yakıyor problem benim araçtamı yoksa bendemi.aracımı kurallara uygunda kullanırım .yoksa bu yakma normal ve fazla değilmi diyorsunuz.lpgli ve dizel araçlar için memnun olanda var olmayanda bu birazda şans işi galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2012, 21:02:26 »
aracınız henüz yeni olduğu için verilerin tutmaması normal. motor alıştıkça yakıt düzelecektir.
kış şartlarında hava soğuk olduğu için de yakıtın artması normal. biz arkadaşın araca 2.30 tl den gaz alıyoruz 180 km uzun yolda 35 civarı yakıyor. basarsak tabiki hesap şaşıyor ama otomatik olduğu için 110km de yakıt çok ideal

dizel araç hem bütçeme uymuyor hemde ikinci el şans işi. bir enjektör ya da pompa arızası edeceğimiz karı alır götürür. lpg li araçlarda seçtiğiniz kit ve takan servis çok önemli. çorumda arkadaşımın motaj yaptırdığı bir brc bayisi var adamlar işçilik konusunda çok iyiler.