Gönderen Konu: Yeni avensis akü akibeti...  (Okunma sayısı 1611 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
Yeni avensis akü akibeti...
« : Mart 02, 2012, 14:42:23 »
Arkadaşlar 5 ay önce o avensis aldım.Şu an 1800 km de.Fakat halı sahada top oynarken ayağım kırıldı o yüzden aracımı kullanamıyorum.Asıl sormak istediğim aracım evin önünde yatışda 5-6 günde bir hanıma çalıştırtıyorum.Bu durumda akü biter mi ne yapmamı önerirsiniz.Birde bizim araçlarda akü güvenliği ile ilgili devre kesici gibi bi özellik var mı? Teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

« : Mart 02, 2012, 14:42:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni avensis akü akibeti...
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2012, 15:23:05 »
Akü kutup başlarını sökün.Yada çalıştırırsanızda olur.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2012, 16:07:11 »
Umarım bir an evvel kemikleriniz kaynar ve tekrar Toyota'nıza kavuşursunuz,

Aküm geçen yaz 5.5 yaşındaydı ve 2.5 aylığına park ettim ve döndüğümde yine tek seferde aldı, haftada bir kısa süreli çalıştırmaktansa ayda bir en az yarım saatlik sürüşü tek seferde yapmak daha faydalı olur. 1 yıl gibi bir süre çalıştırılmayacaksa akü kutup başlarını sökmek daha doğru olur, sadece sağlık açısından, zaten sökülse bile o kadar sürede yine de aküde zayıflama olur.

Elektrik sisteminde ayrıca bir devre olduğunu zannetmiyorum, bu konuda daha çok bilgili arkadaşlarımız vardır, onlardan da bu konuda bilgi almak güzel olur.   
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 05, 2012, 12:56:41 »
Öncelikle geçmiş olsun , kısa sürede düzelirsiniz inşaallah.
1-2 ay yatmayla akü zarar görmez gerçi ama siz zaten az kullanmışsınız. Akünüz tam dolu olmayabilir. Uzun süreli yatmalarda benim aklım daha ziyade subap yaylarında ve lastiklerde  kalıyor.
Bu konudaki tercihim , 1 hafta- 10 günde bir aracı 5-6 dakika rölantide çalıştırılması (eşiniz gaza aşırı basmasın), dizelse 10 dakika daha iyi olur ve gazı 1000-1200 d/dak civarında tutarsa iyi olur. Ayrıca mümkünse aracı bulunduğu yerden hiç değilse 20 cm kadar ileri veya geri almak lastikler için de faydalı olabilir.

Bu gibi durumlarda ben eski araçta (akü tam doluysa), marşa çok kısa süre dokunup bırakırdım , motor yarım ya da 1 tur döner çalışmazdı bile. Aracı da boşta itip az ileri veya geri alırdım , o araç Hyundai Accent olup bu iş kolay oluyordu tabi :). Bunun kıpırdaması biraz zor oluyor..

Düzeltme : Sibop  :) yazmışım , o bir replikti galiba ::) , subap olarak değiştirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Toyota Türkiye Forum
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 11, 2012, 19:19:11 »
Merhaba. Arkadaslarin yazdiklarina ilave;

Dedikleri gibi kisa sureli 5 dklik sarj akuye pek fayda vermez. Rolatide calistiriyorsaniz bu sureyi 15-20 dkya cikarin sayet uzun sure yatiyor ise. Arac kapaliyken de malum elektronik bazi komponentler enerji ile beslenir.

Yanlis aku baglamasi sonucu 2010 avensisin ecu ve motor tesisatini pert ettigimizi sandik fakat Toyota farki, araci koruyan bir master akim kesici gibi birsey varmis yetkili servisin dedigine gore, 50 tl lik parca ile kurtulduk. Arkadasim hondasina ayni ters baglamadan dolayi cok para harcadigini da biliyorum.

Benim yatan aracimin ayrica fren diskleri 20 binde bitti, ki ne alaka derseniz (20 binin %70i de frene basilmayan gece uzun yolu. )  araci yikar yikamaz surmezdim , 1 hafta yatardi, su da diske temas edince pas tuttugu ve kurumadigi icin bu durumlar ortaya cikarmis. Ki dusunu. Sicak diske yolda su degdirmemeye cok dikkat ederdim

Yatan araba iyi araba degildir arkadaslar. Burda anlatilmayacak cok daha azla sorunlari olur.