Gönderen Konu: Corollada Titreme  (Okunma sayısı 2014 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Corollada Titreme
« : Mart 02, 2012, 11:43:43 »
Merhaba arkadaşlar tüplü 2006 Corolla aracım var araç sıcakken lambalarda durduğumda rolantide titremeler oluyordu rolanti 500 devire kadar inip çıkıyor forumda baya bir araştırdım ve bir çok arkadaş boğaz kelebeğini ve maf sensörünü temizleyerek gidermiş olanlar var bende bir hafta önce philips marka sprey vardı elimde bununla maf sensörünü ve kelebeğin içini temizledim haliyle ilk defa yapılan birşeydi ve biraz kurum bağlamıştı her şey buraya kadar normaldi

fakat ben kelebeğin arka kısmınıda temizlemek istedim fakat aracın gaz pedalı telli olmadığından direk ecuya bağlı olduğundan kelebek açılmıyordu zorlamakta istemedim arkadaşımın biri aracı çalıştır birisi gaza basarken kelebek açılır sende silersin demişti bende denemek için borusu takılı değilken marşa bastığımda

araç çalışmadı bende o şekilde kapattım ve sorun düzelmişti bir hafta boyunca herhangi bir titreme olmuyordu devir saati 600 altına inmiyordu bu gün aynı olay  yine başıma geldi araç rolantide titreme yapıyor. Bende sorunun tam olarak kelebeğin silinmemesinden kaynaklı olduğunu sanıyorum  dolayısıyla ben kelebeğin arkasını silmek için illa boğaz kelebeğini komplemi sökmemmi gerekiyor bunun başka bir yolu yokmudur. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar. Acaba sorun başka birşeydenmi kaynaklanıyor yada tüplü oluşundanmı.

Not: Resim örnektir.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Toyota Club Türkiye

Corollada Titreme
« : Mart 02, 2012, 11:43:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '01
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Corollada Titreme
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2012, 21:22:04 »
genelde hava akış metre ve kelebek boğaz temizliğiyle geçiyor..ama hava filtresinide iyi kontrol edin biyerden ekstra kirli hava çekiyor olabilir.bide tüp beyni zamanla ecuyu etkiliyor bi ara ilk çalıştırmada benim araçta rölantide 1200devir olması gerekirken 600 devirde 5-10 saniye çalışıp aşırı titreme yapıyordu sonra 1200devire çıkıyordu lpg ayarı yaptırdım ve hava filtresinin kapağını iyice kapatıp bezle sardım o sarsıntı geçti ve rölanti gezelemesi durdu..şu ara titreme 600devirde tüpteyken benzine göre biraz fazla..
rölanti aslında gezelemiyor tam durduğumuzda 500-600 devire kadar düşüp yakıt tüketimini en aza indiriyor 500*600 arası oynaması normal ama 500-900 arası sürekli oynuyorsa sorun vardır ama dediğim gibi tam durduğunda ve herhangi bi ekipmanı çalışıtırmadığınızda..
bide egzos üzerinde sensör var buda etkileyebilir.
2001 1.6 terra sol special corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2012, 16:29:59 »
bende de bi ara 99 terra vardı. Rölantide çalışırken titreme yapardı. kaçtane ustaya götürdüysem titremenin nedenni anlamadılar. en sonuda biri akıl edip buji kablolarını değiştirdi ve ondan sonra da titreme kesildi. istersen buji ve buji kablolarını bir kontrol ettir derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2012, 16:47:33 »
bende hiç elektronik gaz kelebeği olan araç kullanmadığım için çok yardımcı olamayacağım ama, konu hakkında fikir verecek kişiler kesinlikle forumda vardır. aracınızı benzinde denediğiniz zaman benzer sorunlar yaratıyormu, birde tek sorununuz rölantide kararsızlık dimi, aracın başka verdiği olumsuz bir tepki varmı ?
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 14, 2012, 01:13:47 »
Sorun olarak bakılan durum gayet normal. şaka gibi ama aynen öyle. :)
Biz aracı sıfır aldık ve sıfır alındığından beri aynı durum var. Sadece bu değil birçok aynı kasada corollaya bindim. Hepsinde aynı durum vardı. Servisle servisteki ustalarla hepsiyle görüştüm ve durum gayet normal. :)
Hele ki yazın daha çok ışıklarda durduğunuzda karşılaşacaksınız. 500-550 devire düşecek sıtma tutmuş gibi olacak ve tekrar yükselicek. :D
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )