Gönderen Konu: Corolla HB Muzik Tesisatiyla İlgili Birkac Soru  (Okunma sayısı 4508 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Corolla HB Muzik Tesisatiyla İlgili Birkac Soru
« : Mart 02, 2012, 06:11:28 »
Merhabalar,

Oncelikle belirtmek isterimki konuyu acma sebebim kesinlikle arastirma eksikligi vb. bir durumdan kaynaklanmiyor. Yapmak istedigim degisikliklerin tek kombinasyonda uygulanmis ornegine rastlamadigim icin konuyu acmayi uygun gordum.

Aracim 2006 Corolla HB Sol, direksiyondan kumanda olmasi ve yol bilgisayarini iptal etmek istemedigimden dolayi orjinal radyo-cd calarimi degistirmek istemiyorum. Ayrica kapi dosemelerini sokturmek istemedigim icin simdilik hoparlor degisimine sicak bakmiyorum. Bu nedenle cozumler aradim ve cozumu yine bu forumda buldum, minnettarim. Konuya gelecek olursak:

Oncelikle aracima deck cevirici ile elimde hali hazirda bulunan amfimi ve wooferimi baglamak istiyorum. Daha sonrasinda ise xcarlink veya muadili bir cihazla usb/aux/sd girisler elde etmek istiyorum. Sorulara gececek olursak:

Deck cevirici ile amfi bagladigimda parazit, motor devrine gore hoparlorden ses gelmesi (umarim anlamissinizdir demek istedigimi) gibi sorunlarla karsilasir miyim? Tavsiye ettiginiz marka vb. var midir? Sorunsuz bir sekilde baglayan birinden puf noktalari varsa ogrenmek isterim.

Xcarlink veya muadili cihazda ses kalitesi amfinin bagli oldugunu da dusunursek beni tatmin edebilecek mi? Bu cihazlarda onerilen bir marka var mi?

Sistemi uygulamaya koydugumuzu dusunursek sizce kombine bir sekilde elde edecegim verim nedir?

Her ihtimale karsi forumda bulamadigim bir bilgiyi ogrenmek istiyorum; Corolla HB'lerin kapi ici hoparlorlerinin buyuklugu nedir? Yerine bir mid takimi takmayi dusunursem dekopajla kesim islemi olur mu? Yoksa alacagim hoparlor tam olarak oturacak mi? Tecrubesi olanlarin paylasimlarini bekliyorum bu konuda da.

Cevaplar icin simdiden tesekkurler. Uzun yazi icin kusura bakmayin, kafamdakini tam olarak yansitmaya calisinca cumleler birbirini kovaladi :)
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Toyota Club Türkiye

Corolla HB Muzik Tesisatiyla İlgili Birkac Soru
« : Mart 02, 2012, 06:11:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla HB Muzik Tesisatiyla İlgili Birkac Soru
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2012, 09:15:39 »
Deck cevirici ile gecen hafta arkadasın fıat doblosunu bağlamıştım gayet güzel ses aldık.eğer kaliteli malzeme kullanırsan bence güzel ses alabilirsin ...
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2012, 15:27:52 »
Deck cevirici ile gecen hafta arkadasın fıat doblosunu bağlamıştım gayet güzel ses aldık.eğer kaliteli malzeme kullanırsan bence güzel ses alabilirsin ...

Sesin kalitesi benim icin cok onemli, bagladiginiz markayi paylasabilir misiniz? Fikir vermesi acisindan.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2012, 18:32:38 »
Alpine'in deck ceviricisi oldugunu ogrendim sanirim tercihim bu yonde olacak. Hi-end sistemler disinda kalan kategoride Alpine benim gonlumu fethetmis bir marka.

Dijital cd changer konusunda malesef Alpine urunu olmadigindan baska markalara yonelmek zorundayim, xcarlink, dmc, cadence vb. markalarla ilgili bilgisi olan paylasirsa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 03, 2012, 15:08:11 »
Sesin kalitesi benim icin cok onemli, bagladiginiz markayi paylasabilir misiniz? Fikir vermesi acisindan.
sıradan piyasa malıydı bağladığım ya osawa marka idi..
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 03, 2012, 15:19:08 »
sıradan piyasa malıydı bağladığım ya osawa marka idi..

Anladim, tesekkur ederim. Alpine ile sanirim bir nebze daha iyi ses elde edilebilir ne dersiniz? Bir de urun fiyatini biliyorsaniz paylasabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2012, 15:45:21 »
5-10 tl arası birsey olması gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 03, 2012, 15:51:23 »
5-10 tl arası birsey olması gerekiyor.

Beklemedigim bir cevap oldu :) Alpine 80TL civarlarinda :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 04, 2012, 22:58:00 »
gerek yok o zaman alpine almaya :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 06, 2012, 00:38:28 »
Evet guncel durumu paylasayim;

Cadence Digital Music Changer (Xcarlink benzeri usb/aux/sd girisi orjinal radyo-cd calara), Cadence Deck Cevirici (Amfi baglamak icin hoparlor cikisini amfi cikisina ceviren ara aparat) ve Cadence Parazit Kesici (Bazen deck ceviricilerde sorun yasanabiliyormus her ihtimale karsi bastan olsun istedim) icin gittigidiyor'dan buldugum fiyat 215TL kargo dahil.

Daha onceden satin almis oldugum Toyota Alarm ile birlikte bu uc aparat aracima baglanacak ve insallah bir sorun olmadigi takdirde elektrik tesisatina son noktayi koyacagim. Umarim yuzumu kara cikarmaz, zaten beklentim yuksek degil Corsa'ya aldigim sadece mid takimi bile bu uc aparattan pahali idi :)

Aklima gelmisken aracina cam modulu taktiran var mi? Nereleri sokuyorlar bu islem icin? Kapi sokme islemine sicak bakmiyorum fakat oradan bagliyorlarmis sanirim. Zira kapi sokme islemini dusunseydim Corsa'dan mid takimimi ve componentleri sokerdim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2012, 02:00:15 »
deck çeviricinin içine bakmaya çalış,bazıları tam bir fiyasko,4 tane 1 kohm luk direç koymuş ve bu devreye muhteşem bir dış kap yapmış 30 tl civarında satılıyor, markasıda stinger di.arabaya takar takmaz muazzam bir parazit ve uğultu oldu hemen söktüm ,sonra aldığım yerde markası duyulmamış bir çevirici buldum içini açtım içinde bakır sargı sargı bobinler vardı ,devre gerçekten profesyonel düşürücü idi,onu taktım ,hiç parazitsiz 10 numara ses aldım.fiyatıda 15 tl idi.
asıl mesele arabaya anfi bağladığın zaman, anfi çıkışı olmayan teyplerde anfiyi ya manuel bir anaftarla açıp kapıyacaksın yada kontağa bağlayacaksın ,eğer anahtarla açıp kapiyim dersen geceleri kapatmama  ihtamalin çok yüksek ,sabahları akün bitmiş bir vaziyette aracını bulursun başıma çok geldi.yeni çıkan deck çeviricilerde cd çaları açtığın zaman üzerine anfiyide açan çıkış koymuşlar  bulabilirsen onu al

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2012, 02:05:21 »
cam modülünü iki aracımada kendim taktım,gerçekten çok meşakeatli ve zor bir iş, şöför kapısının döşemesi sökülüyor cam kaldırma düğmesinin altında bütün kablolar kesilip modül araya seri olarak bağlanıyor ayriyetten sigorta kutusunda + ve - kablo çekilip modüle enerji veriliyor , anlıyacağın bir sürü kablo kesilip biçiliyor .eğer kapı döşemesinin sökülmesine bile karşıysan bu işlere hiç bulaşma ,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2012, 04:10:55 »
cam modülünü iki aracımada kendim taktım,gerçekten çok meşakeatli ve zor bir iş, şöför kapısının döşemesi sökülüyor cam kaldırma düğmesinin altında bütün kablolar kesilip modül araya seri olarak bağlanıyor ayriyetten sigorta kutusunda + ve - kablo çekilip modüle enerji veriliyor , anlıyacağın bir sürü kablo kesilip birçiliyor .eğer kapı döşemesinin sökülmesine bile karşıysan bu işlere hiç bulaşma ,

Bilgi icin tesekkurler. Kapi dosemesi sokuluyorsa ihtimal dahilinden cikmistir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2012, 08:11:10 »
Gökhan ben bu dediklerinin hepsini yaptırdım ;)  aracımı incelemek istersen : http://www.cardomain.com/ride/2922589/2005-toyota-corolla

şimdi Dek çevirici kaliteli olursa ve anfi sinyal kablosu orjinal tesisat kablosundan ayrıca çekilirse sorun olmuyor ;) 20 30 tl lik decleri geç 100 150 tl ye kaliteli bi çevirici al orjinal teyibin sesi bile fark ediyor ;)

kapı döşemelerini sökmek çok ama çok basit korkma ;) ön ve arka kapılar 16cm ebatında.  arka kapılara direk kolonlar oturuyor ama ön tarafta cam açılınca kolonların mıknatıslarını çarptığı için kolonların altına özel yuvarlak plastik halkalar var 16cm çapında ki kolon yükselsin diye bu durumda cam kolona çarpmıyor bağzı tesisatçılar MDF den kendi kesiyor bu parçayı ben Phonocar marka tesisat kurdum ve bunun özel plastik aparatı vardı.

kalite olarak Xcarlink güzeldir onun dışındaki ürünlerde tmiz ses verir ama unutma teyibin modli 6 + 6 pinlidir sanırım ince pinli idi yanlış hatırlamıyorsam.

bu kombinasyon seni tatmin eder ön kapılara mutlaka mid takımı takmalısın aksi halde orjinal hoperlörler sesi çok boğuyor adamın gırtlağına basmışsın gibi bi ses alıyorsun temiz ses alamazsın. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 06, 2012, 14:42:21 »
Gökhan ben bu dediklerinin hepsini yaptırdım ;)  aracımı incelemek istersen : http://www.cardomain.com/ride/2922589/2005-toyota-corolla

şimdi Dek çevirici kaliteli olursa ve anfi sinyal kablosu orjinal tesisat kablosundan ayrıca çekilirse sorun olmuyor ;) 20 30 tl lik decleri geç 100 150 tl ye kaliteli bir çevirici al orjinal teyibin sesi bile fark ediyor ;)

kapı döşemelerini sökmek çok ama çok basit korkma ;) ön ve arka kapılar 16cm ebatında.  arka kapılara direk kolonlar oturuyor ama ön tarafta cam açılınca kolonların mıknatıslarını çarptığı için kolonların altına özel yuvarlak plastik halkalar var 16cm çapında ki kolon yükselsin diye bu durumda cam kolona çarpmıyor bağzı tesisatçılar MDF den kendi kesiyor bu parçayı ben Phonocar marka tesisat kurdum ve bunun özel plastik aparatı vardı.

kalite olarak Xcarlink güzeldir onun dışındaki ürünlerde tmiz ses verir ama unutma teyibin modli 6 + 6 pinlidir sanırım ince pinli idi yanlış hatırlamıyorsam.

bu kombinasyon seni tatmin eder ön kapılara mutlaka mid takımı takmalısın aksi halde orjinal hoperlörler sesi çok boğuyor adamın gırtlağına basmışsın gibi bir ses alıyorsun temiz ses alamazsın. ;)

Yorum icin tesekkurler, araciniz gercekten guzelmis.

Alpine'in deck ceviricisini de buldum 80TL, guvendigim bir marka. Suan ikilemdeyim diyebilirim :)

Kapi ici dosemelerini sokmek zor bir islem degil fakat Corsa'da mid takimi icin kapi dosemelerini sokturmustum ve orjinal kapi icini gorunce arabaya eziyet ediyormusum gibi hissettim. Bu aracta degisensiz bir arac ayni seyi buna da yapmak istemiyorum :) Yoksa Corsa'daki Alpine mid takimimi sizinde bahsettiginiz gibi kasnak yardimiyla koyduracaktim. Kasnaklar bile hazir aslina bakarsaniz, arkadasimin eski Corolla Sedan'indan kalma kasnaklari var. Ama dedigim gibi kapi dosemesinin sokulmesi suan icin planlarimda yok, dediginiz gibi ses kalitesi dusuk olursa o zaman belki bir ihtimal dusunmeyi denerim :)

Evet orjinal radyo-cd calar 6+6 kucuk pin soket, xcarlink'inde internet uzerinden guvenebilecegim bir saticisini bulamadim. Fiyatlari da pahali gibi.

Zaten zamana yaymaya karar verdim artik bu isi, kafamda herseyi ayarladiktan sonra malzemeleri tek tek ozenle satin alip montaj isini tek seferde yapmak hedefim. Bu haftasonuna yetistirmeyi dusunmustum ama sonradan dusundum ki acele ediyorum. Yavas ve ozenli hareket edecegim bu konuda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 07, 2012, 20:38:04 »

şimdi Dek çevirici kaliteli olursa ve anfi sinyal kablosu orjinal tesisat kablosundan ayrıca çekilirse sorun olmuyor ;) 20 30 tl lik decleri geç 100 150 tl ye kaliteli bir çevirici al orjinal teyibin sesi bile fark ediyor ;)

bu kombinasyon seni tatmin eder ön kapılara mutlaka mid takımı takmalısın aksi halde orjinal hoperlörler sesi çok boğuyor adamın gırtlağına basmışsın gibi bir ses alıyorsun temiz ses alamazsın. ;)

Her zaman bir Mesut AKIN e12 sine sahip olmak istemişimdir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 16, 2012, 17:23:50 »
Xcarlink 6+6 Kucuk pin 225 TL'ye kendi satis noktasindan alindi bugun. Bir sorun cikmamasi halinde yarin Toyota Alarm ile birlikte montaji yapilacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 18, 2012, 03:19:21 »
Xcarlink bağlandı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 18, 2012, 07:45:59 »
Her zaman bir Mesut AKIN e12 sine sahip olmak istemişimdir :)

Allaha şükür ben sahip oldum ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 18, 2012, 11:27:02 »
Allaha şükür ben sahip oldum ::)