Gönderen Konu: Maliye Bakanlıgı Gelir İdare Başkanlığı  (Okunma sayısı 3254 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Maliye Bakanlıgı Gelir İdare Başkanlığı
« Yanıtla #20 : Mart 08, 2012, 05:55:33 »
burada araclara degil surucuye kesiliyor ceza
ben sahsen daha iyi bir sistem oldugunu dusunuyorum

turkiyede vergiyi toplamayi kolaylastirmak icin bu yontemi secmisler saniriim

bir sorum olacak konu acilmisken

diyelim ki bir aracim var turkiyede 3 yil yurt disina gittim aracim garajimda duruyor ne kasko ne vergi ne sigorta odemiyorum

sonra aracimi kullanmaya kararveriyorum kullanmadigim aracimin 3 yillik  sigorta pirimlerini ve vergilerini yatirmam mi gerekiyor?

Aynen öyle, tam bir soygun düzeni, dünyanın en pahalı benzini yetmezmiş gibi.....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 08, 2012, 05:55:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 08, 2012, 06:42:28 »
Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden sorguladığımız ve sorgulama sonunda çıkan ''trafik para cezası borcunuz bulunmamaktadır'' yazının hiç bir hükmü yokmu bu durumda  :blink: :wacko:
Bunun anlamı; GİB sistemine kayıtlı ceza ve borcunuz yoktur gibi bir şey oluyor. Kısmet, olabilirde, olmayabilirde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mart 08, 2012, 14:30:40 »
En sağlamı vergi dairesine gidip motorlu taşıtlar veznesine tc numaranızla borcunuzun olup olmadığını sorgulatmak benim üstüme hiç bir araç olmamasına rağmen geldi bu posta bazı arkadaşlarımın ödediği cezaya rağmen sistemden düşmediği için geldi.Posta bile gelmediyse 2 dakikanızı almaz sorgulatmakda fayda var.
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 08, 2012, 15:04:19 »
En sağlamı vergi dairesine gidip motorlu taşıtlar veznesine tc numaranızla borcunuzun olup olmadığını sorgulatmak benim üstüme hiç bir araç olmamasına rağmen geldi bu posta bazı arkadaşlarımın ödediği cezaya rağmen sistemden düşmediği için geldi.Posta bile gelmediyse 2 dakikanızı almaz sorgulatmakda fayda var.

istanbul için 2 dk değil en az yarım saat kuyruk oluyor. herkesin elinde aynı kağıt herkes sorgulatmaya gidiyor.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mart 08, 2012, 22:33:39 »
daha enteresanı. bana bir ödeme emri geldi. gecikme zammıyla 17 tl. izmir çeşme otoyolundan ücret ödemeden geçmişim 2003 yılında.  ARACIM 2004 MODEL.......
otoyol gişesine gittim. iyi niyetli bir genç bilgisayardan gülerek inceledi ve benim plakanın o tarihte beyaz hundai araç olduğunu gördü. 6 ay sonrada cezam affoldu. ödememiştim biraz daha biriksin diye...