Gönderen Konu: Maliye Bakanlıgı Gelir İdare Başkanlığı  (Okunma sayısı 3253 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Maliye Bakanlıgı Gelir İdare Başkanlığı
« : Mart 01, 2012, 18:03:03 »
Adı altında bana bir posta geldi.Ivır zıvır yazıları yazmıyorum.Koyu harflerle yazılan kısım aynen şöyle ^^ Başkanlığımız bilgi işlem kayıtları incelenmesinden sahibi bulundugunuz taşıta ilişkin motorlu taşıtlar vergisinin veya taşıtınızla ilgili idari para cezalarının ödenmedigi veya eksik ödendiği tespit edilmiştir.
Fakat sorun şu evet araç var kullandıgım ama benim üstüme degil.Hiç bir trafik cezamda yok.Hadi ben kullanırken diyelim bi şekilde hatalı yaptığım birşeyden dolayı ceza kesilse araç benim üstüme degil cezayı benim üstüme kesmeleri mümkün degil.
Bir fikri olan var mı ?Ya da kendisinede böyle bir posta gelen
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Toyota Club Türkiye

Maliye Bakanlıgı Gelir İdare Başkanlığı
« : Mart 01, 2012, 18:03:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Maliye Bakanlıgı Gelir İdare Başkanlığı
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2012, 18:22:19 »
   Bana da geldi. Ancak benim takasa verdiğim araç daha satılmamış. Dolayısıyla vergisini de ödememişler.
Arkadaşa da gelmiş. Onun da sizin gibi borcu yokmuş ancak 2009 da yazılan, 2010 da sattığı aracına ait ceza makbuzu katlanmış olarak kendisini bekliyormuş. Satarken neden çıkmadı diye sorunca o zaman işlememiş >:( diye cevap vermişler. Çaresiz 260 tl kadar bir cezayı ödeyecek. Bu yüzden taşıtlar vergi dairesini telefonla arayıp sorun. İnşallah bir şey çıkmaz 5 senelik :(
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 01, 2012, 18:35:46 »
Daha enteresam birşey paylaşayım 2008 de aldığım eski aracıma 2007 tirahli ceza gelmişti (380 tl )sonradan öğrendiik plakanın benden önkeci sahibinden kalan cezaymış şükürki eski sahibine ulaştık ve adam ödedi aklım almadı nasıl olur böyle şey diye demekki trafikten kesilenceza plaka iptalinden sonra işlenmiş oda bana bir pyango olacaktı az kalsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 01, 2012, 18:38:28 »
Benimde 2008 yazından ödediğim 128 liralık radar borcundan ziyade bugune kadar üstüme hiçbir şekilde gayrimenkul veya araç bulunmamaktadır.Umarım ödediğim radar cezası tekrar katlanarak üstüme gelmez.
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 01, 2012, 21:16:17 »
Benimde 2008 yazından ödediğim 128 liralık radar borcundan ziyade bugune kadar üstüme hiçbir şekilde gayrimenkul veya araç bulunmamaktadır.Umarım ödediğim radar cezası tekrar katlanarak üstüme gelmez.

Bankadan ödeme yaptığınızda ve ödemeyi alan memur ceza makbuzundaki seri numarasını e yerine f girse yada bir rakam yanlış yazılsa yine cezayı ödememiş sayılıp ispatlayamazsanız ödemek zorunda kalabilirsiniz. Dikkatli olmamız lazım. Şimdiki cezalar hafife alınacak gibi değil !!! :huh:
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2012, 23:58:17 »
Bakalım yarın öğrenicem nedir ne değildir diye kaç yıl oldu ödeyelide üstelik ceza yediğim aracı babam satarken ödenmemiş borcu cezası vs yok die ödediğim ceza makbuzunuda satın alan kişiye belgeler arasında vermiştim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2012, 23:12:48 »
Çoğu kişiye geldi bu yazı bana da geldi .
Mtv yi ödemediğimiz için icra yoluyla tahsil edilcektir yazıyo..
En azından apartmana yanlız değilmişim.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2012, 23:24:38 »
 Bazen hata da yapılabiliyor.
Önceki ceza sonradan gelebiliyor ise temiz kağıdının çok bir esprisi kalmıyor. Onun adı, "Temiz diye tahmin ediyoruz" belgesi olması lazım. ;) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2012, 23:39:02 »
en iyisi gib.gov.tr den ödeyip cıktı alma k:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2012, 23:44:11 »
Bazen hata da yapılabiliyor.
Önceki ceza sonradan gelebiliyor ise temiz kağıdının çok bir esprisi kalmıyor. Onun adı, "Temiz diye tahmin ediyoruz" belgesi olması lazım. ;) :)

bu yolla dolandırıcılara da kapı açılmış olmuyormu ?

en iyisi gib.gov.tr den ödeyip cıktı alma k:)

söylemesi kolay yapması bazen zor olabiliyor..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 02, 2012, 23:58:32 »
bu yolla dolandırıcılara da kapı açılmış olmuyormu ?

Bence oluyor Kerem. Demek alınan Temiz Kağıdı'nın çok bir esprisi yok. Kimlik numarası belli, kanuni sürede adres değişikliğini yapıp, yükümlülüklerini yerine getirmiş bir vatandaşın burada bence suçu yok. Ama külfet vatandaşa. Tabi bunu, sistem kaynaklı bir hata ya da zamanında sisteme girilmeyen bir veriden kaynaklı durumlar için söylüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 03, 2012, 06:54:04 »
Dün banada geldi böle bir yazı 2008 model polom vardı. 2010'da sattım ceza filanda yemedim. :-\ toyotamda  babamın adına kayıtlı benim adıma kaytılı araçta yok...  :blink: :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2012, 00:26:45 »
Bugun gittim vergi dairesine gelen posta ile kimlik numaramı alıp borç sorgulama yapıldı üstüme herhangi bir borç gözükmedi.Fakat aynı postadan bir arkadaşıma daha gelmiş.Ama onun 11.ayda mtvden dolayı motoru baglatmış cezası vardı ödedigi takdirde gelmiş borcunuz vardır diye bugun beraber vergi dairesine gittik ödedigi ceza makbuzu ile arkadaşım cezayı trafige ödemiş trafik bölge cezanın ödendigine dair vergi dairesine ihbar çekmemiş.Bide cezayı nerde yatırdıysanız o şehirin vergi dairesine sordurun.Bugun görüştügüm vergi dairesindeki memur bizim sistem sadece bu şehirde yatırılan yada yenilen cezayımı görüyo öyle bişe dedi.

Eger makbuzunuz var ise bir dilekçe ile vergi dairesinde borcunuzu sildirebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2012, 00:40:51 »
vergi borcu için yazı bende de var arkadaşlar , kambersiz düğün olmaz :)
yahu arabanın muayene - kasko - sigorta - bakım gibi masraflarına yetişemiyoruz ki vergisini aksatmadan ödeyelim ... zaten senede 7-8 bin km ile olsa olsa emanetçi sayılırım :)

bazen satsam diyorum , kıyamıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 06, 2012, 06:52:34 »
burada araclara degil surucuye kesiliyor ceza
ben sahsen daha iyi bir sistem oldugunu dusunuyorum

turkiyede vergiyi toplamayi kolaylastirmak icin bu yontemi secmisler saniriim

bi sorum olacak konu acilmisken

diyelim ki bi aracim var turkiyede 3 yil yurt disina gittim aracim garajimda duruyor ne kasko ne vergi ne sigorta odemiyorum

sonra aracimi kullanmaya kararveriyorum kullanmadigim aracimin 3 yillik  sigorta pirimlerini ve vergilerini yatirmam mi gerekiyor?
2009 Toyota Camry 2.4 FW
2011 Toyota Venza 2.7 FW

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 06, 2012, 07:26:58 »
burada araclara degil surucuye kesiliyor ceza
ben sahsen daha iyi bir sistem oldugunu dusunuyorum

turkiyede vergiyi toplamayi kolaylastirmak icin bu yontemi secmisler saniriim

bir sorum olacak konu acilmisken

diyelim ki bir aracim var turkiyede 3 yil yurt disina gittim aracim garajimda duruyor ne kasko ne vergi ne sigorta odemiyorum

sonra aracimi kullanmaya kararveriyorum kullanmadigim aracimin 3 yillik  sigorta pirimlerini ve vergilerini yatirmam mi gerekiyor?

arif bey bildiğim kadarı ile kasko isteğe bağlı olarak yaptırılıyor,yani mecburi değil.trafik sigortası ise araç ancak trafikte ise mecburi ama siz garajda uracak diyorsunzu ozamanda size gelipde trafik sigortası varmı diye soran olamz zaten,vergi ise üzerinize kayıtlı vergiye tabi olan  tüm mal mülk için geçerlidirki ister kullanın ister kullanmayın vergisini ödemek zorundasınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 06, 2012, 09:26:08 »
gelen yazı ile gib.gov.tr'den baktım ve 2009 yılından kalma 3 adet ceza çıktı. itiraz etmeye gittim sıra yetişmedi öğle tatiline girdiler. öğle tatilinden sonra sıra bana geldiğinde, itiraz etmek istediğimi söyledim fakat ümraniyeden itiraz ediliyormuş. ümraniye motorlu taşıtlar vergi dairesinde de çoooooook uzun kuyruklar varmış. ödemekten başka bir çözüm göremiyorum. bu arada cezalar benim aracıma değil şirket aracına.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 06, 2012, 10:20:16 »
Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden sorguladığımız ve sorgulama sonunda çıkan ''trafik para cezası borcunuz bulunmamaktadır'' yazının hiç bir hükmü yokmu bu durumda  :blink: :wacko:
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 06, 2012, 10:38:27 »
araçlar 2007 model, birini 2010'da diğerini 2011'de muayeneye götürdüm ceza çıkmadı, elimde belge olsun diye motorlu taşıtlar vergi dairesinden vergi ödemelerini yaptım, özellikle sordum ceza borcu çıkmadı, 2009 yazılan ceza internette baktığıma göre Şubat 2011'de tebliğ etmiş fakat ne muayenede nede vergi öderken görünüyordu. çok enteresan bir durum.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 08, 2012, 05:06:50 »
arif bey bildiğim kadarı ile kasko isteğe bağlı olarak yaptırılıyor,yani mecburi değil.trafik sigortası ise araç ancak trafikte ise mecburi ama siz garajda uracak diyorsunzu ozamanda size gelipde trafik sigortası varmı diye soran olamz zaten,vergi ise üzerinize kayıtlı vergiye tabi olan  tüm mal mülk için geçerlidirki ister kullanın ister kullanmayın vergisini ödemek zorundasınız.

yani arabami garaja koysam 3 yil kullanmasam
3 yil sonra kullanmak istedigimde butun birikmis vergilerini odicem devlete .....

burada araclarin vergisi adi altinda plaka vergisi var plakani cikar teslim et...
yeni plaka alana kadar vergi odemek zorunda degilsin...

2009 Toyota Camry 2.4 FW
2011 Toyota Venza 2.7 FW